Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Relly

nienawidze USA i mieszkańców tego kraju

Polecane posty

Gość Relly

bo to obłudne skurwysyny

Gość nowaaaa
niektóre polakowie to równają często do nich

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dla mnie tez USA to posrany kraj i mieszkaja w nim posrani ludzie

Gość www.tnij.org/nokautsklep
nie wypowiem sie bo nie znam osobiście żadnego Amerykanina

Gość tiiaaa nie ma to jak głeboko
przemyslane uogólnienia," kazdy Polak pijak i złodzieJ" sie kłania.

Gość dorota-----------
My nie jesteśmy lepsi

Gość lalalalaaaaaaaaaaa
Ja znam tylko jednego, więcej osobiście nie znam wiec też nie mam prawa się wypowiadać na ten temat... Ale ten którego znam jest bardzo dobrym człowiekiem:)

Gość kncertyuniuyty
nienawidze polaczków w usa bo gdy przylatują to po 2 tygodniach zapominają polskiego

Gość jjjjjjjjqqqq
znam jednego Amerykanina i spoko koleś a resztę amerykanów znam z serialu Przyjaciele i z Youtuba

Gość zgadzam się z autorem
Moja ciotka, która wyjechała 10 lat 9 lat temu do USA z rodziną, jest tam legalnie, ale z językiem u niej kiepsko, a jak przyjechała do PL i poszła do lekarza, to do niego thank you na na koniec i wtrącała ang. słówka w rozmowie. Wkurzają mnie tacy.

zgadzam się z autorem >> bo Twoja ciocia to prostaczka :D Ja znam osobiście jednego amerykanina, spoko gość. On uważa, że Stany to posrany karaj pełen wieśniaków z kretyńskimi poglądami. Mieszka teraz w Szwecji, powiedział, że nigdy nie wróci do Stanów.

Gość noo jasnee
Przypomnijcie sobie kim byla zasiedlana Ameryka..... ha ha ha .Przeciez wszyscy tam to potomkowie kurew i zlodziei.

Gość no to ja ci przypomnę
"Przypomnijcie sobie kim byla zasiedlana Ameryka..... ha ha ha .Przeciez wszyscy tam to potomkowie k**ew i zlodziei." A niby KIM była zasiedlana Ameryka? I chyba nie mówimy o całej Ameryce, tylko o Stanach Zjednoczonych. Pierwsi osadnicy z Europy to tak zwani "Pilgrim Fathers. Uchodźcy, którzy chcieli schronić się przed prześladowaniami religijnymi. Byli katolikami i nie chcieli wpaś w ręce anglikanów... Pierwsze osady Europejczyków w Stanach zostały założone przez osoby nazywane Purytanami, że względu na bardzo surowe zasady moralne i głęboką wiarę w Boga.. Nikt nigdy nie zsyłał do USA żadnej patologii z innego kraju. Jak wiesz, ludzie sami pchają się do tego "paskudnego" kraju. Przez wieki napływały tam miliony osób z rónych krajów. Czy aby na pewno wszyscy, którzy tam przybyli to kurwy i złodzieje, że tak brzydko wyrażasz się o ich potomkach? To kraj, jak każdy inny. Są tam wspaniali, mądrzy ludzie i kombinatorzy, jak wszędzie. Kraj bardzo ciekawy do zobaczenia i poznania. Nie rozumiem jak można pisac takie glupie uogólnienia, że wszyscy tam to, czy tamto...

Gość noo jasnee
Purytanie ha ha ha pierwsi zrobili niewolnikow z rdzennej lludnosc.Wiekszocs ludzi przyciagala tam swoboda polityczna.Wszyscy skazancy tam uciekali.Przypomnij sobie goraczke zlota.Burdele rosly jak grzyby po deszczu

Akurat Purytanie żyli z rdzenną ludnością w przyjaźni. (popatrz na histrię święta Thanksgiving) Co ma gorączka złota do tego kim są Amerykanie? Liczba burdeli rosla w wielu krajach (popatrz na Holandię na przyklad) USA to ogromny kraj i to, że w jednym czy dwóch stanach wzrosła nagle liczba burdeli, nie świadczy o tym, że wszyscy mieszkańcy tego kraju to kurwy i złodzieje, no wybacz. I bardzo proszę, skończ z tym wtrącanym co chwila głupkowatym "hahaha" bo mam wrażenie że rozmawiam z kimś po trawce albo po prostu z osobą niepoważną.

Gość sdddsdsdsdsd
jesli nienawidzisz ameryka to zapewne ci chodzi o rzad żydowski tego kraju...

Gość noo jasnee
Nie irytuj sie .To jest forum.Kazdy wypowiada swoje zdanie a Ty sie ekscytujesz.Nawahowie,Irokezi,Czejenowie,Kri,Dakotowie,Jutowie,Apacze,Czerokezi,Huronowie to jest rdzenna ludnosc Ameryki polnocnej.Jezeli uwazasz ze purytanie nie zrobili z nich niewolnikow ,to zapraszam do ksiazek.

Nie musisz mnnie zapraszać do książek na ten temat, bo jestem wyładowcą na filologii angielskiej, między innymi zajmuję się przedmiotem pod nazwą "kultura amerykańska". A ty jakie masz przygotowanie teoretyczne prócz filmów o Dzikim Zachodzie? Po kilku latach spędzonych w tym kraju znam sporo ludzi stamtąd, a nawet, gdyby tak nie bylo to wszelkie uogólnienia na temat jakiegokolwiek kraju NIE SĄ i NIE MOGĄ być prawdziwe. To tak, jakbyś powiedziała że wszyscy rudzi są fałszywi a wszyscy Polacy to pijacy i złodzieje. Pisanie, że wszyscy tam są potomkami kurew i złodziei świadczy albo o bardzo nikłej wiedzy na temat historii tego kraju, albo o jakimś uprzedzeniu, albo po prostu o bardzo ograniczonym myśleniu. Przez lata napływały tam miliony BARDZO RÓŻNYCH osób z wielu krajów. Były tam pewnie jakieś jednostki patologiczne ale też cała masa normalnych ludzi którzy przenieśli się tam "za chlebem". W każdym kraju są ludzie wartosciowi, mniej wartościowi oraz patologia. Tam też.

Gość noo jasnee
Mysle ze za bardzo wziales sobie moja odpowiedz do serca.Ja nie dyskutuje na sympozjum naukowym tylko na kafeteri.Jezeli chcesz jednak polemizowac na rozne tematy,ktore tu sa za powazne (nie musza byc zwiazane z zasiedlaniem ameryki:) ) Moge Ci podac mojego e maila.Nie irytuj sie:)

Gość stantheman
Zacofany kraj!!! chyba tylko militarnie przoduja na swiecie ,w niekturych stanach np waszyngton ludzi skazanych na smierc zabija sie przez powieszenie w 21 wieku,wszystko musza miec najwieksze rodzinne kombi sluzace do zawiezienia dzieci do szkoly,ma 4l pojemnosci tylko poco? ani nie ma to adektnej mocy ani nic zato spalanie ogromne,farmy na ktorych zwierzeta sa traktowane jako towar a nie istoty zywe ,sa meczone zabijane w niechumanitarny sposub,lecz ten zacofany kraj nawet nie ma ustawy regulujacej takie postepowanie,usa stolica budwajsera i burger kinga i otylych ludzi ,liczy sie tylko kasa kasa ,nie masz jej jestes chory to masz problem mozesz sie wykanczac na szpitalnych schodach i nikt ci nie pomoze jesli nie jestes ubezpieczony ,american drem,moim zdaniem strasznie snobistyczny i samolubny kraj. ( OCZYWISCIE NIE POPIERAM ZADNYCH ZAMACHOW NA LUDZI choc rozumiem niekturych sprawcow ktorym ameryka zniszlczyla kraj zabila cala rodzine a jedynym celem jest zemsta)

Gość maciek244
Moim zdaniem nie można oceniać Amerykanów na podstawie filmów które rzeczywiście są albo idiotyczne albo niemoralne, ale moge powiedzieć taki przykład : jakiś czas temu była u mnie moja kuzynka która jest Amerykanaką (urodziła się tam i zna tylko język angielski) musiałem mówić z nią po angielsku bo ona nawet nie raczy nauczyć się polskiego, zachowywała się dziwnie i ciągle chciała chodzić na imprezy, na jej podstawie mogłbym stwierdzić że Amerykanie są na serio głupi,

Gość maciek244
ja najbardziej doceniam Francuzów i Niemców bo te narody najbardziej przysłużyły się kulturze,

Gość podchodze z humorem
usa jest krajem tak roznorodnym pod wszystkimi mozliwymi wzgledami, ze wydawanie jakichkolwiek uogolniajacych opinii byloby po prostu niedorzecznoscia ;) nawet podzial miedzy stanami polnocymi i poludniowymi to niczym podzial na dwa kompletnie rozne kulturowo, politycznie i spolecznie kraje. ale nie o tym chcialam, tylko by sprostowac nieco bledne powyzej informacje o purytanach, ktorzy to przybyli do ameryki w niegdysiejszych czasach. purytanie to absolutnie nie katolicy, lecz rowniez protestanci. tyle, ze bardziej zaangazowani w rygorystyczne podejscie do religii. purytanie nie byli przesladowani w anglii. problem polegal na tym, ze to oni chcieli forowac swoje zasady religijne, a lud ogolnie nie mial na to ochoty, nie dziwota, no i purytanie mieli zabronione to swoje panoszenie sie i nawracanie (mozna ich owczesna dzialalnosc porownac do dizsiejszyj dzialalnosci swiadkow jehowy, tylko z duzo wieksza werwa ;) ). takze, by wyzwolic sie od narzuconych im zasad, przyjechali do ameryki, by moc zyc po swojemu i, jak bozia da ;) , ponawracac 'dzikusow' troche ;)

Gość podchodze z humorem
poza tym waszyngton nie skazuje nikogo na smierc w zadnych stanach, bo pojedyncze stany maja rzady swoje, stanowe, niektore stany maja kare smierci, inne nie, i te decyzje sa wydawane na skali stanowej, nie panstwowej. nie jestem pewna, ale prezydent ma byc moze moc ulaskawiajaca, ale bynajmniej nie skazujaca ... przez powieszenie ;) do bylo do dyskutanta o niki 'statheman'. co do marnotrawczych samochodow i mentalnosci 'white trash', to nie dziw, ze wytraca to kazdego logicznego czleka z rownowagi ... ale to nie wszyscy na szczescie ;) filmy amerykanskie docierajace do polskiego odbiorcy to w 99% pokaz tego co najpustsze, najglupsze, bezmyslne, niemoralne, idiotyczne i dlugo by tu wymieniac. ale na to jest popyt. filmy pokazujace ludzi jako ludzi, nie jako pustych idiotow, tez istnieja, ale dla przecietnego widza moglyby sie wydawac nudne po prostu ;) a potem przecietny widz wyrzuca z siebie na kafeterii frustracje i nienawidzi usa i jej mieszkancow ;)

Gość do nowobogackie
to że są jacy są niech sobie będą, ale to że narzucają swoja kulturę całemu światu bo mają ku temu odpowiednie środki materialne znieść ciężko unifikują świat na swój obraz i podobieństwo, poprzez swoje tandetne filmy głównie i przekazywany w tych produkcjach tandetny, plastikowy, powierzchowny styl życia

Gość podchodze z humorem
zgadza sie, narzucaja swoje to i owo swiatu. ale swiat na to leci i nasladuje :) dlaczego np. polskie gospodynie kupuja pieczywo tostowe i puszyste buly, albo ser sztuczny w plasterkach? albo ryz preparowany uncle bens :D albo sztuczne przyprawy i batoniki? przeciez nikt im nie kaze. ameryka im tego nie wmusza. one tego pragna, pragna byc amerykanskie i nowoczesne :D. no i co na to poradzisz? nic tylko rece zalamac :o to byl tylko maly glupi przyklad, ale obrazuje prawde na wieksza sklale: owszem, ameryka oportunistycznie foruje swoja tozsamosc, szczegolnie na plaszczyznie komercji. to tylko ludzka natura i chec zysku, naturalna dla homo sapiens. robia to na wielka sklale, bo jest ich duzo, i odnosza wieksze sukcesy narzucajac swoja kulture, towary, itd. ale swiat to luka jak cieple buleczki :)

Gość jasne,ze ludzie sami
nasladują Ameryke, Ameryka im tego nie kaze. To jest wielki kraj, moizna powiedzic- samowystarczalny, chocby klimatycznie, krajobrazowo. Dlatego ich tak specjalnie nie ciagnie do poznania reszty swiata. A gust? W Polsce np. zaczella sie moda na durne seriale od czasów postkomuny czyli wiekszej demokracji, po prostu schlebia to gustom wiekszosci, a wieksza to nie elity przeciez. Ameryka jest demokratyczna, wiec przecietn iludzie dyktuja styl , co tu mówic, niewyrafinoiwany.

Gość swinta racja
tak wlasnie jest

Gość nie i nie zamierzam
Amerykanie maja wlasnie wiele spraw uregulowanych - nikt nie podskoczy szeryfowi niekt nie odwazy sie pic alkoholu prze 21 r.z . kara smierci sprawia ze bardziej sie boja przyklady mozna mnozyc Amerykanin nie zazdrosci drugiemu jak ma ladny samochod, tylko powie: well done

Gość podchodze z humorem
nikt nie odwazy sie pic alkoholu przed 21 l. ??? no, tu zes zasadzil/a dobry zart :D kara smierci jest tylko w kilku stanach. amerykanie owszem, potrafia zazdroscic i to calkiem namietnie ;) a poza tym - jak w kazdym innym kraju - ludzie sa po prostu rozni. mnie u amerykanow najbardziej drazni arogancja, sztucznosc (z tym, ze oni chyba sobie nie zdaja sprawy, ze sa sztuczni) i brak oglady swiatowej. no ale to jeszcze nie powod, zeby nienawidziec, albo wrzucac wszystkich do jednego worka ;)