Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domitomi

o zaplodnieniu c.d

Polecane posty

Gość Domitomi

Witam drogie Panie. Chcialabym sie skonsultowac w pewnej sprawie a mianowicie czy uwazacie , ze chwilowy stosunek bez zabezpieczenia w dni plodne moze doprowadzic do zaplodnienia (chodzi mi tutaj o ta wydzieline u mezczyzn ktora zawiera plemniki), mówie o stosunku kilku minutowym. Czy jest w niej wystarczajaca ilosc plemników by doszlo do zaplodnienia? Oczywiscie w gre wchodzi spóżniający sie okres i ogromny stres :(

Gość rushivogel
nie, jak dla mnie to bzdura, przeczytaj ile i w jakiej jakości plemników jest potrzeba do zapłodnienia, pamiętaj ze plemniki trzeba podzielić na te które są uszkodzone, w ogóle się nie ruszają,mają wady genetyczne, takie nie są w stanie nic zapłodnić, chyba ze trafiłabyś na jurnego byka który ma 100% dobrego nasienia, pamiętaj jeszcze o tym ze jajeczko jest w stanie zapłodnić się koło 6 godzin, także jak ktoś wcześniej napisał w innym poście, musisz mieć albo super szczęście albo super pecha..

Gość rushivogel
spóźniający się okres stawiam na stres, mając 18 lat kochałam się z facetem w gumce , po tym ''fakcie'' okres spóźniał się 2 tyg, panikowałam ze jestem w ciąży, zrobiłam test, oczywiście neg. okres przyszedł dosłownie.. kilka godzin później

Gość Domitomi
:):):) niestety takie głupie kilkudniowe spoznienie wywoluje u kobiet straszny stres i tysiąc domysłów dlaczego a pierwszym skojarzeniem niestety jest ciąża :) chociaz wcale nie tak latwo w nia zajsc co widac po tematach na tym forum :)