Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj boli boli

mam okres, bardzo boli mnie brzuch, co wam wtedy pomaga?

Polecane posty

Gość oj boli boli

wzielam jeden ibuprom, ale nie pomogl, a nie chce brac wiecej bo mam wrzody i jak bol okresowy mi minie to zacznie mnie bolec zoladek. znacie jakies domowe sposoby na ten bol?

termostat, ciepła woda w butelce, ręcznik nagrzany kaloryferem....ogólnie rozgrzej jakoś brzuch , to troche rozlusni miesnie

Może Nospę Forte weź. ladaco> dobrze masz :-) może gwoli sprawiedliwości przerośnie ci prostata :-P

Gość malinneczkaa
mi tylko tramal pomaga niestety i muszę sie nim faszerować co miesiąc :(

Jezeli masz jakis lek ziolowy rozluzniajacy miesnie typu no-spa to zarzyj,przy okresie lepiej zarzyc cos rozluzniajacego niz przeciwbolowego,no i dobrze radza dziewczyny mocno cieple oklady na brzuch.

Mnie pomaga Ketonal. Musze wziąć dwa na dobę. A co do rozgrzewania, nie wolno tego robić, ponieważ można doprowadzić do krwotoku.

Gość oj boli boli
ketanol jest bardzo mocny i szkodliwy, na chwile pomoze, ale wiecej szkody narobi w organizmie, a moj zoladek naprawde jest bardzo wrazliwy

Gość oj boli boli
ketonal mialo byc :) kurde pol nocy nie spalam. mam juz dosc, pierwszy i drugi dzien jest najgorszy

Jakoś nie boli mnie żołądek po nim. A muszę go wziąć, żeby pójść do pracy. Nie mogę co półtora miesiąca brać wolnego, bo mnie brzuch boli:(

Ketonal jest najbardziej szkodliwym lekiem z calej grupy przeciwbolowych,a przy wrzodach zoladka mozna sie nabawic nawet ich pekniecia,oklady cieple wcale nie sa niewskazane,moj lekarz zalecal mi cieple oklady,krwotoku mozna dostac ale w okresie menopauzy. Mnie skutecznie pomagaja cieple oklady i no-spa forte,leki przeciwbolowe nie maja takiego skutecznego dzialania rozkurczowego miesni gladkich jak no-spa.

Gość little by little
no-spa forte albo na recepte Coxtral

Ketonal, Aulin- ale to na receptę. Zrob sobie badanie usg u gina bo mozesz miec jakas torbiel czy cos, tez mam bolesne okresy i niestety...

Gość blim
mi tylko tramal pomaga...ketonal,nurofen forte niestety nie.....a no-spa to juz w ogóle...

Gość blim
abraja--> dolormit?...pierwsze słyszę taką nazwę.....może chodzi ci o dolargan ?

Gość facts and fictions
Termofor i jakies leki przeciwbolowe, do tego zakopac sie pod kocem i obejrzec dobry film dla odwrocenia uwagi. Zanim sie obejrzysz to Ci przejdzie. Zwlaszcza termofor naprawde pomaga, przynajmniej mnie, a bole mam straszne w trakcie miesiaczki.

ketonal najleprzy lek jaki moze byc na bolemiesiaczkowe jest na recepte ...

Gość mi pomagał
nurofen menstrual , brałam diwe tabletki naraz i spokój na pare godzin ale oczywiście ciule przestały produkowac :O:O teraz vegantalgin h , nospa nigdy u mnie nie działała

Gość Panterka1979
Dzięki dziewczyny za rady, cieszę się że jesteście. Właśnie siedzę z gorącym termoforem, wzięłam ibuprom i popijam herbatę miętową. Czuję że ten okropny ból mija. W poniedziałek idę do giniego, bo to pierwszy raz kiedy mam aż tak bolesny okres i to przez kilka dni... Jeszcze raz dzięki :)

Gość gość
termofor z goraca woda,jak nie masz to butelka szklana lub sloik - niektorzy mowia ze nie wolno cieplego przykladac ja przykladam od 4 lat i nic mi nie jest a ulga w 5 min

Gość gość
Mi pomaga ketonal, żadna no-spa nic tylko i wyłącznie KETONAL. Słyszałam dużo na ten temat ketonal polecają, ale za to bardzo szkodzi organizmowi. Mi ketonal działa na 5 godzin.

Gość gość
Ja się wtedy ratuję pyralginą, bo naprawdę szybko łagodzi ból, a do tego jest bez recepty, więc nie trzeba się o receptę prosić u lekarza

Gość gość
Warto mieć chociaż jeden kompres Flex w domu, można zastąpić zimne okłady z lodu które są niewygodne, ciekną, topią się itd. U mnie synek to co tydzień ma taki zimny kompres gdzieś przykładany...albo sobie stłucze rękę albo kolano, albo gorączki dostanie...każdy rodzic wie o czym mówię. ;)