Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta z problemem

czy miała, ktraś z Was zabieg na hemoroidy???

Polecane posty

Gość kobieta z problemem

Nie moge wyleczyć hemoroidów po porodzie:( już kilka miesiecy stosuję masci, czopiki biorę detraleź i nic... był czas, że troszkę ulżyło, ale znowu daje mi popalić i nic nie pomaga.. chyba cos czuję, że czeka mnie zabieg...niewiecie długo się leży w szpitalu po takim zabiegu? i jak to wogóle wszystko wygląda. Słyszałam, że po trzeba leżeć na brzuchu, kurcze, zę też musiało mi sie to trafić:(:(

Gość kobieta z problemem
takie beznadziejne komentarze można sobie darować...ani to głupie ani to śmieszne

Gość wiesz cooooooooo
hemoidy posuadam:o ale zabiegu nie miałam.A próbowałaś zalatwic je dietą?

Gość kobieta z problemem
próbowałam...nie jadam tłusto, raczej od dłuzeszgo czasu lekkostrawnie, nawet przed ciążą się tak odzywiałam, piję od zawsze duzo wody. Myslę, że dietą to sie tego nie da zlikwidować raczej.. a Ty co stosujesz?

Gość wiesz cooooooooo
wiesz co czopki hemorectal i maść procto cos tam,zapomniałam:)ale to wtedy jak coś dziać sie zaczyna.A teak codziennie to rano na czczo zawsze wypijam szklankę zaparzonego siemienia lnianego.CODZIENNIE bo to ważne.Jem mało pieczywa białego,makaronów i wcale ryżu.Do tego woda i ciagle pochrupuje jakieś surowe warzywa.codziennie też 2 jabłka.I problem znika. A było już xle.Krew leciała nawet ciurkiem:o

Gość kobieta z problemem
ja czpoki to juz wszystkie przestestowałm ,awet nasiadówki robiłam:) ale to cały czas nawaraca, teraz sie przeziebiłam i lekarz sugeruje, że dlatego mi sie to nasiliło. Siemie lniane mówisz, kurcze nie moge sie przemóc normalnie mam odruch wymiotny jak to piję:) no ale spróbuję te warzywa i jabłka... ale, że ryżu też nie:) a co jadasz na obiady skoro ani ryżu ani makaronu? same zupy?

Gość wiesz cooooooooo
dodaj sobie do lego siemienia dżemu trochę to wtedy smakuje znośnie.Przyzwyczaic się można:) A na obiad jem normalnie .Makaron jem,ale trochę.Duzo surówki,mięso każde.Obiady normalne.Gorzej zawsze jest z kolacja,bo chleba nie:oalbo troche razowego

Gość wiesz cooooooooo
kaszy jem dużo na obiad:)

Gość kobieta z problemem
no to w sumie tez tak jadam ostatnio moze mniej chleba razowego ale się staram:) ale widzę, że chyba muszę do tego podejśc konsekwentnie, bo jakoś nie widzi mi się lezenie w szpitalu i jakieś zabiegi jak mam małe dziecko w domu. a Byłaś z tymi hemoroidami u lekarza, czy sama się kurujesZ?:)

Gość kobieta z problemem
bądż co bądż zawsze taka dieta wpływa dobrze na figurę:) dodatkowa motywacja:)

Gość wiesz cooooooooo
byłam,też postraszył mnie zabiegiem więc sie zmobilizowałam i trzymam dietę.Schudłam przy okazji 15kg co też ważne jest:)Jak jem tak jak napisałam to nie ma zadnego problemu.Jak tylko "zapomnę"sie np jak gdzieś wyjadę problem zaczyna wracać.Ale teraz szybko reaguje już. najważniejsze to siemię:) aż mi sie cofało na początku

Gość kobieta z problemem
15 kg ładnie:) no ja to w sumie lepeij abym tyle nie gubiła:) no cóz ide więc do apteki i kupuje siemie i co dodajesz do tego dżemu i jest lepeij mówisz hmm no nie wiem:):) ale spróbuję..a te siemie to pijesz raz dziennie na cczo?

Gość kobieta z problemem
a moge wiedzieć w jakim jesteś wieku???

Gość wiesz cooooooooo
tak pije na czczo raz.Ale na początku piłam nawet 3 razy .Strasznie mnie bolało:o jak poród codzienny normalnie:o mam 33 lata

Gość wiesz cooooooooo
tylko mielone kup sobie,bo takie całe to dopiero horror;)

Gość wiesz cooooooooo
mielone siemię,nie mięso:D

Gość kobieta z problemem
dzięki za wskazówkę:) rzeczywiście można to porównać do porodu hehe :) zastanawiam się skąd te gówno:) zaprzeproszeniem sie bierze... rodziłam 2 godz z hakiem a mały nie urodził się jakiś tam duży szczególnie 3300 miał to średniaczek:) innym przechodz po 3 4 miesiacach a ja sie już prawie 10 męczę:) a kasy wtopiłam w te wszystki leki... no ale ważne aby przeszło... juz widzę, jak mi te siemie idzie eheheh kurcze normalnie sam miód:)

Gość wiesz cooooooooo
kochana ja miałam cc:o i co z tego.A w ciaży problemów z tym zero.

Gość kobieta z problemem
i po cc masz taki problem no patrz zaskoczona jestem przyznam Ci się szczerze...ah my kobiety :) mój maż się smieje, ze my to ciągle mamy jakieś problemy z kadej dziurki nam cos leci, obie moga bloeć jakieś grzyby i inne dziwne rzecz sie nas czepieja:) jednym łowem lipa:) jadę teraz do miasta, wstąpię do apteki po te pyszne:) siemię:) dam znać jak mi idzie konsumpcja:) pozdrawiam i życze miłego dnia:)

Gość idź do proktologa,,,
Przeprowadzi tylko wywiad, przepisze 3 opakowania Detralex, bo tylko taka ilość jest skuteczna i 2 opakowania czopków na receptę, mocnych, ale skutecznych, to tego zaleci duuuużżżżoooo ruchu, jak najmniej stania czy siedzenia, jezeli cos to odpoczywać na boku, tak przez 6 tygodni i przejdzie. Regularnie się wypróżniać, nie zapominać i nie powstrzymywać się, bo dzidzia coś tam chciała i dopiero wieczorem to toalety udało się dojść. Jeżeli się do tego zastosujesz i odwiedzisz proktologa, to problem zniknie. Będzie powracać jezeli będziesz pracowała siedząco przez 8 godzin. Ja się w 98& wyleczyłam. A operacja jest bolesna, bo dostajesz znieczulenie i wkłada ci w tyłek okrągły wziernik, dopóki stan zapalny ci nie zejdzie, czyli kuracja tabletkami, to nawet się do ciebie nie dotknie. No a potem przez 2 dni się umiera, bo boli wszystko jak po porodzie. I hemoroidy wracają przy drugim dziecku. Jak ciało się zregeneruje po ciąży, czyli po roku, problem powinien zniknąć tymczasowo, tylko musisz prowadzić antyhemo tryb życia.

Gość kamilla-kamilla
Hej! W Warszawie jest taka klinika,w której można usunąć hemoroidy bezkrwawo - zakładają Ci takie gumeczki i po tygodniu to samo odpada - mój tato jak narazie zadowolony z zabiegów - usunął już w ten sposób cztery.Jakbyś była zainteresowana to odezwij się to dam Ci namiary.

Gość kobieta z problemem
to ja bardzo poproszę o namiary na tę klinikę jak bys mogła podać, dziękuję bardzo za jakieś bolesne zabiegi... kolażanka wczęsniej pisała, ze problem sam przejdzie po roku, no własnie nie bardzo:) detraleź to jem już chyba z 9 miesięcy i co:) a czopki wszystkie przestesowałam..ale biorę się za dietę. Miałam dziś pic to siemie lniane, ale jakoś tak wyszło, ze nie wypiłam:D ale chyba się zmobilizuję...bo mam dośc tego bólu:(