Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaaaaaaaaaaao

PROBLEM Z OKULARAMI... HELP

Polecane posty

Gość magdaaaaaaaaaaao

HEJ odebrałam dzisiaj nowe okulary i jak je nosze wydaje mi sie ze wszystko spada na jedną stronę... Myślicie że to może by spowodowane tym że szkła są za mocne?

Gość magdaaaaaaaaaaao
przeparaszma panstwa bradzo, wytrzezwieje jutro, obraz m isie poprawi to pogdadamy , odbranoc

Gość los bulwersos
są krzywe, idź do optyka on nagrzeje je i wyprostuje. może masz jedno szkło grubszE?

mózg musi sie nauczyć interpretować " nowy " obraz - to moze troche potrwać . A jak mocne masz te szkła ?

Gość jaajaajaa
Za dzień, dwa powinno być wszystko w porządku. Jak zaczęłam nosić okulary, to miałam mdłości i obraz mi falował. Przeszło po dwóch dniach.

Wiesz, to zalezy jakiego rodzaju masz szkla. Pamietam moje pierwsze okluary, po ich zalozeniu chodzilam jak bocian, podnoszac wysoko nogi, bo podloga wydawala mi sie wypukla- jestem krotkowidzem. Po zmianie szkiel na cylindryczne przez pierwsze dni wszystko na co patrzylam bylo wyzsze i bardziej wysmukle, niz w rzeczywistosci. Po kilku dniach mozg przyzwyczaja sie do odbioru nowej, skorygowanej okularami rzeczywistosci.

Gość magdaaaaaaaaaaao
tak teraz mam jedno szkło grubsze.... wcześniej były jednakowe- ale to różnica zaledwie 0,5 dioptrii. Jak odbierałam je to optyk mi je prostował bo przechylały sie na jedną stronę, dlatego myślałam że cos jest nie tak... Dzięki, uspokoiłyście mnie trochę