Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arterka

3 kierunek studiow - jaki wybrac?>

Polecane posty

Gość Arterka

Jeden - architekture - studiuje dla przyjemnosci, gdyz daje ona niestety ograniczone mozliwosci rozwoju. Drugi - finanse studiuje z mysla o pracy. Chcialabym zaczac jeszcze jeden i mam dylemat - interesuje sie lingwistyka oraz informatyka i nie wiem czy lepiej wybrac sie na jakąs filologie czy moze na informatyke na politechnice

Gość Arterka
Nikt nie potrafi doradzic?

Gość fghfghgfjgh
do roboty sie wybierz

Gość coś chyba mało ambitne i
wymagające te kierunki, skoro dasz radę ciągnąc 3 na raz.

Gość zabawnie tam
lachociągostwo stosowane

Gość Arterka
Narazie studiuje 2 i spokojnie daje rade. Nie chce jednak marnowac czasu na pierdoly typu imprezy - wole teraz sie uczyc niz pozniej pracowac sie i douczac. No i wiedze jakich dzisiaj ludzi przyjmuje sie do pracy - jak to mozliwe, ze osoba z wyzszym wyksztalceniem, obojetnie czy humanistycznym czy nie, nie potrafi obliczyc prostej calki

Gość Kuliżanka Szklanka
My tu po 1 kierunku studiów conajwyżej- nprawde dobrze Ci radze, poszukaj na jakimś ambitniejszym forum, bo tu zaraz Cię zjadą..:)

Gość a ty myslisz że to czego
się nauczysz na studiach będziesz uzywać w pracy ? :D

Gość Kuliżanka Szklanka
"nie potrafi obliczyc prostej calki" Ja nie potrafię i bardzo się cieszę, że skończyłam przygodę z matematyką na szkole średniej, po to posząłm na kierunek humanistyczny aby własnie nie musieć robić i mieć do czynienia z czymś, czego nie cierpię.

Gość Arterka
Wlasnie w tym problem - polskie spoleczenstwo dazy powoli do poziomu przecietnego amerykanina, dla ktorego szczytem inteligencji jest umiejetnosc czytania i pisania, a ktory nie potrafilby wskazac na mapie, gdzie lezy USA

Gość gfdrs
wozp - wyzsza szkola obciagu z polykiem .

Gość Kuliżanka Szklanka
Eeee tam chyba nie masz racji. Wogóle nie czuje się jak Amerykanka ;). Oprócz całek są inne ambicje.

ja tez mam podobny problem dwa kierunki nie wiem na ktory sie zdecydowac nie wiem czy dala bym rade ciagnac dwa .. 1 i 2 dosc ciezki wyzsza szkoła oficerska (wojsko i te sprawy) i studia aktorskie :(:( bardzo ciezko jest tak dwa na raz ???

Gość całka rzecz istotna
"jak to mozliwe, ze osoba z wyzszym wyksztalceniem, obojetnie czy humanistycznym czy nie, nie potrafi obliczyc prostej calki" - rozumiem, że po 2 kierunkach szanse na obliczenie całki rosną :P

Gość gfdrs
wozp,, sprawi ze kazdy facet na ciepie poleci

Gość dzadzudzi
chyba sobie żartujesz dziewczyno :O jako (prawie) absolwentka 2 kierunków powiem ci tylko tyle - o wiele, wiele bardziej opłaca się mieć praktykę w zawodzie niż milion skończonych kierunków, a zwłaszcza że te twoje są bardzo rozbieżne. Zaczynanie kolejnych studiów bez jakiegokolwiek doświadczenia daje ci naprawdę bardzo niewiele. Ja na twoim miejscu bym się zastanowiła co chcę robić w życiu i zaczęłabym np. jakieś praktyki (na początku licz się z tym, że darmowe) w firmie związanej z tą tematyką, a nie kolejne studia. O ile ten temat to nie prowo :O

Gość pomocna dłoń i słoń
popieram, lepiej byc specjalista w jednej dziedzinie ale podkreslam specjalista, no bo wiesz jak ktos jest do wszystkiego to jest do niczego, moze cos dalej juz dzialaj w tej architekturze i najwyzej szlifuj dodatkowo jezyk lub zacznij nauke nowego. Dzis licza sie specjalisci!

Gość upupupupuupuup