Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aeiou67890

temperatura w ciązy ?

Polecane posty

Gość aeiou67890

mam pytanie,kiedy pojawia sie podwyzszona temperatura w czasie ciazy? czy jest to od momentu zaplodnienia czy dopiero po jakims czasie?

Gość jaczytalam
że temperatura w ciąży to idywidualna sprawa każdej dziewczyny, JEDNAK najczęściej jest W POCHWIE MIERZONA RANO PRZED WSTANIEM Z ŁÓŻKA wynosi około 37*C

Gość aeiou67890
temepratura wew.zawsze jest podwyzszona.inna niz ogolna ciała. a chodzi mi o to po jakim czasie od zaplodnienia poawia sie ta podwyzszona któa utrzymuje sie przez okolo 100dni.? pierwszey dzien czy dopiero w 2,3 miesiacu?

Temperatura jest podwyższona po skoku wskazującym na owulację, a w przypadku ciązy po prostu nie spada przed miesiączką i utrzymuje się na wyższym poziomie przez te 3 m-ce. Dlatego osoby mierzące sobie systematycznie temperaturę, wiedzą, że 18-20 podwyższonych temperatur z dużym prawdopodobieństwem wskazują na ciążę :)

Gość aeiou67890
wiec,skoro mi przed okresem spadła do 36,5 temperatura to nie jestem w ciazy...? a zamiast miesiaczki mialam tylko brazowe plamienie.

a to był jednodniowy spadek? czasami temperatura spada jednorazowo w dniu implantacji zarodka.

Gość aeiou67890
ten spadek trwał około tygodnia,ponizej 36,6 raz mialam nawet 35,6 przed wczoraj podwyzszyla mi sie do 37. w miedzy czasie,miałam odczucie jak by sie okres zblizał. a wczoraj wystpilo to plamienie.

Jeśli spadek Ci się utrzymywał kilka dni, to raczej są nikłe szanse na ciążę. A może to krwawienie śródcykliczne? Albo po prostu właściwie krwawienie pojawi się jutro... W którym dniu cyklu jesteś i jak długie masz zazwyczaj cykle?

Gość aeiou67890
gdzies teraz powinnam miec okres. a cykle mam bardzo zróznicowane. czasmi nie mialam @ od 2-4 miesiecy. czasami mialam wlasnie brazowa wydzieline zamiast okresu, bardzo róznie to u mnie występowało. teraz spoznial mi się okres wlasnie 2miesiac.

a byłaś z tym u ginekologa? bo takie długie cykle oraz plamienia zamiast okresu raczej nie są normalne...

Gość ja mam podobnie
mam podobnie... ostatni okres miałam pięknie po 31 dniach, a pod koniec tamtego roku były miesiące gdzie nie miałam okresu nawet 2 miesiace... Nie wiem czemu tak mam bo ginekolog stwierdził że jest ze mną wszystko w porządku.. Jednak bardzo boję się współżyć..

Gość aeiou67890
nie mam na razie jak,bo jestem w pracy za granicą,czekam an przyjaz do Polski.dopiero w tedy pojdę... ale skoro nei mam tez zadnych objawów ciązy,ani nie czuje sie w ciązy to nie powinnam byc? prawda?

Gość ja mam podobnie
najlepiej iść na badanie krwii BETA HCG. wydasz te 30 zł ale będzie w 1000% pewna :)

Nie sądzę skoro temperatura Ci spadła. Może znów będziesz miała okres tylko z plamieniami. A powiedz mi jeszcze czy i kiedy zaobserwowałaś u siebie płodny śluz (przezroczysty, rozciągliwy, jak surowe białko jaja)?

Gość a jest różnica
czy temeratura mierzona jest okrazu po przebudzeniu czynp. wieczorem. bo rano mam 36,6 a wieczorkiem 37,2 ( W POCHWIE)

Bierze się pod uwagę tylko temperaturę mierzoną rano, przed wstaniem, po conajmniej 3h snu. Przy regularnych pomiarach, trzeba ją mierzyć zawsze o tej samej porze (róznica 20 min. nie wpływa na pomiar).

Gość ja mam podobnie
dziękuje okoani :) na Ciebie zawsze można polagać, zawsze odpowiesz bez głupich docinek innych

Gość aeiou67890
jakies 2 tyg temu.albo 1,5 tyg.:) dziękuje okoani,jesteś wielka:) uspokoiłas mnie troche:))

Gość a jeżeli
temeratura ciała (prawdopodne przeziębienie) to temperatura w pochwie też jest podwyższona. MIałam wyższą temperaturę później temperatura na 4 dni spadła a teraz codziennie rano 37*C. Co jest?

Gość xcgvbn
??

Gość vvvvvvvvvvvg
To nie jest regula chodzi tutaj tylko o wzrost kresek :) inni maja 36, inni 37 :) ja np non stop mam w granicach 36,9-37,5 zalezy od dni.. takze jesli np. tempka spada na okres to widze ze mam wtedy np. 37 lub 37,2 jesli wczesniej ciagle mialam np. 37,5 bez stalego obserwowania nie dowiesz sie czy to ciaza czy cos innego :)

Gość gość
Moja temp w ciąży trzymała się na normalnym poziomie od czasu owulacji. Kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki zaczęła sobie powoli rosnąć. Przed owulacją 36.3 najwyższa,po owulacji 36.4-36.6. Także nie wpadłabym na to iż to ciąża gdyby nie ból jajnika ,bo temp była na poziomie innych cykli.

Gość Natii91
Hej dziewczyny, dziś jest mój 54 dc (pierwszy raz taki długi) tydzień temu robiłam betę najpierw wyszła podwyższona a za 3 dni spadła więc lekaz wykluczył ciąże a @ dalej nie ma... 4 dni temu temperatura skoczyła do 37,1 i powolutku spada, śluzu mam więcej niż zawsze, czy to możliwe że miałam owulację w 50 dc? Staramy się z mężem o dzidzie i zaczynam już wariowac że nie wychodzi :(

Gość Cleo1976
Powtórka z biologii! Na początku cyklu temperatura ciała (mierzona w środku, tj.w ustach, w pochwie lub w odby.cie) zazwyczaj jest niższa.Najlepiej mierzyć zaraz po przebudzeniu, ale można też wybrać inną, stałą porę dnia.Temperatura mierzona w ustach jest z reguły o około dwie kreski niższa od tej z pochwy lub o***tu.Ja zazwyczaj po miesiaczce mam temperatury w ustach rzędu 36,3-36,6.Po owulacji temperatura wzrasta o dwie kreski, więc jak mam 36,7-8 lub więcej, to wiem, że owulacja już nastąpiła.(U innych kobiet te wartości mogą być inne).Jeżeli taka wyższa temperatura utrzymuje się 3 dni z rzędu, potem jest okres niepłodny w cyklu i można współżyć bez prezerwatywy.Temperatura powinna utrzymać się na tym poziomie aż do miesiączki, czasem zaczyna opadać 1-2 dni wcześniej (wtedy wiem, że miesiączka się zbliża) lub dopiero w trakcie okresu.Normalnie okres wyższych temperatur trwa 10-18 dni (rożnie u różnych kobiet, u mnie 12).Jeśli temperatura utrzymuje się ponad 18 dni, zaczynamy podejrzewać ciążę.Po 21 dniach istnieje praktycznie pewność ciąży.Wtedy należy wykonać test.Podczas miesiączki temperatura spada, niekiedy bardzo znacznie (u mnie nawet do 35,6) , tak samo przy poronieniu.Jeżeli krwawisz, ale temperatura nadal jest wysoka-nadal jesteś w ciąży.Niektóre kobiety (np.ja) obserwują spadek temperatury również tuż przed owulacją (to logiczne-plemniki źle znoszą wysoką temperaturę)-oraz podczas zagnieżdżania się zarodka.Temu ostatniemu może też towarzyszyć niewielkie krwawienie (często kobiety biorą je za opóźnioną miesiączkę).Ale nie może ono trwać dłużej niż 3 dni, podobnie spadek temperatury.W przeciwnym razie mamy do czynienia jednak z miesiączką, lub ze wczesnym poronieniem, jeśli kobieta była już w ciąży.