Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuleczka.....

czy zaszłyscie w ciąże przełom STYCZEN - KWIECIEŃ a co z przeziebieniem

Polecane posty

Gość kuleczka.....

prosze o radę, jak chronic siebie i malucha w pierwszym trymestrze przed przeziebieniem jesli w ciaze zaszło sie w takich miesiacach w ktorych jest ryzyko zachorowania. jak sobie radziłyście?

gratuluje pomysłu, który mowi sam za siebie !

dziewczyny jakie sposoby stosujecie, prosze o propozycje

ja w ciaze zaszlam pod koniec pazadzernika, kiedy wszyskie media trabily o swinskiej grypie. Jedz czosnek, pij herbate z cytryna, jedz kanapki z miodem. Cieplo sie ubieraj ale nie przegrzewaj, staraj sie duzo spacerowac no i zdrowo sie odzywiaj.

ja zaszłam w ciąże pod koniec lutego, w 6 tygodniu ciaży byłam przeziębiona. co do ochrony przed przeziebieniem to: - czosnek dodawany do większości potraw - pić ciepłą wodę z miodem i sokiem z cytryny - jeść dużo warzyw i owoców bogatych w witaminę C - z suplementów diety polecam NATURALNĄ witaminę C, np z owoców aceroli - dużo ruchu, zwłaszcza na świezym powietrzu podczas przeziębienia: to samo co przy jego zapobieganiu, no oprócz tych spacerów na dworze, ale za to dobrze przewietrzone mieszkanie, nawilżone powietrze w domu, niezbyt wysoka temperatura w domu (ok 18-19 stopni) - zresztą o tych zasadach należy pamiętać zawsze nie tylko w ciąży i przy przeziębieniu! co do leków to homeopatyczne są bezpieczne dla dziecka.