Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

mamuśki rocznik 1986

Polecane posty

Witam, czy są na kafe jakieś dziewczyny z 86 roku, które juz sa mamami? mój mąz zaczyna namawiac mnie na dziecko, ale chyba jeszcze jestesmy za młodzi...

Gość Gaga55
Hej Ja jestem z roku 89 i już jestem mamą ii jestem zadowolona ;)

Gość Czekoladowy_Telegram
Ja jestem z rocznika 86 i mam 3 letniego syna. Co do macierzyństwa nie miałam wątpliwości, w innym wypadku pewnie bym się nie zdecydowała. Były warunki, chęci... więc czemu nie :)

ja tez rocznik 86 mam rocznego synka i jestem zadowlona, byl wyczekiwanym dzieckiem:) nie żałuje!!!

Gość Gaga55
Ma 6 tyg. Nie bylo planowane ale tez nie bylo to tragedia.. tym bardziej ze moj maz 7 lat starszy..

ja kończę w tym roku studia, boje sie ze bede musiała ze 3 lata spedzic przy dziecku, poza tym zaczelismy budowac dom

Jak nie jesteś przekonana to się nie decyduj. Może się okazać ze się zakochasz w swoim dziecku (i zapewne tak będzie) i wszystko będzie cacy- odnajdziesz się w roli matki.... A może się okazać ze to wszystko Cię przerosło i będziesz zwyczajnie nieszczęśliwa. Bez sensu robić coś na silę, a już zupełnie bez sensu na silę zachodzić w ciążę. Powiedz mężowi że to nie czas na Ciebie i powinien to pojąć.

Tylko, ze umowilismy sie przed slubem ze rok po zaczniemy sie starać ale z biediem czasu nie jestem przekonana do tego pomysłu, a on twierdzi ze sie zgodziłam a poza tym bardzo maz chce

Gość magda24:(
ja jestem szczesliwa mama 3 letniej coreczki:)odpowiedni wiek:)

:D:D:D Wiesz co poglądy na rożne sprawy sie zmieniają... albo i nie. Masz prawo stwierdzić ze to jeszcze nie twój czas. Powiedz mężowi że jesteś jeszcze młoda i nie czujesz się gotowa. A tak w ogóle to cię najbardziej przeraża?

Ja również jestem 86' ;) Teraz mamy półroczną córeczkę, planowaną ponad rok po ślubie;) a i męża starszego od siebie, ale oboje bardzo chcieliśmy mieć naszą Kruszynkę.

Tego chyba każdy się boi. Jeśli chodzi o chorobę dziecka to musisz wyjść z założenia ze wszystko będzie dobrze i to sobie głęboko wmówić bo inaczej osiwiejesz zanim zdążysz urodzić. Jeśli idzie o poród to ja sobie powiedziałam ze "człowiek wszystko zniesie, a co nas nie zabije to nas wzmocni" :P Wiem, ze to żadne pocieszenie, ale przed tobą miliony kobiet rodziły... i to nie raz... a i po tobie będą rodzic wiec widać ze jest to coś do przeżycia... Dla mnie to był największy ból jakiego udało mi się dotąd doświadczyć, ale i zarazem największa przyjemność jaką w życiu czułam... Psychiczny odlot kiedy wreszcie podali mi dziecko... Ale wiem, ze każdy przeżywa to inaczej...

poród chyba każdą kobietę przeraża tak samo jak obawa czy wszystko z dzidziusiem będzie ok. ja jestem rocznik 84. 1,5 roku temu wyszłam za mąż a teraz jestem w ciąży. myśleliśmy o dziecku ale za jakiś rok może dwa a tu wyszło jak wyszło :) też na początku nie byłam zachwycona ciążą, zwłaszcza że nie mogłam uwierzyć, że praktycznie pierwszy raz się nie zabezpieczyliśmy, dni płodne powinny być za jakiś tydzień dopiero a tu niespodzianka - okresu brak a na teście 2 kreski! również jesteśmy w trakcie budowy naszego domku. planowaliśmy, że przeprowadzimy się za jakieś 2 lata ale jak mój mąż dowiedział się o dziecku to dostał takiego speeda, że prawdopodobnie przyszłe Boże Narodzenie spędzimy już u siebie :) nie ma tego "złego" (?) co by na dobre nie wyszło. Już nie możemy się doczekać, kiedy nasza córcia pojawi się na świecie :) jeśli nie chcesz teraz dziecka, powiedz mężowi, że nie jesteś jeszcze gotowa ale jeśli po drodze ci się dzidzia "przytrafi" nie obawiaj się na pewno dacie sobie radę, a twoje obawy - uwierz każda kobieta ma takie same :)

Ja pierwsze dziecko dosyć długo bo 14 godz, ale są kobiety co rodzą w 3 godziny. Ach i to zupełnie inaczej kiedy się czyta "na trzeźwo" 14 godzin i myśli "o mój Boże..." a co innego jak już się rodzi. Inaczej czas płynie, wszystko odczuwa się inaczej. Prócz bólu jest jeszcze jakaś adrenalina i sama nie wiem co w każdym razie zupełnie nie polecam oglądania porodowych filmików i zagłębiania się w to "co kiedy gdzie i jak". Jak przychodzi co do czego to nie myśli się o takich sprawach.

nie ma co patrzeć na to jak długo rodziły inne dziewczyny. nie ma na to reguły i każda przechodzi to indywidualnie. moja jedna koleżanka rodziła pierwsze dziecko 22 godz. a druga 5 godz. jak widać rozbieżność ogromna :)

boję sie zmian, że bede musiala siedziec w domu kilka lat, że nie spłacimy kredytu a jak wróce do pracy to bez duzego dośw nic juz nie znajde

przyjmiecie mnie? ja jestem 87 i mam pięknego synusia! :)

2,5 m-ca, i ledwo co do domu wróciliśmy ze szpitali bo chory się urodził, ale już jest zdrowy cudowny i był planowany :) tyle że drugiego juz nie zaplanuje ;/