Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agacaga

Problem z pralka

Polecane posty

Obracasz w jedną stronę ?, czy w przeciwną tez ....co słychać podczas obracania

Mój tata, który zawodowo naprawia sprzęt AGD, poleca, żebyś sprawdziła kondenstator.

asia.si Źle przekazałaś inf. tacie .... obracanie bębnem na "sucho" gdy jest jakiś opór, kondensator nie ma nic do powiedzenia...... w pralkach bywają więcej niż jeden kondensator,....tata jaki miał na myśli?

Gość Agacaga
Witam Dziekuje wszystkim za porady. Wymiana kondensatora rozruchowego silnika rozwiazala problem (16zł). Jeszcze raz dziekuje

Gość Agacaga
Witam Dziekuje wszystkim za porady. Wymiana kondensatora rozruchowego silnika rozwiazala problem (16zł). Jeszcze raz dziekuje

Gość Naprawiacz
Ale Wy jesteście głupie!!!Do wymiany jest kondensator (koszt ok.50zł).Kondensator zazwyczaj znajduje się na dole pralki,jest przykręcony do obudowy,wyglądem przypomina figurę geometr.zwaną walcem i zazwyczaj wykonany jest zaluminium (osłonka) wystają z niego dwie elektrody.Kondensator łatwo rozpoznać po opisie,ponieważ nadrukowana jest na nim jego moc, przykład: 14 uF,15 uF,16 uF itd...

Gość agacaga
Taki został wymieniony 16 mikoFaradów :-)))

Gość agacaga
mikroFaradów

Gość mnakaqqqa
Pamiętajcie że problemy z pralką to głównie problem twardej wody i detergentów które zasyfiają nasz sprzęt AGD Ja już nie używam proszków mam małe dzieci i dostałam od kolezanki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=982483712 Taką samą która nie dośc ze pomaga zaoszczezić na proszku to jeszcze rewelacyyjnie pierze!!

Gość lemonkaa
Hej, mam podobny problem. Gdy wsadze np. 2 reczniki pranie robi sie bez problemu - wszystko jest okej. Ale gdy zapelnie beben do pelna to pralka nie ma sily wirowac... I probuje probuje i nie daje rady, wiec musze ją wylączac i wyjmuje ciuchy mokre. Dodam ze pralka ma dopiero 1 dzien, kupilam ją wczoraj! Mialam juz doczynienia z wieloma pralkami i czasami wkladalam prania ponad stan i nic sie nie dzialo. A teraz normalnie zapelnilam beben, jeszcze by ze 2 koszulki smialo weszly a mimo to pralka nie ciągnie podczas wirowania. Czy to mozliwe ze to taki typ pralki ze calego bebna nie pociągnie, tylko np. pol? Bo napewno tak bedą mowic w serwisie - za duzo prania. Tyle ze ja nie kupilam pralki zeby wsadzic tylko pol będna ciuchow bo inaczej nie pociągnie...:( Pralka Samsung, 5 kg.

Gość gość
Ktoś wspominał, żeby sprawdzić kondensatory. Jest to mały, ale jakże poważny problem, który mógł dotknąć właśnie Twoją pralkę :) Koniecznie skontaktuj się z jakimś serwisem lub firmą, która sprzedaje te części, np. PolnikBIS, a na pewno szybko rozwiążesz problem :)

Gość gośćgosc
u mnie byl podobny problem i okazalo sie ze to kondensator . ZA naprawe zaplacilam 130 zl a kondensator kosztuje 10 zl ok

Gość gośćgosc
szkoda ze wczesniej nie przeczytalam tej stronki bo serwis wycenil naprawe na 130 zl a tu czytam ze koszt wymiany kondensatora to ok 50 zl. No ale teraz juz za pozno.

Gość Gorna353
Szukałem miejsca gdzie można dostać dobre kondensatory i tak na podstawie opinii trafiłam na http://www.polnikbis.pl/ Rzeczywiście okazało się, że obsługujący mnie doradca był bardzo kompetentny i wszystko udało się dobrze i szybko załatwić.

Gość gość
moze to silnik. Kiedys robili mi regeneracje samochodowego w www.jurgal.com.pl/ - moze robia co z tymi od pralki. zapytaj:)

Gość gość
Witam mam problem z pralka nie mogę obrócić bębnem ani w jedna ani w druga stronę kołem na którym znajduje się pasek także ani drgnie co możne być przyczyna

Gość wiktoria741
U nas w pralce padł bęben, pasek się zerwał a po naprawie wcale nie było lepie. Ostatecznie pozbyliśmy sie pralki i kupiliśmy indesit z http://www.euro.com.pl/pralki-i-suszarki.bhtml Zapłaciliśmy za nią ok 800 złotych i nie narzekam. Moja mama też ma pralke z tego sklepu tyle że ładowaną od gory.

Gość Sunsin
Dlatego jeśli jest mało rzeczy do prania to się wybiera albo mniejszą pralkę, albo inteligentną. Drugie rozwiązanie jest lepsze bo jak się rodzina powiększy to zawsze można dołożyć. Fajne opcje mają pralki z serii Candy Smart Touch gdzie pralka dokonuje zważenia prania i dobiera odpowiedni program, także koszty prania są proporcjonalne do zawartości, a my mamy swobodę. Pomijam, że możliwość sterowania pralką z poziomu telefonu daje dodatkowe możliwości wszystko opisane macie tutaj - http://www.candy.pl/pl/smart-touch a co istotne te pralki są w dobrych cenach 1000-1200 zł możliwość wyboru z kilku modeli o różnej specyfikacji.