Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _bałaganiara_

dieta 1300 kcal

Polecane posty

Gość _bałaganiara_

Czesc Mam do zrzucenia parę kilo. pomimo ze dzisiaj nie jest poniedzialek, postanowilam zaczac od teraz..Mam nadzieje ze 06.03.2010, to będzie dla mnie szczescliwa data :) Po roznych doswiadczenia, wydaje mi sie ze dieta 1300 kcal, w dni siedzace na tylku i 1600 w dni kiedy cos cwicze, to najlepsze rozwiazanie. dodatkowo postaram sie ograniczyc weglowodany w miare uplywu dnia, ale nie chce sobie wyznaczac za ostrych regul, bo zwykle konczy sie to wtedy tabliczka albo dwoma czekolady (tak bylo wczoraj :p), po czysto bialkowej kolacji. generalnie: wszystko, ale w miare zdrowo (na szcescie lubie zdrowe zarcie-"od zawsze" jem duzo salatek i ciemne pieczywo, a takze nie przepadam za tlustymi rzeczami). mam nadzieje,ze ktos sie przylaczy i bedziemy razem sie motywowac, oraz obserwowac nasze sadki kg :p

Gość _bałaganiara_
Zaczernilam sie, zeby bylo widac, ze podchodze do tematu powaznie :) swoja droga fajna dzisiaj pogoda-moze i pada snieg, ale slonce tez wyglada zza chmur :)

Poki co jest dobrze: sniadanie: biały ser z jogurtem naturalnym, lyzka platow owsianych i dzemem potem aerobik potem mala kanapka z serem i szynka potem kilka paluszkow i sok pomaranczowy w oczekiwaniu na obiad, a na obiad piers z indyka w ostrym sosie pomidorowym i pol opakowania mrozonej fasolki. Oczywiscie jeszcze czeka mnie kolacja i pewnie kieliszek albo dwa wina czerwonego- w koncu dzisiaj sobota :) licze, ze wino zneutralizuje sie z aerobikiem :) najwazniejsze, zebym jutro obudzila sie z w miare pustym zeladkiem, bo oststnie 2 tygodnie codziennie budzilam sie z przepelnionym,,, Lubie to lekkie oczucie glodu o poranku :)

Gość Eugenia1232
gdybys tak lubila to lekkie uczucie glodu o poranku to bys sie nie objadala na noc :/

Weekend przetrwany :) w sobote doszly jeszcze 3 lyzki 3 salatek i 3 kieliszki wina, no ale jak na impreze i ilosc pysznego zarcia, ktora tam byla, to jestem z siebie dumna :) Niedziela: Sniadanie 2 kromki ciemnego pieczywa z szynką i serem sport: 1 h ostrego aerobiku i pol godziny biegania II sniadanie: koktajl z banana, malego kefiru, truskawek i 1 białka kurzego O: kurczak, troche kurskusu, pol woreczka kaszy gryczanej, troche mrozonej fasoli P: kawalek ciasta (czuje sie rozgrzeszona aerobikiem :p ) K: serem wiejski z nerkowcami W sumie wyszlo ok 1600 kcal - 1700 kcal, ale pocwiczylam wiec mysle ze jest ok Teraz poniedzialek-latwiej sie oprzec pokusom. Jedziemy na maksa!!! Ja na razie po kawca, zaraz jakies snaiadanko o zabieram sie za prace :) Jakos jestem pozytywnie nastawiona. Czuje, ze zrzucenie wagi mi wyjdzie. Przeciez to nie jest takie trudne..W dodatku wszystko, co jem jest smaczne..Wystarczy ograniczyc slodycze i to chyba jedyne wyrzeczenie..Reszta sama przychodzi :) Jednak slonce naprawde daje energii!!! jak patrez za okno, to od naru czuje, ze moge przenosic gory :)

Sniadanie: 150 gram sera bialego, 3 lyzki maslanki, 7 migdałów, polane odrobiną syropu klonowego i pol banana= 150+60+50+50+60=320 kcal z kawami wychodzi ok 400 kcal-dobry poczatek dnia :) na obiad mam kurczaka gotowanego z gotowana marchewka i kasza peczak na podwieczorek wsune jakies jablko, albo cos podobnego-po takim sniadanku, glod nie powinien mnie szybko zlapac :)

Gość balganiara
Doszlo: jablko i jedniodniowy sok marchwiowy - ok.100 kcal kawalek piersi z kurczaka, woreczek pęczku i 5 gotowanych marchewek 9zjadlam to na dwa razy) - ok 500 kcal maly jogurt naturalny z 1/2 lyzeczki miodu - ok 100 kacal czyli 1000 zaliczony- zostalo mi jeszce 300 kcal na kolacje, a przyznam, że jestem porzadnie najedzona :) pewnie bedzie to serek bialy z nerkowcami-mistrzowskie polaczenie :) szkoda, ze nikt nie chce dolaczyc sie do pisania-widocznie 1300 nie jest zbyt popularna dieta..Mam nadziej, ze to nie ze wzgledu na slabe efekty...Jak do piatku nic nie zleci, to pewnie wykombinuje cos innego..a tymczasem dietkuje w ten sposob :)

Cześć ! Ja dopiero przechodzę na dietkę i mam prawie 10 kg. więcej od Ciebie, ważę 66 kg. mam 33 lata mocne postanowienie odchudzania się. Chciałabym schudnąć do wagi jaką ty masz obecnie a więc 57-56 kg. Ja również liczę kalorie :)

Ja jestem na diecie 1300 kcal, ale już na innym temacie:) Od 5 stycznia i jak widać w stopce efekty wcale nie są najgorsze. Wybrałaś bardzo rozsądną dietę, ale inne dziewczyny wolą chyba max 1000 kcal, zwijać się z głodu a potem mieć efekt jo-jo. Każdy wybiera to co lubi ;) Życzę powodzenia, na pewno Ci się uda! :)

Gość Ibanezka
Dobrze ja się dołączam. 175 wzrostu i 65 wagi. Ostatnio w ciągu miesiąca przytyłam 4 kg,ale fakt,leniłam się,objadałam i ogólnie siedziałam na tyłku bez ruchu. I teraz mam:/ No ale wiosna idzie i trzeba się wziąć za siebie. Mój wymarzony cel to 55 kg,ale póki co z 59 też będę się cieszyć:) Ale ja od jutra bo dzisiaj impreza:)

Egocentryczka Gratuluję. Jeśli możesz napisz czy ćwiczyłaś jakoś i co:) Prawdę mówiąc bałam się diety powyżej 1000kcal ale teraz dzięki tobie widzę,że można:)

Fajnie, ze troche nas jest:) razem latwiej No i wstyd dac plamę :) Ciesze sie ze dieta dziala-mam nadziej, ze mi tez zleca 4 kg w ciagu miesiac :p ja spadam na kawe, bo umowilam sie z kolezanką. Normalnie zamowilabym duze ciacho, ale jak postanowienia to postanowienia - poza tym chyba wole moj serek z nerkowcami :p co prawda wychodze z zaozenia, ze jak zjem troche wiecej, to poprostu pocwicze, ale dzisiaj jest zimno i po kawce najchetniej wroce do domu i zawine sie pod koce z ksiazkiem albo przed TV :) A wy jaki macie plany na wieczor? :)

1300 kcal plus nie jedzenie po 18, oczywiście wykluczyłam wszelkie słodycze, soki, słodzone napoje. Jak już wytrwałam jakieś 3 tygodnie bez żadnych słodyczy to pozwalałam sobie na ciasto w niedziele, oczywiście rozsądnie, bez żadnego objadania się. Ograniczyłam węglowodany wieczorem, staram się nie jeść pieczywa na kolację. Białe pieczywo też raczej omijam, chociaż zdarza się zjeść, raz - dwa razy w tygodniu. Głównie chleb razowy lub grahamki. Co do ćwiczeń to nie jestem dobrym przykładem, przez chyba 2 pierwsze tygodnie nie ćwiczyłam wcale, potem zaczęłam robić brzuszki, ale stwierdziłam, że to nie ma sensu, bo wyrabiają mięśnie brzucha, a ze spalaniem tłuszczu jest gorzej (właśnie mam go najwięcej na brzuchu). Teraz skaczę na skakance, ok 200-300 podskoków w 2-3 seriach :)

1300 kcal plus nie jedzenie po 18, oczywiście wykluczyłam wszelkie słodycze, soki, słodzone napoje. Jak już wytrwałam jakieś 3 tygodnie bez żadnych słodyczy to pozwalałam sobie na ciasto w niedziele, oczywiście rozsądnie, bez żadnego objadania się. Ograniczyłam węglowodany wieczorem, staram się nie jeść pieczywa na kolację. Białe pieczywo też raczej omijam, chociaż zdarza się zjeść, raz - dwa razy w tygodniu. Głównie chleb razowy lub grahamki. Co do ćwiczeń to nie jestem dobrym przykładem, przez chyba 2 pierwsze tygodnie nie ćwiczyłam wcale, potem zaczęłam robić brzuszki, ale stwierdziłam, że to nie ma sensu, bo wyrabiają mięśnie brzucha, a ze spalaniem tłuszczu jest gorzej (właśnie mam go najwięcej na brzuchu). Teraz skaczę na skakance, ok 200-300 podskoków w 2-3 seriach :)

To pocieszyłaś mnie bo ja też nie przepadam za ćwiczeniami...Coś tam ściemniam;) ale to kiedy ma ochotę i na tym sie kończy:)

Ja za to lubie ruch :) dzisiaj mialam przerwe, ale jutro znowu smigam na aerobik. Marze o wiosnie-bedzie mozna pobiegac na dworze i na rowerze pojezdzic .. :) u mnie jednak doszlo male ciastko do kawy. Ale razem z serkiem wyszlo ok 1400 kcal, a caly dzien dzisiaj gdzies lazilam, czyli nie jest zle :)

Ja z ruchu uwielbiam jedynie rower. Mogłabym jeździć całymi dniami non stop i zresztą w ciepłe dnia praktycznie tak robię. Ale to dla mnie rzecz tak naturalna już od małego,że nie traktuję tego jak sportu:)

Chyba najfajniej jest jak czlowiek sie rusza i nie traktuej tego jak obowiazek zwiazany z dieta tylko jako przyjemnosc :) takze super ze masz ten rower :) ja, jak juz pisalam zawsze sie duzo ruszalam, ale od pewnego momentu zaczelam za duzo o tym myslec, jako o obowiazku i przyznam, ze wolalabym wrocic do dawnej beztroski :) dzisiaj S: dwie male kromki chleba z poledwica sopocka plasterkiem zoltego sera, kielkami i zodkiewkami i pol picnika (ups..)plus kawa - ok 450 kcal potem : 1 h aerobiku lunch: piers z kurczaka z salata z sosem winegret i dwoma lyzkami kuskusu popite sokiem ze swierzej marchwi - ok 350 kcal potem : 2 kawy i 4 kostki gorzkiej czekolady - ok 200 kcal dzisiaj dzien z ruchem, wiec moge sobie pozwolic na 1600-1700 kcal i tak tez zamierzam zrobic :)

Dokładnie,człowiek to lubi,ale nie z przymusu. Czyli u mnie rower i bieganie po górach:) Śniadanko: dwie kromki chlebka z białym serem i pomidorkiem,3 suszone śliwki Później był szybki spacerek Teraz idę pogrzebać w kuchni,może znajdę coś na co mam ochotę i zrobię sobie obiadek;)

Gość zlosnica89
Hej:) Pozwolicie, że się dołącze?:) Ja byłam tydzień na kapuścianej, zjechałam 3 kg, jestem zadowolona, ale chciałabym jeszcze 5, najlepiej 8;) Dlatego teraz 1300 kcal. Dodatkowo codziennie skakanka 15-20 min, i 8 min cw na brzuch;) Nie musi byc szybko. Ważne, by się utrzymało:) Więc ja dziś na śniadanko 300 kcal, drugie 50 kcal, obiadek 340 i kosteczka gorzkiej czekolady- 30;) Jestem najedzona. Czuję się lepiej niż jak jadłam kilogramy słodyczy, nie chodzę głodna, bo jem co 2-3 h, piję dużo wody:)

Gość zlosnica89
Zagląda tu jeszcze ktoś?:)

ja dalej na diecie :) dzisiaj waga pokazala 56,7, wiec nie chce specjalnie szybko spadac..ale ja tez oszukuje-a to piwko z kolezanka, a to sernik z kolega, a to kawelek batonika do kawy...Niby kalorycznie sie zgadza, ale zdaje sobie sprawe, ze 250 kcal z czekolady i 250 kcal z piersi z kurczaka, nie dziala w ten sam sposob na organizm.. Na szczescie chyba powoli dojrzewac, do bardziej odpowiedzialnego podejsca. kalorycznie zostaje tak samo, ale postaram sie rozsadniej jesc, co w moim przypadku oznacza mniej slodyczy i piwa.. w kazdym razie waga malo, ale jednak spadla, wiec jestem optymistycznie nastawiona do ciagu dalszego :) wczoraj tez sobie pocwiczylam, ale dzisiaj mam dzien wolny :p trzeba dac miesniom troche odpoczac, tym bardziej ze w pt, sb i nd planuje je troche pomeczyc ;) a jak z wasza motywacja i przestrzeganiem zasad?

zastanawiam sie o co dokladnie chodzi z ta zasad jedzenia co 3 godziny..Tzn wiem, ze teoretycznie jesli jemy rzedziej, to spowalnia sie nasz metabolizm, a organim zaczyna magazynowac wiecej , ale nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje..Chodzi mi o czysto biologiczne lub chemiczne wytlumaczenie. Co takiego dzieje sie z organizmem, ze co 3 godziny, mamy co mu podrzucic? Macie jakas koncepcje? A moze znacie odpowiedz? Czasem pojawiaja sie wypowiedzi, ze to poprostu kolejny mit i nie ma na to zadbego uzasadnienia, ale z drugiej strony ktos kiedys wymyslil taka zasade, chyba nie bez kozery. Ciekawa jestem waszego zdania :)

Gość zlosnica89
Fajnie, że jesteście:) Ja się trzymam twardo, dziś zaszalałam:P 3kosteczki czekolady gorzkiej;) Masz rację, kalorycznie tak samo, ale 200 kcal z batonika idzie w boczki i nic z tego nie ma, a 200 kcal z kurczaczka np. daje energię i potrzebne składniki:) Niestety nie mam wagi na stancji więc ważenie przy wizycie w domu lub w gościach;) Ale dziś ubrałam kamizelkę, w której już się ledwo dopinałam, a teraz luźna, to mnie motywuje:) A z tym jedzeniem co 3 godziny chodzi o to, że jesz w mniejszych ilościach, więc organizm łatwiej trawi to, co dostaje. Poza tym już ma ustawiony tak zegarek, że za 3 godziny znów jedzonko, więc spokojnie sobie spala na różne czynności, nie odkłada aż tyle zapasów, bo wie, że dostarczysz mu znów energii;)

Ok-latwiej sie trawi, ale co z tego..? jesli zjem wiecej, dluzej sie bedzie trawilo i poprostu dluzej bede syta..potem zjem kolejny posilek. Ale nie wiem dla czego to ma spowalniac metabolizm.. drugiego argumentu, tez nie uzasadnilaś "organizm spala na rozne czynności"- ale dlaczego? piszesz, jakby to byl taki maly czlowieczek, ktory mysli, a mi chodzi o procesy biologiczne..:) mam nadzieje, ze Cie nie urazilam, ale ciekawi mnie bardziej naukowe wyjasnienie..Meczy mnie to juz jakis czas-chyba w koncu siegne po fachowa literature... ;) Dzis na wadze: 56,3-dla mnie to oznacza osiagniecie pierwszego celu, co bardzo mnie cieszy :) Ja juz po sniadanku: grapefruit, 2 kanapki z chlebka razowego-jedna z serem zoltym, druga z twarozkiem i syropem klonowym. Zaraz lece po kawe :) szkoda tylko, ze za oknem, tak buro...

Gość zlosnica89
Ojej, bo organizm myśli;) Nooo spala, żebyś mogła oddychac, biło Ci serce, krążyła krew. Jeśli stare dostarczasz energię co 2, 3 godziny reuluje się Twój metabolizm, nie skacze Ci insulina, szybciej spala się tłuscz. Organizm nie magazynuje w obawie, że zabraknie mu siły, by normalnie funkcjonowac. Jeśli jesz nieregularnie, nawet jeśli mało to orgaznim okłada tłuszcz, produkuje hormon, który spala mięśnie, nie tłuszcz.