Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psycholog XXX

Psycholog ZAPRASZAM BEZPLATNIE

Polecane posty

Gość Psycholog XXX
Nikozja kolejna nieprawdziwj historia widze ze niema pyt do mnie

Gość yolQa
często dzieci ludzi cierpiących na schizofrenie mają własnie opisane przeze mnie objawy. :) także.. co to jest? ;>

Gość nikozjjja
dlaczego nie prawdziwa historia? z ciebie psycholog jak z koziej dupy plecaczek:D

Gość NLP jest lepsze niz klasyczna
Hipnoza spoko,:) ale w takich stanach nie wolno absolutnie sluchac sobie indkcji hipnotycznych np. z plytek, bo moze to doprowadzic do katastrofy. Kles, ktory ma problem psychiczny i chce sie zabic, ale nie ma ani sil ani motywacji by to zrobic po wysluchaniu okreslonego transu moze niekonwencjonalnie zareagowac i zalapac motywacje... do tego by sie zabic. A w opetania nie wierze, no chyba, ze Jestes chlopcze lub dziewcze opetany/opetana dzikim seksem analnym.:)

Gość yolQa
możecie polecić kogoś, kto dobrze i skutecznie hipnozuje? czy hipnozą można zmienić osobowość?

Nie, nie to moze byc psycholog. Oni sa wyjatkowymi kretynami :) Kiedys pewna osoba bedaca psychologiem powiedziala mi, ze jestem osobowoscia analna, zapytalem czy to znaczy, ze jestem w dupie :) (nie ja mialem sytuacje te, ale wpisalem jako przyklad mundrosci psychologow) Psychologia to nauka oparta na schematach starajaca ladowac ludzi do okreslonych szufladek, bo tak jest prosciej. Jesli cos wykracza poza wykuty bezmyslnie schemat to juz trudno o pomoc psychologa.

Gość niepsycholog
nie schizofrenia ...:) neurotyzm raczej .....dużo częściej spotykany i wynikajacy z braku autentycznej miłości rodziców w dzieciństwie , częstym uczuciem zagrożenia i braku wsparcia oraz pewną , może odziedziczoną albo nabytą nadwrażliwością

Gość nie wiem .............,,,,////
mistrzowie medycyny chińskiej z kolei nie wierzą w leczenie za pomocą medycyny konwencjonalnej. psychologów i psychiatrów uważają za barbarzyńców.:-)

yolQa W stan transu mozesz wprowadzac sie nawet sam :) Mi bardzo podoba sie to w jaki sposob Milton Erikson za pomoca transu prowadzil terapie. Zmienic mozesz sie nie tylko za pomoca hipnozy, ale wazne jest to bys nie probowal sie zmienic dlatego, ze programowanie spoleczne "zmusza" Cie do tego, nie zmieniaj sie dla innych. Zmien sie dla siebie i TYLKO dla siebie. Zmieniac mozna sie poprzez afirmacje przeprowadzone w transie ( sa to sugestie) a jak wejsc w trasn? Musisz przede wszystkim trenowac. Pierwsze co musisz zrobic to przestac rozmyslac. Skuteczne jest tzw. ucinanie mysli kiedy mysl naplywa natychmiast ja ucinasz np. Ale tu smierdzi, Alle tu smie, ale ten sufit jest brudny, ale ten sufit je, w koncu mysli przestana naplywac. Nastepna czynnoscia jest rozluznianie ciala lezysz z zamknietymi oczami napinasz miesnie i je rozluzniasz, wizualizujesz energie, ktora od stup po szyje niesie rozluznienie, glowe rozluzniasz wizualizujac masujace ja palce. Nastepna czynnoscia jest wejscie w trans odliczasz od 100 do 0 wizualizujac kazda liczbe i przygladajac sie jej, kiedy schodzisz o 1 liczbe w dol spadasz o 1 metr w dol (wyobrazasz to sobie :) ) kiedy doliczysz do zera jesli wszystko pojdzie dobrze znajdzieszsie w odpowiednim stanie by powtarzac sobie sugestie (np. Jestem chudy, jestem chudy itd.) pamietaj zeby nie stosowac afirmacji, ze bedziesz chudy bo nic z tego wtedy nie bedzie. No i to wlasciwie wszystko. Pamietaj, ze regularny trening jest bardzo wazny.

Ja tez nie chodze do lekarzy. Nie lubie ich to po pierwsze, a po 2 nie przepadam za schematami. Moze to nie sa barbazyncy, ale "schematyczne wyksztalciuchy" :)

Gość yolQa
właściwie to nie mam potrzeby hipnotyzowania samej siebie :P chodzi mi bardziej o hipnozę leczniczą.. żeby pomóc osobie, która cierpi na nieuleczalną chorobę psychiczną, w przypadku której większość terapii jest nieskutecznych i bardzo drogich. to jest niedorozwój emocjonalny spowodowany zaniedbaniami w dzieciństwie. ta osoba po prostu nie jest nauczona pewnych zachowań, jest egocentryczna, boi sie wszystkiego, a jednocześnie jest podła i wredna dla innych. Zastanawiam się, czy hipnoza mogłaby pomóc w nauczeniu tej osoby właściwych reakcji w relacjach z innymi, gdyż najczęstszą reakcją na wszystko jest złość i niekontrolowana agresja werbalna. Co o tym myślicie?

Gość yolQa
no i zapomniałam dodać: ta osoba ma świadomość, że to co robi, jest złe i nie powinna tak reagować, ale nie potrafi tego zmienić, ma takie myśli, ktore uniemożliwiają normalne funkcjonowanie... np. ciągle doszukuje się w innych wad...

Gość niepsycholog
paroksetynę ...brała ???

yolQa Najwazniejsze by ta osoba sama chciala uzyskac pomoc bo inaczej tylko sie na Ciebie zamknie, sprobuj ja namowic na terapie NLP (duzo jest tego) tylko nie kaz mu isc do psycholga, bo po TAKIEJ terapii to juz nic mu nie pomoze :)

Gość nie wiem .............,,,,////
- wiele leków stosowanych w chorobach krążenia i astmie Uwaga! Niebezpieczne mogą być także preparaty dostępne bez recepty, np. leki przeciw przeziębieniu zawierające kwas acetylosalicylowy (np. Aspiryna, Asprocol, Polopiryna) albo popularne tabletki od bólu głowy z krzyżykiem sprzedawane w niektórych kioskach czy "tabletki Goździkowej", czyli Etopiryna. Skutki zażywania niebezpiecznych dla płodów i późniejszych dzieci leków, także psychotropowych, to wiele upośledzeń, zaburzeń i dysfunkcji, których ilość trudno sobie nawet wyobrazić, a co dopiero opisać.

Gość niepsycholog
moja rada : - paroksetyna mocno podnosząca wychwyt serotoniny -omega3 - regenerująca układ nerwowy -jak najwięcej wysiłku fizycznego - biegi , sport itp. -odpowiednie odżywianie mogą to być początki sch. , silny neurotyzm lub bpd - te metody działają na te przypadki

Gość yolQa
dużo trenuje siatke, kosza, pływa, codziennie biega, ćwiczy w domu i ma odpowiednią diete :) postaram sie go jakos łagodnie przekonac...

Gość yolQa
bpd - te osoby są mistrzami manipulacji, także uczenie się persfazji w ich przypadku jest zbędne. ;)

Gość niepsycholog
a więc pierwsze dwie metody - naprawdę skuteczne w dużej mierze , odżywianie antystresowe (google), witaminy , Zn, Mg, Cr, plus jedzenie zawierające tryptofon - aminokwas do produkcji serotoniny, odpowiedzialnej za zrównoważony nasrój i obniżenie skłonności depresyjno - maniakalnych(soj0a, orzechy , kasze ...), herbata zielona - codziennie , dużo:), musli

Gość rozgrzebana...
Jak pozbyc sie bylego partnera ktory okazal sie socjopata i stalkerem?