Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieterkaaa

Pytania do młodych matek

Polecane posty

Gość ankieterkaaa

powiedzmy, ze przeprowadzam pewną ankietę na temat młodych rodziców( wiek 18-23) i w związku z tym mam kilka pytań: 1. Czy ciąża była planowana czy też była to "wpadka"? 2. Czy po urodzeniu dziecka rodzice pomagali finansowo? 3. Czy młodym mamom udało się skończyć jakieś studia bądź studiują? 4. Jakie młodzi rodzice mają warunki mieszkaniowe? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość niusia dorosła już 17
1.wpadka 2.tak 3.nie 5.stancja

Gość frgvrg
1. - niby wpadka z wiadomą konsekwencją 2. - nie musieli 3. - studiuję 4. - mieszkanie trzypokojowe

Gość ja ja ja
tak, tak, tak, w trakcie budowy

1- ciąża planowana 2- pomagają finansowo i pomagać będą po porodzie (poród za kilka tygodni) 3- studiuję 4- wynajem mieszkania

Gość saleminka8
1.planowana 2.nie 3.tak 4.mieszkanie 2 pokojowe,no może niebawem domek :P ale to tylko moze... :)

Gość Maria 18 jak urodzila
1.TAK 2.NIE 3.TAK 4.BARDZO DOBRE,WLASNY DOM

Gość ekatirina 20
1- wpadka 2- tak 3- studiuję 4- własnościowe mieszkanie za własne pieniądze, 45mkw

1. planowana 2. nie licząc kupna prezentów dla dziecka to nie 3. zaszłam w ciążę pod koniec roku akademickiego więc bez problemu mogłam się bronić (licencjat) 4. wynajmujemy mieszkanie- 2 pokoje

Gość grudniówkaaa
1. Planowana 2. tak 3. miałam akurat luzny okres na studiach wiec udało mi sie latwo przez niego przebrnac. studia koncze w tej chwili, bez problemu i bez zadnych uropów dziekanskich 4. wlasny dom - prezent od tesciow

Gość likto34
tak,tak,tak,wynajem,obecnie wlasne-po pieciu latach od slubu..

Gość ja przezylam wieksze straty
1. Wpadka 2. Nie 3. Tak 4. Bardzo dobre, własny dom

1 .nie 2. tak 3. tak 3. wlasny dom z duzym ogrodem + pare dzialek - mieszkam na wsi :)

Gość laurkaa
1: tak ciaza planowana 2: nie pomagali sami pracowalismy teraz mamy wlasny biznes + prace 3: nie szkoly nie skonczylam 4: gdy bylam w ciazy mieszkalismy w wynajmowanym domu , z 3 sypialniami, gdy synek mial 2 lataka kupilismy dom tez 3 sypialnie

Gość pucharka
1. nie 2. tak przez 1 miesiac 3. nie 4. narazie 2 pokoje

Gość w wieku 21 urodzilam
1. planowana 2. nie 3. tak 4. mieszkamy z moim ojcem

Oczywiscie namieszalam :O 1 ciaza byla jak najbardziej planowana :) 2. tak 3. tak 3. wlasny dom z duzym ogrodem + pare dzialek - mieszkam na wsi

w wieku 21 lat urodzilam --- Gosiaak czemu nie piszesz juz jako zaczerniona tylko caly czas na pomaranczowo??? :D

Gość 19 lat gdy urodzilam
1. TAK 2. NIE 3. NIE 4. Bardzo dobre. Mieszkanie wlasnosciowe w miescie i duzy dom na wsi z ogromnym ogrodem.

Wykorzystam tamet i też wyślę informacje na temat swojej ankiety, bo widzę, ze jest kilka młodziutkich mam...:) Instytut Nauk Pedagogicznych Uniwersytetu Opolskiego prowadzi badania na temat rodzajów wsparcia w najbliższym środowisku nastoletnich, młodych matek. Celem badań jest określenie, jaki jest stan wiedzy matek na temat rodzajów dostępnego wsparcia, jakie wsparcie zostaje im udzielone oraz jakie mają oczekiwania w stosunku do działań wspierających najbliższego środowiska. Jeśli wyrażasz chęć wypełnienia ankiety dla młodych mam i przyczynienia się do rozwoju nauki oraz powstania mojej pracy dyplomowej... to odsyłam Cię do adresu e-mail, założonego specjalnie na potrzeby badań: ankieta_dla_mam@onet.p l, hasło: mama123. Dostęp do tego e-maila pozwoli Ci na zapisanie kwestionariusza ankiety na swoim komputerze celem wypełnienia go, a następnie na odesłanie go na ten sam adres- co zapewni Ci pełną anonimowość. Jeśli zechcesz, możesz powiadomić mnie na nk lub wysyłając maila na adres retro_arista@autograf .pl z dodatkową informacją, że odesłałaś już ankietę- ale nie musisz tego robić. To pomoże mi jedynie w weryfikacji, czy wszystkie ankiety zostały odesłane, czy może jakiejś brakuje. To chyba wszystkie ważne informacje. Instrukcję wypełnienia kwestionariusza znajdziesz w wysłanym na pocztę załączniku. Pozdrawiam i proszę o JAK NAJSZYBSZE odesłanie wypełnionych kwestionariuszy! Agnieszka Stępień P.S. Proszę o poważne podejście do sprawy

przykro, ale nie moge sie zalogowac, pod podanem adresem email NAPEWNO DOBRZE pANI PODALA DANE?

Podaję raz jeszcze: login- ankieta_dla_mam@onet.pl a hasło- mama123

Gość nie nie i jeszcze raz nie
no proszę, tak młodzi rodzice narzekają, że państwo nie pomaga, nie daje mieszkań ale po wynikach tej ankiety po co ma dawac mieszkania skoro 3/4 wypowiadających się ma już własne domy i mieszkania :P

a dlaczego panstwo mialoby pomagac? Skoro to moje dziecko, moj maz??? Gdybysmy mieli liczyc na panstwo to nie zakladalibysmy rodziny

umiesz liczyc to licz na siebie!

to nie ja powiedziałam, ze państwo ma pomagać :O To mówią osoby, które zastanawiają się jakby tu wyrwać cokolwiek od państwa bo im się nalezy, bo założyli rodziny i rodzą dzieci... Te obserwacje wynikają z przeglądania różnych topików na kafe :P Ale to tak poza tematem ;)

A moje odpowiedz nie byla skierowana do Ciebie tylko tak ogolnie:) Lecz taka jest prawda. Po co zakladac rodzine bez warunkow na utrzymanie jej? PO to zeby potem na zebry chodzic i narzekac jak to mi zle? Nie! Albo nas stac albo czekamy az bedzie nas stac:)

Zgadzam się :)

Ja jeszcze co do ankiety; chyba ktoś podstępnie zmienił hasło, ale już jest ok, można się logować i wypełniać:)