Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona1995.95

Ortodonta

Polecane posty

Gość Ona1995.95

Hey. Mam 15 lat i mam strasznie krzywe zęby. Moi rodzice nie mają zabardzo kasy na stały aparat i na wizyty u ortodonty...;( Chce to sb załatwić sama. czy jest jakaś mozliwość na kase chorych ( niewiem może jakieś aparaty tylko na noc czy coś ) ?? Aparat na stałe za 1000 zeta i comiesięczne wuzyty po 5 dych odpadają bo kasa...;/ A bardzo chciałabym coś z tym zrobić... Jeżeli ktos moze ma kontakt do jakis ortodontów co mozna na kase chorych sie leczyc, najlepiej Luban, zgorzelec i okolice, to bd wdzięczna.

Gość moze idz do szkolnego dentysty
? albo chociaz do pielegniarki powinna dac ci namiary na ortodontę z NFZ ale i tak rodzice beda potrzebni... takie ruchome aparaty sa refundowane,ale o szczegoly musisz sie juz sama wypytac ja mam stały aparat,prywatnie,ale mój orto przyjmuje z NFZ równiez własnie z ruchomymi aparacikami.... głowa do góry i powodzenia:)

Gość Ona1995.95
A twój skąd jest ?

Olsztyn :)

Gość niestety na kasę
chorych tylko aparat do 12 rż za darmo!do 13 lat wizyty za darmo! oni z nfz są porąbani,powinniśmy się zaraz po urodzeniu tam zapisywać żeby sie załapac!

Gość Ona1995.95
Ojć... to daleko..;/ A ogólnie to sie orientujesz czy wgl mozna to zrobic tak, że załatwic wszystko na kase chorych, bez płacenia ?

najlepiej jak pojdziesz do szkolnego dentysty,pielegniarki albo po prostu do jakiegos dentysty z NFZ i sie wszystkiego dowiesz ja mam taka wade ,ze stały byl konieczny,wyrywanie zebow,w ogole dosc dlugie leczenie:( i okazalo sie ze trzeba prywatnie:o nie wiem jak to jest zalatwiac przez nfz

Gość .....ot..co......
nie masz szans zeby nfz zrefundowal ci aparat. jedynym wyjsciem jest namowienie rodzicow na pozyczke albo pojscie w wakacje do pracy

Gość Ona1995.95
ehh... szkolnego dentysty u nas nie ma... a pielęgniaarka to wgl jakas masakra, wole do niej nie chodzić ;/ A moze moge popatrzec cos przez neta, jakies linki ?