Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamtakieotopytanie

do nauczyciele w ciazy

Polecane posty

Gość mamtakieotopytanie

mam takie pytanie czy jest taka mozliwosc ze nauczycielka idzie na chorobowe np 2 tygodnie potem wraca do szkoly i znowu idzie na chorobowe. jak to wyglada w szkole?

Gość 5*10*15*
wszystko zależy od organizacji i dyra w szkole :P przeważnie mają doopie uczniów pod tym względem.

Gość Weronika-> weronka
pracując w szkole specjalnej i bojąc się o ciąże (dzieci niepełnosprawne intelektualnie z atakami agresji) zwolnienie l4 na miesiąc, do końca ciąży po co zastępstwo jak to są koszty dla szkoły? dyrekcja ma nadzieje że wróci kobieta za miesiąc jak lepiej się poczuje a ona na to ze za parę lat ciąża, macierzyński, wychowawczy

Gość Weronika-> weronka
chodzi o to że oszczędzają jak nie zatrudniają zastępcy u mnie w pracy były 2 kobiety w ciąży a na zastępstwo nikogo bo może wrócą a mówiły że nie

Dyrektor często nie ma nic do powiedzenia, bo za pensję zastępczyni płaci organ prowadzący szkołę - urząd gminy lub miasta... Ja mam l4 ciążowe od przedwczoraj - do rozwiązania (jestem na finiszu ciąży, mam rozwarcie i mogę urodzić w każdej chwili) i dyrekcji mojej macierzystej szkoły gmina wydała nieoficjalny zakaz zatrudniania zastępczyni aż do czasu przejścia przeze mnie na macierzyński - dla oszczędności. Całą ciążę pracowałam

Gość Kolorowa79
Jeżeli jesteś w ciąży to powinnaś dostać jakiś urlop, chyba płatny i dostać zastępstwo. Trzeba mieć uczciwe stosunki z pracodawcą i nie rypać ich w tyłek, tylko przedstawić sprawę jasno. Przecież Cie nie zwolnią z dnia na dzień. No chyba, że masz na pieńku z dyrektorem.

Gość uupppppppppppppp
ale ja nie jestem w ciazy tylko jestem ta ktora miala nadzieje na zastepstwo za kobiete w ciazy ale widze ze dyr cos przeciaga sprawe. choc ta kobietka juz ma prawdopodobnie placone chorobwoe z zus bo w tym roku juz raczej byla 30 dni na zwolnieniu chorobowym

Gość pracodawca zaciążył
poziomka 33 napisała; będąc w ciąży pracodawca nie może zwolnić pracownicy :-D :-D :-D

Gość pracodawca zaciążył
Jeżeli jesteś w ciąży to powinnaś dostać jakiś urlop, chyba płatny i dostać zastępstwo. W ciąży nie przysługiuje "jakiś" urlop, tylko urlop macierzyński a potem wchowawczy. Ale macierzyński mozna rozpocząć dopiero na 2 tygodnie przed przewidywanym terminem porodu. Przynajmniej tak bylo dawniej, kiedy ja bylam w ciązy, ale nie sądzę,żeby to się zmieniło. Co do pytania autorki... A uważasz, że to uczciwe 2 tygodnie pracowac i 2 tygodnie siedzieć w domu? Jesli naprawdę wymagasz L4 to lekarz Ci je wystawi na odpowiednio dlugi okres, a nie co dwa tygodnie, A jesli to nie jest konieczne, to normalnie chodź do pracy. Dlaczego chcesz stwarzać kolosalne braki u uczniów i zwalać swoją robotę na koleżanki? ( zastępstwa)

Gość jestem autorka tego topiku
i pisze ze nie jestem w ciazy i wlasnie poluje n zastepstwo za kobiete w ciazy ale dyr cos przeciaga