Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abbagirlzusa

egzema na dloniach

Polecane posty

Mam zmiany chorobowe na palcach u rak od ponad 2 lat. skora jest szorstka, zaczerwieniona, twarda, czasami peka. nic nie pomaga. chodze do dermatologa na naswietlania ale to tez nie daje rezultatu.

Gość trudny problem
U mnie w najbliższej rodzinie jest taki przypadek i jak na razie z zewnętrznych smariwideł najbardziej pomaga Blsam Szostakowskiego. Mozna go kupic w aptece, chociaż bywają kłopoty, wtedy poprosic, by zamówili. Smarowanie najlepiej na noc, bo to tłusty, bardzo przylepny środek, na to nałożyć rękawiczki takie za 5 zł dzianinowe, nie foliowe. Stosować trzeba systematycznie, a w ciagu dnia natłuszczać ile się tylko da po każdym kontakcie z wodą tłustymi kremami, może być z witaminą A. Najlepiej wtedy mało moczyć ręce, tyle, że utrzymywać ich czystość.Inny sposób na złagodzenie to terapia z natki pietruszki. Obgotować i robić okłady obserwując jak skóra będzie się ew. goić. Ponadto można taki wywar równocześnie z koładami pić. 2-3 tygodnie. Pić szklankę dziennie. Moja znajoma farmaceutka opowiedziała, jak miała podobny problem ze stopami. Zastosowała urynoterapię - rewelacyjne skutki. Wieczorem moczyła w urynie (oczywiście własnej) gazę lub bandaż, owijała chore miejsca, na to zakładała folię by utrzymać ciepło, owijała ręcznikiem i do łóżka. Rano jak ręką odjął. Niestety ta dolegliwość powraca. Są to prawdopodobnie jakieś niedobory w organizmie tak jak sprawy łuszczycowe. Pomagać też powinny promienie słoneczne (solarium nie), wystarczy chodzić po ulicy w słoneczny dzień, nie trzeba specjalnie wystawiać na promienie

Gość trudny problem
Aha, jeszcze jedno. Spróbuj może kąpieli parafinowych. Dostępne w aptece, pojemnik chyba 250-300 ml ok. 25-30 zł