Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumianaaaaaaaaa

Rodzice a oceny..

Polecane posty

Gość nierozumianaaaaaaaaa

Chciałabym się was poradzić. Moi rodzice są strasznie wymagający , chcą żebym miała same 5 i 8 , ale ja nie moge.. nie daje rady się tak dużo uczyć , ale oni tego nie rozumieja bo przcież w podstawówce miałam same 5.. ale to jest gimnazjum i wyższy poziom , który daje kopa w dupe.. ok , dla mnie 2 czy 3 to doba ocena porównując do moich róweieśników ( wiem nie powinnam się porównywać , ale moi rodzice też mnie porównuja , wiec dlaczego ja nie moge ? ) Nie dają rady te tłumaczenia , czasami nad lekcjami siedze 6 h. czasami tylko pół godziny ( tylko wtedy jak jest łatwy temat) a oni zarzucają mi , że ja się wg nie ucze.. Chcą żebym miała pasek ale ja wiem że już go nie bd mieć , nie umiem siedzieć od 3-10 nad książkami , ponieważ mam też własne życie i chciałabym je wykorzystać póki jestem młoda (13 l.) Powidzice mi jak ich przekonać ? Zawsze na mnie wrzeszczą jak dostane 2 czy trójke , a zataić przed nimi nie moge bo w szkole mamy dzienniczki które oddajemy dzień przed wywiadówka a potem zostaja one pokazane rodzicom.. proszeee.. ;(

Gość ha ha ha....
nie wiesz jak łapac dobre oceny za nic ,udzielaj sie u nauczycieli ,jak załapiesz 3 czy2 to i tak jej nie bedzie widzc bo za pierdoł y beda 5

Gość omg ale zaściankowo
skoro masz takich rodziców to szczerze współczuję :O innego wyjścia, jak podlizywanie się nauczycielom, nie widzę bądź aktywna na lekcjach, czasami zostawaj na przerwie i spytaj się o coś, co było na lekcji (nawet jeśli wszystko rozumiesz).

No najbardziej rozwalił mnie tekst o własnym życiu hahahahah 13 lat i własne życie dobre. Weź się dziecko za jakąś książkę zamiast bzdury na forum wypisywać.

Gość ;//////////////////////
Chodziło mi tu głównie o spotkania z koleżankami..jeśli chodzi o te własne życie.

Gość fjkbwflwgflwefhehwfa
to chyba jakis zart,w gimnazjum jest trudno???a jak pojdziesz do LO to bedziesz inaczej spiewac,won do nauki!!!!

Gość odhumanizowana
Mi się wydaje, że Twoje negatywne oceny wynikają bardziej z presji jaką wywierają na Tobie rodzice. Ja w gimnazjum już w ogóle się nie uczyłam, a 2 i 3 nie miałam.