Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaczarnakawa

GINEKOLOG - BARDZO, BARDZO WAŻNE

Polecane posty

Gość małaczarnakawa

witam dziewczyny . mam kilka pytań odnośnie wizyt u ginekologa: 1. czym się różni wizyta prywatna od państwowej? no i czy moge i na taką i na taką zapisać się, jeśli nie mam ukonczonych 18 lat (mam 17) ? 2. co ile umawiacie się na wizyty do ginekologa kontrolne ? czyli a'propos tabletek anty itd.? 3. czy znacie może dobrego ginekologa w wąłbrzychu? najlepiej panią ginekolog, chyba byłoby mi łatwiej ... będe bardzo wdzięczna za wszelkie odpowiedzi, bo zamierzam niedługo się umówić na wizytę ...

1. za prywatną się płaci, państwowa jest darmowa. z czasem oczekiwania może być różnie, bo do dobrego prywatnego gina będzie taka sama kolejka jak w publicznej służbie zdrowia. Co do Twojego wieku - ginekolog może Ci kazać przyjść z mamą. Większe szanse na wizytę bez mamy są o prywatnego - popytaj najlepiej koleżanek, albo zapytaj gdy będziesz się rejestrować. 2. wizyty kontrolne raz na pół roku (zwłaszcza w przypadku brania tabletek)

Gość gertrude
żaden ginekolog nie będzie Cie pytał o pełnoletność, niby z jakiej racji? jeszcze się z tym nie spotkałam, a sama zaczęłam chodzić do gina przed 18stką. każdy ma prawo do opieki medycznej, 17stka też:p myślę, ze mozesz spokojnie iść państwowo, ja chodze tak od 2óch lat i jestem zadowolona. ale jeśli lepiej będziesz się czuła mogąc wybrać sobie gina z nieograniczonej listy lekarzy prywatnych to też ok tylko że będziesz płacić- ok 70-100zł za wizytę

Gość gertrude
a z Wałbrzycha masz niedaleko do Wrocka, więc może tutaj znajdź jakiegoś lekarza. wybór na pewno większy

Gość gabagaba
Gertrude, przeciez sie wypelnia cos. Tam jest data urodzenia. Dlatego lekarz nie pyta, bo ma na karcie. No ale to nie ma znaczenia.

Gość gertrude
no tak, lekarz może zapytać ile ma lat bo to żadna tajemnica chodziło mi o to, że nie musi przychodzić z mamą :D

Gość bojabojaboja
Tak jak ktoś słusznie zauważył różni się kolejkami no i kwestia finansowa oraz kwestia ubezpieczenia - prywatnie nie musisz pokazywać dowodu ubezpieczenia, wiadomo. Możesz się zapisać i prywatnie i państwowo nie mając ukończonych 18 lat. Ja chodze na wizyty co 4 miesiące, bo na tyle czasu dostaje pigułki. Przy okazji wypisywania recepty zawsze jestem badana i to mi odpowiada, bo chciałabym stan zdrowia sprawdzać na bieżąco. A co do lekarza, to poszukaj najlepiej najpierw na forach opinii o lekarzach, na pewno coś znajdziesz.