Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka 612

otyłośc

Polecane posty

Gość mamuśka 612

Witam , mam 10 letniego syna i mam problem ,ma nadwagę przy wzroście 144cm waży 54 kg .błagam poradźcie co mam robic . Jak ktoś z was ma doświadczenia bardzo proszę o pomoc

Gość trzeba go przebadac
u madrego lekarza, widzialam program w tv - meczyli dzieciaka dietami, ktore nie pomagaly, dopiero w Centru Zdrowia dziecka zobaczyli, co jest przyczyna ( jakie zaburzenia hormonalnme chyba, nie pamietam) dali leki i terapie.

Gość mader mader
Zapisz synka na zajęcia sportowe,basen,tenis,karate czy cokolwiek,gdzie będzie musiał sporo się nabiegać,napocić itd. Pilnuj jego posiłków,żadnych fast foodów,slodyczy w zbyt dużych ilościach,słodzonych napojów. Rosnącego dziecka nie można przerzucić na drastyczną dietę. Dawaj mu 3 zbilansowane,zdrowe posiłki dziennie + wspomniane ćwiczenia i dojdzie do wlasciwej wagi bardzo szybko.

Gość trzeba go przebadac
no wlasnie tamtej matce ktora widZialm w Tv tez proponowali rozne cwiczenia, diety, a to nie w tym rzecz byla, tylo w innej przemianie materii. Jesli dziecko normaalnie sie odzywia i normalnie sie rusza a tyje - radze jednak CZ Dziecka.