Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrosnicaaaaaa

zazdrosc- chce ja zwalczyc:(

Polecane posty

Gość zazdrosnicaaaaaa

hej dziewczyny, Prosze was,napiszcie mi jak radzicie sobie z zazdroscia w zwiazku? Bo ja zauwazylam ,ze ostatnio to juz naprawde zaczela robic sie powazna sprawa.Bycie zazdrosna to 90 % mojego zycia.Jestem zazdrosna o wszystko.Glowny i najwazniejszy powod to jego byle.Z jedna byl 3 lata przez cale studia,tam ja poznal i mowil mi kiedys na poczatku zwiazku ze byla bardzo piekna, ze stracil mowe jak ja zoabczyl itd.Wiem,ze wtedy sobie nawzajem takie rzeczy mowilismy zeby wzbudzic zazdrosc i on mi tlumaczy ze przesadzal wtedy ale ja nie mgoe o tym zapomniec.Dodatkowo z nia byl jego pierwszy raz.Widzialm ja tylko na zdjeciach i teraz jak widze nawet podobna dziewczyne to sie wkurzam,chcoiaz wedlug mnei nie byla ladna,ale niewiem moze w rzeczywistosci wyglada lepiej no i najwazniejsze jest to ze on uwaza ze jest taka piekna.Druga byla z kolei robi super kariere itd ,chcoiaz nie jest ladna zupelnie,ale ostatnio jak gadalismy o bylybh to mi mowil ze ona taka madra,ze tyle kasy ma bla bla bla. Oprocz tego jestem zazdrosna o kolegow,o to ze spedza z nimi czas,o to ze sie smieje jak jest z nimi, a ze mna juz nie tak czesto:( boje sie ze oni moga mu cos powiedziec typu,wez sobie znajdz kogos innego.Wiem ze czesto gadaja o babach. Nawet jestem zazdrosna o gwiazdy ktroe on mi mowil ze mu sie podobaja. Pewnie myslicie ze mam 16 lat,ale nie mam 24 ,mieszkamy ze soba juz ponad rok a ja czuje ze zabijam ten zwiazek.nie ma dnia zebym sie z nim nie poklocila przez moja zazdrosc.Blagam ,pomozcie mi bo on mnie ma juz powoli dosc,a wiem ze chce znim byc do konca zycia:(

Gość zazdrosnicaaaaaa
upupupu

Gość zazdrosnicaaaaaa
teraz jest w pracy, a ja sie zastanawiam o czym mysli.Ja dzisiaj siedze w domu,to jest najgorsze.jeszcze w dodatku sie nei wyspalam,wiec wogle mam dzisiaj dola.czuje ze znowu zrobie mu afere o nic:/

Gość tak to jest jak sie nie
przestrzega przykazań bożych wiele partnerów wiele cierpień poprzez grzech sami ściągacie cierpienie na siebie właśnie po to bóg ustanowił sakrament małżeństwa ze by ludzie byli razem przez całe życie ale wy chcecie być mądrzejsi od boga Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: nie cudzołóż! My mówimy: Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów W księdze Jozuego jest mowa o zdobyciu Jerycha (zob. Jc: 6, 1-27). Wszystkie przedmioty, które zdobyto w tym mieście, było obłożone klątwą (HEREM). Wszystkie należały do Boga. By poświęcone. Wśród zdobywców znalazł się jednak ktoś, kto nie potrafił się powstrzymać przed chciwością po swojemu zinterpretował przykazanie Boga, ukrył swój grzech. Akan ukradł i ukrył w swym namiocie płaszcz z Szinerau, złotą sztabki i dwieście syklów srebra. W czasie następnego zbrojnego starcia Izrael poniósł klęskę niepowodzenie! Jozue nakazał badanie i w czasie losowego poszukiwania . Bóg wskazał na Akana, który popełnił świętokradztwo. W decydującym momencie Jozue powiedział do Akana: Synu oddaj chwałę Bogu! co miało znaczenie: Przyznaj się do grzechu!. Wyznanie grzechu jest chwałą oddawaną bogu . Świętokradztwo zatajenie grzechu przynosi w życiu niepowodzenia, klęski. Bitwa Izraela, która była totalną klęską, miał miejsce w miejscowości Aj, którą tłumaczy się Ruina. Życie st zrujnowane, kiedy jest zbudowane na świętokradztwie. Z przerażeniem patrzę na tych, którzy z uśmiechem podchodzą do ołtarza i czuję, że nie wyznali swojego grzechu, .ukryli go. Wiem, że za trzy, cztery lata będą płakać z powodu ruiny małżeństwa! Może uratowałoby ich wyznanie grzechu chwała oddana Bogu, ale dla milionów ludzi Bóg jest tylko bozią, natomiast ich grzeszna miłość jest bogiem. Są chciwi przyjemność i ukrywają swoje czyny pod teorią o tym, że uczucie miłości zwalnia ich z posłuszeństwa Bogu. Chwała oddana Bogu może wyprostować wszystko ponieważ odrzuca bozię i odrzuca ubóstwiane uczucie do człowieka. Biblia mówi, że kobieta zaraz po wyprostowaniu się .chwaliła Boga! Chwała jest najważniejsza w naszym uzdrowień. Chwała oddawana Bogu nie tylko prostuje nasze serce, ale ż broni przed ponownym wykrzywieniem. W języku greckim zaskoczonykreślenie znowu się wyprostować (zob. Fibr 12, 12), ma również znaczenie odbudować ANORTHOO. Takie znaczenie ma to słowo w Dz 5, 16! Biblia daje liczne przykłady tego, że oddawanie chwały bogu jest skuteczną modlitwą, przynoszącą cudowne zmiany naszym życiu, broniącą nas przed złymi duchami, ale co najważniejsze, zwraca nam utraconą bliskość Boga. W tej samej Księdze Jozuego, w miejscu opisującym oblężenie Jerycha, czytamy, że Bóg nakazał Izraelitom przez siedem dni obchodzić twierdzę i jedynie trąbić w rogi baranie szofarim!

ja też jestem zazdrosna ale panuje nad sobą jak widzę swojego faceta jak gada z jakąś laską w miniówie i się uśmiechają to czuję się podle nie wiem dlaczego tak jest ...nie jestem wybuchowa i nie robie scen ale niektóre rzeczy mnie bolą a mój facet raczej jak odkryje u mnie zazdrość to jest dumny z tego powodu :-O

Gość zazdrosnicaaaaaa
no u mnie na poczatku tez sie cieszyl ze jestem zazdrosna,ale to moze sie bierze z tego ze przez 1 rok po tym jak go poznalam jak go ignorowalam.spotyklama sie z nim czasami ale spotykalam sie tez z innymi.nei chcialam zwiazku.On byl wtedy taki wspanialy,wiecie kwiaty ,prezenciki ,jaklies romantyczne niespodzianki i wogole.A teraz to mam wrazenie ze jzu mu tak spowszednialam,no bo jak sie razem mieszka to wiecie no nawet sikam przy nim:p juz nie ma tej tajemnicy ,widzi mi codziennie ,czasem w dresach,rozczochrana ,nie jak kiedys tylko na randkach gdzie wiaodmo super sie wyglada.Mam dosc czucia sie tak jak sie czuje,czyli bezwartosciowa, wiecznie sie porownuje do innych, w kategoriach ktora jest lepsza a ktora gorsza ode mnie:(

aliksandra Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów

Gość here_kitty_kitti
ja też jestem zazdrosna.Doprowadziłam nawet do tego, że zerwał znajomość z koleżanką z podstawówki z którą esemesował.O byłe też byłam zazdrosna szczególnie o jedną był z nią rok i przy niej zmienił się na lepsze póki nie powiedział mi, że tylko przy mnie poczuł co to prawdziwa miłość i że lepiej niż na mnie nie mógł trafić :)

Gość kranuffka
potrzebujecie egzorcysty:D

Gość zazdrosnicaaaaaa
tak, mi tez tak mowi,ze tylko mnie kocha.Ze wczesniej nie powiedzial nawet nikomu ze kocha.Ale mam wrazenie ze tak to sie kazdemu gada:/ W koncu byl z nia 3 lata, a jako przyczyne rozstania podal ze ona byla szalona,robila awantury itp.To tak jak ja;/ ehh,jak ja bym chciala miec taka pewnosc siebie zeby sie nikim i niczym nie przejmowac!