Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek123567

francuski.....

Polecane posty

Gość tomek123567

czy trudno się nauczyć francuskiego??? bo podoba mi się pewna francuzka, tylko że ja nie znam francuskiego, a ona po angielsku mówi z takim akcentem że nie idzie 3/4 rzeczy zrozumieć, miesza francuski i angielski i no to jest problem, a jest tak ładna że dla niej mogę sobie język połamać :) aha, i gdzie najlepiej sie uczyć??? jakaś szkoła językowa czy korepetytor???? oczywiście po francusku znam może z 2 słowa...

Gość Szydełkowa
Ucze sie francuskiego cale technikum i szczerze ci powiem ze juz nie moge sie doczekac kiedy dostane swiadectwo i zapomne o tym... mowa jest piekna ale nauka... :/ bardzo trudny jezyk mnostwo czasow i nie ma tak jak w ang ze dodaje sie ing lub ed tylko caly wyraz sie zmienia, podziwiam ze chcesz sie dla panny nauczyc... ale nie sadze ze nawet z taka mobilizacja osiagniesz sukces :)

Wyjechać do Francji na rok, opanujesz raz dwa, oni w żadnym ludzkim języku nie chcą rozmawiać, siłą rzeczy musisz mówić po fracusku :-)

Gość tomek123567
aha, na rok do Francji, no to jest myśl, tylko tak się zastanawiam, czy dałbym radę tam żyć, po angielsku mówię b. dobrze ale nie jestem w stanie zrozumieć Francuza mówiącego po angielsku!!!jak choćby z tą dziewczyną, wkładam tyle wysiłku żeby zrozumieć co ona mówi i nic..., gdy zaczyna mówić to jej angielski z tym francuskim akcentem się tak miesza że ehhh,, szkoda gadać, no ale trudno, nauczę sie, teraz trzeba poszukać jakiejś szkoły albo korepetytora, znacie kogoś dobrego??? i jak jest z tym przekształcaniem słów, możesz podać przykład i wyjaśnić???

Gość frentii
W nauce najwazniejsza jest motywacja. Jak ktos strasznie pragnie nauczyc sie czegos, to nauczy sie nawet wegierskiego. Nie wiem tylko, na ile motywacja porozmawiania z dziewczyna, ktora ci sie podoba, wystarczy. Francuski moze byc przyjemnoscia(jesli sie go kocha) jak i tortura(jak sie go nienawidzi). Moze jednak naucz dziewczyne poprawnie wymawiac po angielsku, zajmie to pewnie mniej czasu.

Gość tomek123567
no tak, mam rozmawiać po francusku :) tylko żeby rozmawiać po francusku to muszę cokolwiek umieć, jakieś słówka, proste zdania, zwroty, to nie jest tylko chęć porozmawiania ale poznania jej, czy można kogoś poznać jak nie rozumie się co ten ktoś mówi??? a co do wymowy dziewczyny po angielsku, to ehhh chyba nie dam rady, ona zbyt niewyraźnie mówi, chyba ze znalazłbym kogoś kto umie perfekcyjnie mówić po angielsku i francusku, jestem w parszywej sytuacji, tak bardzo chciałbym z nią normalnie porozmawiać, wszystko przez jej akcent, w przypadku niektórych narodowości nie ma problemu, naucza się angielskiego i jest ok, mówią zrozumiale, a Francuzi nie, generalnie francuski mi sie podoba, to miły dla ucha język chociaż tak jak czytam,to trudny język

Gość rdses
czesc. Francuskiego jest bardzo trudno sie nauczyć .POtwierdzam bo sie sam ucze od dawna osiagnełem wysoki poziom ,ale w czasie gdy opanujesz Francuski spokojnie poznasz dwa jezyki jak na przyklad Niemiecki i Hiszpanski . Moim zdaniem to najtrudniejszy jezyk W Europie dla POlaka do nauki

Gość Wilczycca
francuski to bardzo melodyjny jezyk:) łatwy. odmiany koncówki jak w polskim:);)

Gramatyka francuska jest dosyć trudna do nauczenia, ale nie jest niemożliwa. Na pewno pomocne w nauce jest słuchanie francuskich piosenek i oglądanie filmów. Wtedy osłuchujesz się z językiem. Pomocny może być również ten profil: http://www.facebook.com/latelierdefrancais można tam znaleźć dużo ciekawostek na temat języka francuskiego i Francji. Można się stamtąd dużo dowiedzieć na temat tego języka.