Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

zmywarka-wasze zasady korzystania

Polecane posty

Gość nie chłopak
ja zauważyłam, że najczęściej nie domywają się naczynia jak się je za ciasno ułoży, może rób przerwy między talerzami? Moja zmywarka domywa wszystko i myję w niej wszystko co tylko można myć w zmywarce, mam bardzo twardą wodę, więc oprócz tabletek używam też soli - najczęściej z lidla i póki co jest super :)

no ja na lubelszczyźnie mam b. twardą i nic nie leję więcej ani soli nie daję, chyba, ze mi ktos przyniesie w prezencie ;) a nie domywają sie naczynia przy krótkim programie, który nie ma namaczania jak sie myją normalnie, czyli te 2-3 godziny, to najpierw pół godziny się moczą, zanim wypadnie tabletka i zaczyna sie normalne mycie nie ma opcji, żeby coś się w tym czasie nie odmoczyło

no ja na lubelszczyźnie mam b. twardą i nic nie leję więcej ani soli nie daję, chyba, ze mi ktos przyniesie w prezencie ;) a nie domywają sie naczynia przy krótkim programie, który nie ma namaczania jak sie myją normalnie, czyli te 2-3 godziny, to najpierw pół godziny się moczą, zanim wypadnie tabletka i zaczyna sie normalne mycie nie ma opcji, żeby coś się w tym czasie nie odmoczyło

Gość też mam zmywarkę
i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie rachunków za prąd u tych z was które włączacie ją dwa razy dziennie , ja zbieram naczynka ok 2-3 dni/ szklanki i gary myję ręcznie bo mam ich za mało/i jak patrzę że ona myje dwie godziny to trochę mnie to wkurza, i nie mówcie że program eko że oszczędna itp przecież prąd i tak pobiera na korbkę ją nie nakręcacie a dwa razy dziennie po skromnie 1,5-2 godz albo i dłużej hmm.............

Gość głupi lubi robote a robota
głupiego:D po chu.. wam zmywarki jak i tak zapieprzacie z garami do zlewu:O jakby nie mozna było sobie tych paru szklanek i garnków dokupić

Gość Oj racja tez z tego leje

Gość no nie ma się co dziwić
że paniusie włączaja dwa razy dziennie no bo jak wszystkie gary wrzucą nawet do 60-tki to ile ich się zmieści na dole? nie wiem czy zamiast tego lepiej nie włożyć stosu talerzy

Gość w zmywarce
rzecz w tym by dobrze poukładać, a myjąc co nie które rzeczy ręcznie zużywacie dodatkową wodę i energię;)

Gość no nie ma się co dziwić
u mnie pralka stoi nieużywana od nowości, tyle co pościel z recznikami co miesiac przepiore. dzieki temu bluzke moge miec w dobrym stanie kilka lat, a nie miesiecy

o jezu... wymiękam piorę wszystkie swoje bluzki i cała resztę ubrań i mam je po kilka lat masz franię, że ci ubrania niszczy? jedna ma zmywarkę, która odpoczywa, jak baba przy zlewie stoi druga ma bezrobotna pralkę i zasuwa przy miednicy.. no i po co wam te graty? żeby się sąsiadom pochwalić? widzę, ze niektórych to postęp nie tyka, najchętniej wrociłyby do tary i zmywaka, bo tak oszczędniej

Gość KobietazMarsa
Mam zmyware boscha tą większą, jest nas trójka jemy dużo w domu- każdego wieczoru zmywarka pełna. Naczynia jak są myte na świeżo a nie ,że stoją w zlewie dwa dni wychodzą błyszczące i umyte , nawet ich wcześniej nie namaczam, nic z nimi wcześniej nie robię.Calgonit-przereklamowany.

Gość KobietazMarsa
Na początku mąż wprowadził mnie w błąd co do zasad działania zmywarki, bo twierdził że te śmigła miedzy innymi mielą resztki. I tak wrzucaliśmy przez jakiś czas chyba z pół roku, a to kawałek ziemniaczka, a to kotleta niedojedzonego do momentu aż zmywarka staneła.Nie musze chyba mowic jaka mine miał serwisant gdy usłyszał co wymyslił mój maz.

Gość pomyslowy ten twoj maz
:)

Gość pomyslowy ten twoj maz
Polecam somat :) najlepszy..

sąsiadka kupiła sobie zmywarkę, a że i tak wszystko myje ręcznie, bo jej szkoda prądu i wody (typ sknery) to jej syn podsumował to następująco: "mamo ta zmywarka to Ci potrzebna jak kurwie majtki". widzę, że do niektórych pań z kafe powyższe zdanie także pasuje :P

dodam, że mam 45 i na dole oprócz talerzy (1 rządek) mieści mi się ok. 4 garnków i patelnia :P tylko trzeba wszystko dobrze poukładać! a określenie "paniusia" na osoby, które zmywarkę używają a nie podziwiają uważam a obraźliwe.

"tyle co pościel z recznikami co miesiac przepiore" - ręczniki i pościel zmieniasz raz na miesiąc!? to już wolę być paniusią niż brudasem!

W tym roku planuje wywalic graty 40 letnie(odziedziczone po poprzednuch jeszcze włascicielach ) z kuchni i po ich prawie 25 letnim eksploatowaniu chcę je wymienić na nowe. Nie wiem czy kupie w internecie (za taboretami czekałam ponad miesiąc), czy w lokalnym sklepie. Ale najwiecej na świecie marzy mnie się zmywarka. Wewalić wszytskie skorypy wieczorem i myk cyk gary czyściutkie. Marzenie.

Gość A reszte w reku chechlasz
Ja pralke wlaczam CODZIENNIE . jest nas 5 osob. zmywarka tez CODZIENNIE smiga.

Pralka tez chodzi kazdego dnia. Nielubie zbierać na pare dni. Ręczniki i pościel u nas czesto sa wymieniane. Mąz wyzywa, ze wymieniam zbyt czesto, ale nie lubie inaczej. Prądzik, w granicach 200 złotych (przedpłatowy wyższy). No ale prądzik wychodzi wysoki przy zmywarce?Czy zaoszczedza sie na wodzie ? Jaki jest bilans , przy oszczędnościach domowych?Na tak, czy na nie?

wode zmywarka napewno oszczedza ,dlugo nie wierzylam w te bajki o oszczedzaniu dopoki nie dostalam pod koniec roku rozliczenia rocznego za wode ,w poprzednim roku mialam doplaty ok 400zl a w tym roku 78 zl dokladnie ,dodam ze zmywarki nie posiadam caly rok ,zostala zakupiona w maju i rowniez wlaczam ja co 2 dni ( jest nas 2 ) a mam bosha 45cm ,codziennie gotuje i nie myję recznie nawet jednego kubka ,wkladam do niej wszsytkie naczynia ktore sa do tego przeznaczone ,moja tesciowa z kolei nie wklada garnkow no i niestety nie ma tak malej doplaty jak ja :P

5-osobowa rodzina. zmywarka 45 Smeg śmiga codziennie, czasem dwa razy, pakuję do niej wszystko, nie kupuję naczyń nie nadających się do mycia w zmywarce :-)))

Gość jacobs
Mam boscha 60 -chodzi codziennie.Myję w niej wszystko.Co jakiś czas dosypuję sól.Uzywam tylko tabletek .Co tydzień myję sitko i filtr i sprawdzam śmigła,bo lubią się tam chować pestki od cytryny.Raz na jakiś czas puszczam ją pustą na najwyższej temperaturze ,tylko z tabletką w celu oczyszczenia.Cały czas mam w niej połowki wycisnietych cytryn co daje świeży zapach .Wczesniej nic nie moczę i nawet jak postoi 2 dni ,to pieknie domywa.Myję na AUTO 55-65st.

Gość a co to w ogole
a czy mozliwe jest, ze DOMYWANIE zalezy od rodzaju materialu z jakiego wykonane sa naczynia? Chodzi mi konkretnie o sztucce. Czesto robia mi sie plamy jakies dziwne. I "pranie" jest jakby niedomyte. Mam boomana 45 i zastanawiam sie czy to wina zmywarki czy sztuccow. I jeszcze jedno. Czasami po myciu, naczynia sa czyste natomiast sama zmywarka jest troszke brudna, tzn na spodzie takie jakby zlewki sie osadzaly. Jakby splynela woda po garach a osad zostal. Czy tez tak macie? Bo to troche glupie. Naczynia myje zmywarka a ja musze potem myc zmywarke

Gość do ostatniej wypowiedzi
też tak miałam póki nie sprawdziłam filtra a co ważniejsze tej siateczki na dnie zmywarki, od spodu na tej siatce utworzył się taki syfek jakby ktoś ją obkleił papierem, wobec tego jak ona ma przepuszczać brudną wodę ? porządnie wymyłam siateczkę , filtr i widzę że naczynia są w o wiele lepszm /idealnym!/ stanie po umyciu

Gość a co to w ogole
tez co jakis czas to czyszcze i nie ma wiekszej poprawy

Pierwszą zmywarkę Ardo miałam przez 13 lat myła dobrze popsuła się jak nie dało rady naprawić od razu następnego dnia kupiłam Boscha od 5 lat jest ok. Też tak miałam że zaczęła niedomywać, zaczęłam myć na najdłuższym programie była poprawa ale nie tak powinno być. Przypomniałam sobie starą że ten problem też miałam i rozwiązalam go w ten sposób że odkręciłam dolne i górne skrzydła przeczyściłam odblokowalam otwory w skrzydłach (nazbierało się; kawałek zapałki czy wykałaczki, pieprz czarny, pestki jabłka, nawet kawałki oczyszczanego kamienia. kawałki nitki) teraz jest ok. Polecam. Stosuję też nabłyszczacz ale trzeba ilość wyregulować bo może być za dużo podawane i też mogą robić się zacieki szczególnie na ciemnych naczyniach u znajomej serwis właśnie to regulował i jest ok

Gość co do sztućców
to mi sie tez robiły na NIEKTÓRYCH plamy takie jakby trwałe zacieki z wodynie do spolerowania, nie wiem jak u Ciebie , ale u mnie ewidentnie to była wina rodzaju sztućców. jeden komplet nie nadawał sie do zmywarki co przeczytałam po czasie w sklepie, bo opakowanie z opisem wyrzuciłam, kilka nastepnych natomiast opisane jako nadajace sie do zmywarki reklamowałam w sklepie bo nauczona doswiadczeniem zachowywałam opakowania wraz z paragonem.

zmywarka bierze prądu na ok.0,75 gr przy myciu na 65stopni ( sprawdzone specjalnym miernikiem) piorę pranie 1 ,2 razy w tygodniu a niekiedy raz na 2 tygodnie - to zależy aha wiecie że pralka która nie pierze a jest włączona do gniazdka może pobierać prąd ( u mnie ta cho..ra cały czas ciągła) teraz marzy mi się suszarka ( wygląda jak pralka ) wkładasz mokre - wyjmujesz suche i nie pogniecione powiem wam ze teraz w zimie to mam problem z suszeniem,wiosną i latem to na podwórku wtedy jest pachnące:) ma ktoś taką suszarkę?

obok filtra w zmywarce jest sitko ,wyjęłam po kilku latach i fuj jakaś galaretka