Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itka2

jak zmniejszyć rozstępy?

Polecane posty

Gość itka2

Ostatnio schudłam ok. 6 kilo i po tym, zauważyłam na moim brzuchu rozstępy w postaci drobnych, sinych niteczek. Moja siostra powiedziała mi, że powinnam coś z tym zrobić, dopóki nie jest za późno, bo kiedy staną się białe i głębsze, trudniej będzie je zlikwidować. Co radzicie? Macie jakieś sprawdzone sposoby na zlikwidowanie rozstępów? Czy można się ich w ogóle pozbyć na zawsze?

Gość Berenika111
Twoja siostra ma, niestety, rację... Jeżeli po gwałtownym zgubieniu paru kilogramów, pojawiły się u Ciebie rozstępy, oznacza, że same nie znikną, a może być tylko gorzej :( to jest w dużym stopniu zależne od genów, od tego, jakie masz predyspozycje. Moja bratowa urodziła trójkę dzieci i jest chuda jak szczapa, nie ma ani śladu po rozstępach. U mnie z kolei po jednej ciąży, pojawiły się na brzuchu. Też z tym walczyłam, bo kiedy urodziłam córkę, miałam dopiero 24 lata, a już nie mogłam pokazać się w stroju kąpielowym na plaży. Jeśli myślisz o tym, żeby pobyć się ich raz na zawsze, nie baw się w kremy, maści itd., bo szkoda pieniędzy, ja sporo w to wtopiłam a zadowalających efektów i tak nie było. Nie wiem, skąd, jesteś i czy w Twoim mieście wykonują takie zabiegi, ale mogę Ci polecić laserowe usuwanie rozstępów. Byłam na tych zabiegach i pozbyłam się tych obrzydliwych pooranych blizn. Jakbyś była zainteresowana, powiedz, napiszę więcej na ten temat :)

Gość itka2
Jestem zainteresowana, zwłaszcza że, z tego, co piszesz i co mówi moja siostra powinnam jak najszybciej działać. Mieszkam w Warszawie. Dużo taki zabieg kosztuje i czy trzeba zrobić od razu kilka serii? Podejrzewam, że u mnie wystarczy mniej, bo to dopiero początki rozstępów, nie są jeszcze aż tak głębokie. A Ty Berenika111 gdzie robiłaś sobie taki zabieg?

Gość Berenika111
Ja byłam w IQ Medica u nas w Warszawie, słyszałam, że wykonują tego typu zabiegi tez w Instytucie Thalgo, Medifem-ie i paru innych miejscach, więc z tym nie ma u nas problemu :) Jeżeli chcesz osiągnąć pełen efekt (tzn. pozbyć się całkowicie rozstępów, a nie np. tylko je rozjaśnić), powinnaś poddać się przynajmniej 3 do 5 zabiegów. To już ustaliłby z Tobą na miejscu lekarz. W moim przypadku uznał, że 3 wystarczą (każdy kolejny po 3 tygodniach od poprzedniego) :) Efekt był widoczny od razu po zabiegu, co mnie zaskoczyło, z tym że przez kolejne 2 miesiące skóra na brzuchu regenerowała się jeszcze i wyglądała z dnia na dzień coraz lepiej. W dwóch tysiącach się zamknęłam. (To też zależy od powierzchni, jaką zajmują Twoje rozstępy).

Gość itka2
Tak właśnie weszłam na stronę IQ Medica i przeglądałam informację o zabiegu usuwania rozstępów. To, co mi się podoba, to to, że już usuwają rozstępy z niewielkiej powierzchni skóry - od 5 cm2. To by było coś dla mnie, bo u mnie dopiero się tworzą. A długo trwa rekonwalescencja? Czy po takim zabiegu muszę brać urlop? Jeśli tak, to iludniowy?

Gość saarii
Właśnie znalazłam na forum informację o tym, że w wymienionej przez was IQ Medica jest teraz promocja. Wystarczy zadzwonić i na hasło "Cosmo" można umówić się na bezpłatną konsultację. Myślę, że może wam się przydać ta informacja, ja sama się pewnie wybiorę do nich :) Pozdrawiam!