Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Forrest_fruit

Studia w Londynie-wasze porady, opinie,doswiadczenia

Polecane posty

Gość patrycja_sdeg
witam. w chwili obecnej uczeszczam do normalnego liceum w polsce, jednak przyszlosc chce wiazac z anglia, londynem. juz po liceum chce wyprowadzic się do londynu. zastanawiają mnie jednak koszty samego studiowania na takim uniwerstycie . czy ktos moglby podac jakies przykladowe ceny ?

Gość Forrest_fruit
Przestudiuje też wszystkie czarne brytyjskie kutasy. Afrykańcy chłopcy bez brytyjskich paszportów też chętnie nauczyłabym kilku sztuczek :D

Hej, ja trafiłam ostatnio na Festiwalu Gońca na fajne przedsięwzięcie - Polski Ośrodek Naukowy UJ. Mam na UJ-tu wielki sentyment, bo studiowałam tam przez 3 lata (filologię). Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na PON ze stosunków międzynarodowych. Ale czas jest tylko do najbliższej niedzieli. Czy ktoś może robił studia podyplomowe w PON UJ? Mam bardzo dobre wrażenia po spotkaniu z tymi ludźmi, no i chciałabym zrobić w końcu magistra. Cena też jest w miarę do przełknięcia (10 tys. za rok), ale szukam ludzi, którzy w "praktyce" sprawdzili PON. Help.

Gość romka341
Tutaj http://www.rewolucja.co.uk są namiary na dobrą księgarnie w UK, gdzie można zakupić polskie książki. Mają tam 100 tysięcy tytułów w dobrej cenie. Poza tym przesyłka jest bardzo tania.

Gość gość
ja nie rozumiem osób które decydują sie studiować w anglii żeby później latami spłacać pożyczke zaciągniętą na studia, bo nie są darmowe tak jak w polsce. później zamiast sobie wydawać na przyjemności i odkładać to będziecie spłacać, ale co kto lubi. bez sensu...

Gość gość
Ja splacam dosłownie grosze miesięcznie, i tak będzie przez następne 25 lat ale jakoś mi to na poziomie mojego życia nie zawadzilo a dzięki studiom mam prace która lubie, starcza mi na zachcianki i o wiele więcej.

Gość gość
Studia za granicą to niemały wydatek, warto jednak spełniać swoje marzenia bez względu na cenę. Na szczęście są specjalne programy dofinansowania do studiów za granicą, dzięki którym można zyskać ( bo nawet do 21 tys. funtów rocznie) i nie będzie to już tak duże obciążenie finansowe. Więcej szczegółów na temat tego specjalnego programu dofinansowań można znaleźć na profilu FB Motivation Academy https://www.facebook.com/motivationacademyUK/photos/a.1725302687693142.1073741828.1725290157694395/1899075486982527/?type=3&theater