Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaaaaaaaaaa

urzadzam lazienke

Polecane posty

Gość miskaaaaaaaaaa

Witam:) Czy biale kafelki polozone do 120cm zakonczone srebrnoszarymi dekorami, do tego jasnoszare fugi i jakis ostrzejszy kolor na scianie np. cytrynowy/lawendowy to dobry pomysl? Nie pogryzie sie to wszystko?? prosze o rade

Gość drasklica
daj na sciane biel jesli plytki sa biale. bardziej ponadczasowo

Gość miskaaaaaaaaaa
hej, dzieki za odpowiedz. Nie chcialabym malowac sciany na bialo, nie za duzo tego koloru?? chcialam ozywic lazienke jakim kolorem tylko zastanawiam sie jakim, podobalaby mi sie jasna cytrynka... Nie wiem tez czy ten kolor fug bedzie odpowiedni, bialej sie boje.

a jak dużą masz łazienkę i czy jest ona jasna czy bez okna? mnie osobiscie bardzo podobają się 'ostrzejsze" akcenty przytłumione bielą... np. amarant, ciemny fiolet, brąz... np. właśnei jedna ściana w takim mocnym kolorze i do tego dodatki- flakony, wazony, świece, mydelka, ręczniki, itp.... spróbuję znaleźć jakąś inspirację....

Gość miskaaaaaaaaaa
Dosc mala. To jest kwadrat 4m2. Okno na jednej scianie, bardzo duze. Chcialabym uzyskac efekt super swiezosci, czystosci i elegancji jednoczesnie, stad biel. Chcialam tez zamontowac blat tylko nie wiem jaki kolor i z czego dlugosc 120cm szerokosc 60. Jeszcze zeby byl tani i dobry;)

Gość miskaaaaaaaaaa
tylko te fugi mnie jeszcze zastanawiaja, nie wiem jaki kolor najlepiej wybrac...

Gość jak do tego
czy kafelki połozne do 120 cm to nie za mało masz tam wanne czy prysznic?

Gość miskaaaaaaaaaa
slusznie zauwazylas, zapomnialam dodac, ze tam gdzie prysznic beda wyzej.

oj,nie mogę linków dodawać!!!! wyskakuje mi, że spamuję???? wpisz w googlach nowoczesna łazienka- w grafice trafiłam na kilka ładnych połączen bieli z ciemnymi kolorami-wyrazistymi! Blat pięknie wyglądałby ciemny o grubości 4 cm (ciemny orzech), najlepiej zamów u lokalnego stolarza! Wraz z jakąś ładną szafeczką podwieszaną pod blatem...

Gość miskaaaaaaaaaa
czyli nie biały kamienny tylko drewniany??

Gość miskaaaaaaaaaa
ile taki kamienny moze kosztowac, wymiary 120cm na 60? Nie moge nigdzie znalezc:/

moja rada, daj mocno kontrastujące fugi, inne, jaśniejsze zleją się z kafelkami i nie będzie zadnego efektu

Gość miskaaaaaaaaaa
wolalabym zeby tych fug nie bylo widac... Kafle biale, fugi szare, sciana do tego zotla... Nie pogryzie sie to??

Gość miskaaaaaaaaaaa
znalazlam piekna lazienke i zmienilam troche swoja koncepcje, niestety nie moge jej wkleic... Wymyslilam, ze u siebie cala podlogę zrobie szarą, bedzie tez pasek szary nad podloga. Reszta biala, do tego dekor srebrno szary. Kolor scian, lub 1 sciany janozolty lub lawendowy... do tego blat szary taki jak plytki na podlodze. Bedzie to razem jakos wygladac?? ps. fuge na scianach tez zrobic szara, czy biala??

Gość miskaaaaaaaaaaa
jak chcecie znalezc te lazienke to wpiszcze w googlach: 3 lazienki w roznym klimacie. Bedzie pierwsza w 9 rzedzie.

do szarości ładniej będzie wyglądała lawenda!!! do tego lawendowe dodatki i będzie git! i duże poziome lustro nad umywalką (i może drugie takie samo na tej lawendowej ścianie???) A może zaryzykuj i zrob blat lawendowy? tylko czy ci się nie znudzi ta kolorystyka??? musisz trochę ożywić to wnętrze, bo takie szarości sa smutne!

Gość miskaaaaaaaaaaa
Dzieki eklerka:) Blat mysle, ze zrobie szary lub bialy, nie zaryzykuje kolorowego poniewaz po to robie kafelki do 120cm zeby od czasu do czasu zmienic kolorystyke lazienki farba:) lawenda jest ok, ale zastanawiam sie tez nad czerwienia... zobaczymy:) ciesze sie ze znalazlam ten projekt, wszystko mi sie ulzylo w jedna calosc:)

oj, jeszcze pewnie wiele razy zmienisz wystrój łazienki- będziesz miała spore pole do popisu dzięki tej bieli i szarości- do tego zestawienia właściwie wiele kolorów pasuje;) powodzenia

Gość miskaaaaaaaaaaa
eklerka, a jakie zrobic fugi? Na podlodze wiadomo szare jak kafle, a na scianie?? Zaryzykowac biale?

ja bym ososbiście biale zrobiła...bo wnętrze do dużych nie należy,a takei ciemniejsze fugi na jasnych płytkach utworzą kratę..to nie będzie fajnie wyglądało;/ zmniejszy Ci optycznie wnętrze. A najbardziej podobają mi się takie "płytki bezfugowe, wiesz tak ułożone na styk, z mikro fugą;)"... A na podłodze szarą fugę do szarych płytek.

Gość miskaaaaaaaaaaa
slyszalam o takich plytkach bezfugowych, ale chyba bardzo drogie sa... a moze sie myle? Ja moge zaplacic maks 40zl za m2.

Gość dfnhxzgzx
plytki bezfugowe kosztuja mniejw iecej tyle samo co "zbywkl;e" poza tym okropnie beda wygladac szare fugi w bialych plytkach. zrob biale i zabezpiecz przed brudem preparatem (w kazdym budowalnym kupisz) i bron boze kolorowe fugi, okropnie to wyglada.... a kolor proponuje ten zolty- ozywiajacy i w sam raz na wiosne

Gość dfnhxzgzx
i tak sobie mysle, ze musisz bardzo uwaznie dobrac kolory plytek tzn odcienie szarosci bo nie kazde pasuja do bieli ja zamaist bialych plytek wybralam jednak szare albo kontrastowe np zolte

zgadzam się z przedmówczynią, że fuga w innym kolorze na białych płytkach wygląda odrażająco!!! A na cenach niestety się nie znam...może w przysżłym roku zrobię remont łazienki (bo już się napatrzyłam na swoją i wypatrzyłam śliczne płytki;) ) bardzo podobają mi sie kwiatowe dekory. ja mam w miarę dużą łazienkę- 9m2 i bardzo jasną...dlatego planuję zrobić sobie brązowo turkusową lub brązowo-kremową łazieneczkę! ech... no i mega, mega wannę na dwie osoby ;D

Gość miskaaaaaaa
Dzieki dziewczyny za pomoc, na Was zawsze mozna liczyc!!! buziaki:)

ja mam łazienkę dość nową, jedynie sprzęt w niej starszy. mam łazienkę na beżowy kolor, fugi w takim samym kolorze, bez żadnych listw tylko kazda płytka jest szlifowana do rogu. teraz marzę o zakupie pralki z limitowanej kolekcji LG... zakochałam się i to dało by efekt końcowy super :D

mnie moja łazienka strasznie denerwuje, wynajęliśmy mieszkanie, po remoncie, ale łazienka zielona, nie cierpię jej, gdyby tam jeszcze postawić jakieś nowoczesne sprzęty i dodatki, to może jeszcze by było ok, np. z pralką w zielone kwiaty ;) ale, że mamy zwykłą białą i wszystko inne też jest zwyczajne to nie podoba mi się w ogóle

Gość a ja piorę
proponuje ścianę w mocnym fioletowym lub amarantowym/malinowym kolorze.

Jak urządzasz łazienkę, to podstawą będą takie sprzęty jak umywalka, wanna czy prysznic, wc. Nie można tez zapomnieć o dobrej pralce. Niektórzy stawiają ja w kuchni, ale jak dla mnie to zły pomysł. Ostatnio trafiłam na fajna stronkę magicznaplaneta.pl i tam znalazłam ciekawe pralki w bardzo atrakcyjnych cenach. Sama zastanawiałam się nad wymianą i chyba kupię nową, bo stara powoli odmawia posłuszeństwa.