Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmowczyni

Tematy do rozmowy

Polecane posty

Gość rozmowczyni

Czesc wszystkim! Mam taki problem. Zauwazylam, ze ostatnio rozmowy miedzy moimi kolezankami, kolegami wygladaja bardzo podobnie. Tematy pracy, dzieci, zwiazkow, pogody, porad domowych, nowosci w ciuchach,, kosmetykach, samochodach... Przyznam, ze troche mnie to nudzi. Wolalabym podzielic sie jakims odkryciem, spostrzezeniem, artykulem, sytuacja na swiecie, w Polsce, wlasnymi przemysleniami na dany temat i poznac ich punkt widzenia, podyskutowac, poprzekomarzac sie. A te rozmowy sa takie jalowe, grzeczniutkie. Jak powiem cos specjalnie niepopularnego lub zwyczajnie szczerego to zaraz jest atak albo obrazanie sie. Jak zaczynam trudniejsze tematy np. o smierci, o wartosci czlowieka, o tym czym jest ambicja w twoim zyciu etc. to odpowiedz jest - co Ci za glupoty przychodza do glowy, albo nie wiedza o co mi chodzi, albo rzuca jakis zart i koniec tematu. Nie wiem, moze po prostu nie umiem rozmawiac, jakos wprowadzac do takiej rozmowy? Szczerze mowiac, ja z kolei mam pustke w glowie, gdy kolezanka mowi, ze np. ma teraz duzo pracy i musi zostawac po godzinach.... co mam jej odpowiedziec? Automatycznie staram sie wczuc w jej sytuacje i pocieszyc... ze to dobrze, bo jest potrzebna, a takie bezrobocie, albo dobrze, bo nie mysli o eks-chlopaku? Wiadomo, ze z kobieta to raczej wymiana doswiadzczen, z facetem sucha ocena faktow, ale to wszystko jakies takie plytkie. Nie wiem, tez tak macie, ze was czasem nudza te banalne rozmowy, czy egoistka ze mnie i za duzo oczekuje?

To i tak szczęściara z Ciebie ja wciąż słyszę jedno pytanie: co słychać ? Ech okropne ono jest:(

Gość rozmowczyni
Uwielbiam je ;-). Dlatego szukam jakichs oryginalniejszych tematow, sposobow rozmowy, zeby moj rozmowca nie mogl odpowiedziec: tak, nie lub wszystko ok, jako tako etc. Macie jakies sprawdzone sposoby, techniki na ciekawa konwersacje?

Gość xxxxxx$$$$
Też lubie na takie tematy rozmawiać,przez to fszyscy mi mówią że jestem filozofem,lub głupoty gadam a jak na moje wychodzi,i miała racje to im głupio

Gość xxxxxx$$$$
podczas rozmowy zawsze się znajdą tematy,ja niemam problemu ze znalezieniem tematów gorzej ze słuchaczami,ale nie lubie pisać dlatego mam skype a nie gg,bo tam można się widzieć konferencje prowadzić,ajak się pisze trzeba na błędy uważać,czy się literki nie zgubiły szybko odpisywać itp. pisze tylko w nocy jak mój mężczyzna śpi

Gość xxxxxx$$$$
no widzicie póki odpisałam temat się zmienił

Spokojnie :) ja w przecwieństwie do Ciebie wolę pisać i dlatego świadomie wybieram gg

Gość xxxxxx$$$$
co do polski to chodzi tobie o higiene ludzi czy wyrzucanie śmieci wszędzie

Gość w sumie to tak ja sobie
syf totalny!!11

Gość xxxxxx$$$$
Od lat 90 zaczeło być w polsce kolorowo budynki dachy,ludzie zaczeli dbać o ogródki,śmieci też już tak nie są wyrzucane na ulicy,jak byłam małolata to papierki wyrzucałam za okno samochodu teraz woże reklamówke na śmieci w samochodzie.myśle że bardziej dbamy o estetyke

np. tematy dot. ogolnie zycia.. jak znajdzie sie dobrego kompana do rozmow to nawet nie myslisz o braku tematów :), konwersacja płynie w niewymuszonym i swobodnym toku :D i Tobie zycze takich rozmowcow :p

Gość rozmowczyni
wedlug mnie nie jest najgorzej. Kilka krajow w Europie zwiedzilam, w dwoch innych dluzej niz pol roku mieszkalam. Oczywiscie brakuje finansow na zadbane drogi, chodniki i kosze na smieci, segregacje, ale mentalnosc w tym temacie ocenilabym na srednia europejska.

Gość w sumie to tak ja sobie
zasrane trawniki i chodniki psim gownem :(((

Gość xxxxxx$$$$
byłam we włoszech w 2003r tam to dopiero syf,stoisz pod barem a na po drugiej stronie sterta śmieci,pobocza zamiast trawy to paczki papierosów papierki itp,może teraz się zmieniło,a unas jest jeszcze syf w wc,na przystankach nie mówiąc otym co za przystankiem pks,lasy ogólnie załatwianie się wszędzie

Mnie zszokował syf pod piramidami ,asakra jak wróciłam do Polski to byłam wprost zachwycona że tak u nas czysto i pięknie i nic nie jest notorycznie przykurzone

Gość xxxxxx$$$$
najgorzej jest w lasach miejscach na randki chusteczki i prezerwatywy

Gość rozmowczyni
Zdecydoowanie TAK: Dobrzy rozmowcy to jedno, ale dobrze prowadzona rozmowa to drugie. Dlatego postanowilam u siebie cos najpierw zmienic. Na poczatek mysle, ze trzeba zadawac wiecej pytan otwartych, na ktore nie mozna jednym slowem odpowiedziec. Poza tym samemu wstrzymywac sie z odpowiedzia i moze troche niekulturalnie odpowiedac raczej pytaniem na pytanie, szukac niestandardowych punktow wiedzenia, zmuszac do refleksji.

Gość xxxxxx$$$$
unas jest zieleń bo roślinność nie jest spalona słońcem,jak wróciłam z włoch też się zastanawiałam czemu tam jest brzydko,aleteraz wiem tam pobocza,trawy sąspalone słońcem,budynki są w tonie piaskowym,szarym itp

Dlatego ja cieszę się że mamy zmienną aurę bo życie jest bardziej urozmaicone, nadmiar słońca to przekleństwo

Gość xxxxxx$$$$
to jest wina ludzi,bo mogą mieć reklamówki na brudne chusteczki,jak ja idę na plaże z puszkami cipsami to zabiera to z soba,i albo wrzucam po drodze do śmietnika albo przynosze do domu,uprawiałam sex w lesie ale nic tam nie zostawiałam bo wiem jak później jest nieprzyjemnie spacerować po lesie,kiedyś byłprzypadek wandala co psół budki telefoniczny,robił to do czasu aż sam jej nie potrzeował szukał i trafił na rozwaloną,

Gość rozmowczyni
Dobranoc Weronko76! xxxxxx$$$$ taka postawa to grunt do zmiany naszego otoczenia. Ja z kolei czuje uklucie w sercu gdy gnote i wrzucam plastikowa butelke do obierkow po ziemniakach, tzn. zbiorczych smieci. Tylko co mi po tym, skoro i tak nikt tego nie podzieli pozniej. Na szczescie swiadomosc zostala zaszczepiona. Kwestia zbyt duzych opakowan do ilosci produktu to swoja droga osobny temat. A teraz juz podobnie jak Weronka76 oddaje sie w rece Morfeusza ;) Dziekuje za podjecie tematu.