Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eurydykae

Czy warto kupić monitor oddechu?

Polecane posty

Gość eurydykae

To droga sprawa, ale zastanawiam się nad tym bardzo. Dziecko będzie spało w tym samym pokoju, co ja, ale to chyba nie gwarantuje, że się obudzę jakby co

Gość laurkaa
ja kupilam ale moja dzidzia bedzie na swiecie dopiero za miesiac ;) przy pierwszym dziecku nie mialam ,ale teraz postanowilam kupic bede spokojniejsza:)

Gość eurydykae
A czy myślicie, że używane zdadzą egzamin? Czy raczej nowe kupować?

Gość nie słuchajcie teeego
tego pajaca zasranego mengelepedałaiciotysynadwóchedofilów:D autorko...ja nie miałam monitora oddechu choć mnie na to stać, córka ma 5 miesięcy i wszystko jest ok, a jeśli monitor nie zadziała? też się tak zdarza...nie popadaj w paranoję i nie myśl o najgorszym...pozdrawiam

Gość eurydykae
W sumie racja, też o tym przed chwilą pomyślałam. Niestety nie da się przed wszystkim dziecka ochronić i nad wszystkim zapanować. Co chyba widoczne jest u tego gnoja wyżej.

twoja stara miała i dała dzikowi i widać co urodziła

Monitor oddechu to dobry pomysł, jeśli dziecko ma tendencję do tego, by często "zapominać" o oddychaniu... Ale nie wiadomo, czy takową tendencję ma, dopóki się nie urodzi i nie prześpi paru nocy. Więc myślę, że z takim wydatkiem warto poczekać. Monitory takie włączają się zwykle po 20 sekundach od chwili ostatniego oddechu, ale niestety często są to fałszywe alarmy, bo malutkie dzieci potrafią wstrzymywać oddech nawet na 25-30 sekund. Sądzę natomiast, że jeśli np. dziecko ma szansę przebywać w pomieszczeniu, gdzie się pali albo Ty paliłaś w ciąży, to warto jednak zainwestować, bo przy paleniu wzrasta ryzyko tzw. śmierci łóżeczkowej.

Hehe...i już widać, że niektórzy nie mają co w życiu robić:P

Gość eurydykae
Ja nigdy nie paliłam, ale mąż pali i wiele osób z mojej rodziny, niestety :o No nic, zobaczymy jak to będzie.

popieram zdanie aristy...paliłaś/palisz kup, a jeśli nie wstrzymaj się, ja nie kupowałam

poproś męża by wychodził na klatkę/przed dom lub na balkon albo otworzył okno w innym pomieszczeniu i palił przy nim...chyba zdaje sobie sprawę jakie mogą być następstwa palenia przy noworodku/niemowlaku?

Gość eurydykae
Ależ on nie pali w domu, no w życiu. Nikt przy dziecku nie pali. Chodzi mi o to, że w ogóle palą.

Gość gość
Ja mam taki monitor oddechu: monitoryoddechu.pl/produkty/monitory-oddechu/babysense-ii i jestem zadowolona. Czuję się lepiej, kiedy jest włączony.

Gość gość
Ja mialam monitor oddechu i bardzo mi pomogl, raz sie wlaczyl jak dziecko Nie oddychalo a poza tym Caly czas bylam spokojna Bo wiedzialam Ze dziecko jest bezpieczne

Gość gość
Warto. Ja mam super czuły monitor :) U nas tylko czasem wył jak zapomnialam pauzowac a dziecko z lozeczka wyciagnelam :P .. Owszem, nie jest to pewnie niezbedna rzecz ale jesli masz byc spokojna to warto.

Gość gość
nie warto,

Gość gość
Uważam ze był to najlepszy zakup. Jeśli ktoś chce spokojniej spac i żyć koniecznie należy kupić monitor. Nie wyobrażam sobie bez...

Gość gość
jak dostajesz 500 zł na to dziecko lub inną kwotę za darmo to nie pieprz, że drogi, chyba, że nic nie dostajesz za darmo na to dziecko