Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąża??

ciąża??

Polecane posty

Gość ciąża??

Cześć, mam pytanie. po ilu dniach od zapłodnienia lekarz może już rozpoznać ciążę? Przestałam brać tabletki antykoncepcyjne 11.02 , a już 14 lutego kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia, później znów 28.02. a od kilku dni mam dosyć uciążliwe bóle podbrzusza a dodam że miałam problemy z prawym jajnikiem i brałam leki... niestety po odstawieniu tabletek miałam tylko jeden okres i nie wiem kiedy mógłby być termin następnej spodziewanej więc nie wiem kiedy mogłabym zrobić test żeby był wiarygodny... dlatego pytam kiedy może to stwierdzić lekarz, a dodam że czuję się inaczej bóle podbrzusza przede wszystkim , jestem senna, jednak popołudniami jest mi niedobrze zwłaszcza po obiedzie, ale nie wiem czy to nie są po prostu objawy mojego organizmu który tak reaguje po tym jak skończyłam brać hormony....

Gość asdasdsadsad
lekarz tak naprawdę zobaczy coś w okolicach 4-5 tygodnia ciąży (3-4 tygodnie od zapłodnienia) na usg. Mnie mój pogonił jak byłam w 5 tygodniu, ze na usg nic poza malutką kropeczką nie zobaczy, nawet nie wiadomo będzie czy to ciąża, ciąża biochemiczna,puste jajo płodowe itd. Pierwsze sensowne badanie na usg 6 tydzień.... jeżeli chcesz być pewna zrób badanie krwi - beta hcg i wtedy zobaczysz po wynikach, a beta się raczej nie myli:)

Gość ciąża??
ale w którym tygodniu lekarz może w ogóle stwierdzić że jestem w ciąży, w sensie że może mi dać pewność??:)

Test beta HCG może stwierdzic ciążę po tygodniu od zapłodnienia, a może i wczesniej, ale to test z krwi. Lekarz dopiero po paru tygodniach