Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzekoladowaCzekolada

Tabletki anty! Żałujecie,że zaczelyscie brać? Czy nie?

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Od dzisiaj zacznę brać tabletki anty, miałam zacząć brać miesiąc temu,ale miałam wątpliwości. Te które biorą mają już jakieś doświadczenie... do was pytanie :) ile już bierzecie? Jakie skutki miałyście uboczne? (wiem,że każda inaczej może reagować).

Gość Tevionka
Ja brałam 3 lata. Ze skutków ubocznych to tylko wahania nastrojów i mega ból głowy, ale przeszło po 2 miesiącach. Potem wszystko było ok, do czasu... Suchość pochwy, brak ochoty na seks, znowu huśtawki nastrojów. Także w moim przypadku branie tabletek mijało się z celem. 2 tygodnie temu odstawiłam. Teraz mam schizy no i brakuje tej swobody...

ja bralam 5 lat, odstawilam na 2 lata, urodzilam slicznego zdrowego synka i zaczelam brac znowu. nigdy nie bede zalowaz, ze bralam tabletki anty. jednak zaluje, ze teraz zgodzilam sie brac azalie, bo mam ciagle krwawienia :O skutki uboczne mialam przy stediril 30- robily mi sie zatory, ale po zmianie na novynette bylo ok. zadnego tycia, spadku libido etc.

Nie żałuję. Brałam dwa lata, rok przerwy, teraz znów biorę od roku. Skutków ubocznych nie mam - czasami jeden dzień w przerwie boli mnie głowa. Poza tym nic.

Gość ja brałam blisko
7 lat , czy żałuję ? Ja nie bardzo miałam wyjście , okresy zwalały mnie z nóg , to nie było życie. Skutki uboczne podczas brania pigułek - bo brałam różne - przede wszystkim suchosc pochwy i totalny brak ochoty na seks , sporo kg się uzbierało przez te lata ale przynajmniej mogłam normalnie funkcjonowac Odstawiłam jakieś pół roku temu z myślą o dziecku w niedalekiej przyszłości , okresy na szczęście możliwe do przeżycia , waga pomału spada no i ochota na seks nieporównywalna :) Powiem tak - gdybym nie musiała to bym się nie zdecydowała , teraz jedziemy na gumkach i nie ma tragedi

Gość Tevionka
Dziewczyny przepraszam, że się wtrącę, alę czy możecie powiedzieć jakie i czy w ogóle miałyście skutki uboczne po odstawieniu tabletek??

Ja brałam rok potem przerwa i teraz juz bedzie 2 lata jak biore (Cilest) nie mam żadnych skutków, nie żałuje :)

Po odstawieniu tabletek miałam dziką ochotę na seks:P poza tym nie radziłam sobie z włosami, przez jakieś 2 tyg. tłuściły się w oczach (że tak powiem) :o trochę mnie też zsypało na twarzy :o wahała mi się długość cykli (28-25-45) ale potem wszystko wróciło do normy sprzed brania tabsów :) wróciliśmy do nich kiedy 2 razy pękła gumka:o tego stresu nie chcę więcej przeżywać. No i swoboda jest nieoceniona.

Gość Tevionka
A bóle piersi? Drażliwe sutki? Żlyki na piersiach? Kurcze, bo ja tu umieram ze starchu... Chyba tez wrócę z powrotem do tabletek, bo ten stres jest nie do zniesienia :o

Oj, faktycznie. Sutki miałam okropnie wrażliwe :( ale tylko parę dni przed okresem. Więc nie wiem czy to od odstawienia.

Gość po odstawieniu tabsów
do dziś wypadają mi nadmiernie włosy, zaczełam mieć bolesne miesiaczki, nabawiłam sie nadżerki i mam skłonność do polipów w macicy.... no po prostu super, przez 7 lat brałam Dinane35

Gość kafeteriankaaaa
No kochana - 7 lat Diane? To chyba przesada. Lekarz nie mówił, że tak długo nie można ich łykać?

Ja wybrałam sobie godz. 16 i dziś zaczynam... jak już wspomniałam... Novynette lekarz mi przepisał. Zobaczymy jak ze mną będzie, mam nadzieję,że bez skutków ubocznych

podczas brania skutków ubocznych brak. po odstawieniu moje naturalne hormony dobiły mnie lekką depresją (przeszła), problemami z cera (troche przeszły), podniesionym ciśnieniem (grrrrrrrrr) i nieregularnymi cyklami. czyli pełną normą tego co było przed pigułami. lepiej się czułam na pigułach.

ja żałuje brałam przez 3 miesiące i juz nie zamierzam tego robić przytyłam 15 kg zero ochoty na sex depresja to tylko niektóre objawy jakie mi towarzyszyły zraziłam sie i tabletek nie biore

Gość jeśli zażywasz
prawidłowo zabezpieczona jesteś już po 1 Ja żałuję że zaczęłam brac , odstawiłam 4 miesiące temu a okresu ani widu ani słychu :O Biorę luteinę ale jak na razie bez efektów

Gość csaadsv
ja po luteinie przytylam 10 kg i ich nie moge zrzucic juz od dluzszego czasu wiec uwazaj z tymi hormonami

taka co nie lubi zmywac u lekarza byłam sporo czasu temu ;) wykupiłam anty,a dopiero od tego miesiąca zdecydowałam się brać... Dziś będzie moja 2 ;) stąd pytam... jeśli zażywasz- a długo brałas?

Brałam dwa lata, potem przerwa, dziecko i karmienie i powrót do tabletek, po trzecim dziecku brałam trzy lata, potem przerwa (miało być czwarte, ale nie wyszło) i znowu przez dwa lata brałam tabletki. Teraz od listopada nie biorę. Przed trzydziestka tabsy znosiłam bardzo dobrze, czułam się świetnie, żadnych skutków ubocznych. Ostatnie dwa lata - tragedia, wahania nastroju, totalny spadek libido, bóle głowy, nóg. Odstawiłam. Powoli wracam do siebie. Jedyny mankament - totalnie przetłuszczające się włosy. Obcięłam i myję codziennie, inaczej masakra!

Gość Niestety...
.. ja żałuję. Nie mogę zajść w ciążę (6 lat brania cilest, evra, wcześniej jeszcze diane - z konieczności), pojawiły mi się POTWORNE problemy ze skórą :( Kiedy brałam było fajnie, bo zero stresu, ale nie wiedziałam wtedy, że tyle problemów będę mieć teraz... Skutki uboczne? - w trakcie brania cilest - migrenowe bóle głowy, suchość pochwy, non stop grzybice, wysuszona ogólnie śluzówka (w gardle też).. itp.,

Ja biorę Novynette , co prawda dziś dopiero 2 dzień. Mam wątpliwości coraz większe czy mam brać... Bo nie chcę mieć później takich problemów... Ale wiadomo wszystko ma swoje plusy i minusy... Sama nie wiem już...

brałam przez rok yaz. Skutki uboczne: -migreny przed i w trakcie trwania okresu, -trochę utyłam (ok 3-4 kg), -suchość pochwy -brak ochoty na seks Plusy: -mniej obfite krwawienia -regularne krwawienia -"spokojna głowa" ;) Od tygodnia ich nie jem, ale mam wciąż ból głowy :(. Okropny!! Narazie nie wiem jak będzie dalej :). Mam nadzieję, że nie będzie większych problemów :)

w ulotce masz wszystko opisane.... ja pierwszy raz bez zabezpieczenia miałam zaraz po skończeniu okresu (pierwsza tabletka w pierwszy dzień krwawienia przy yaz)

Gość Ciekawostkawiosenna
Kobietki a wasz partner normalnie konczy w was jak bierzecie pigułki?

Gość Ciekawostkawiosenna
??