Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pralki

Cicha mała pralka firmy Bosch, jaka?

Polecane posty

Gość piorąca
ja mam pralke wor 16152ładowana od góry nie bardzo rozumiem instrukcji użytkowania i gdzie sie znajduje filtr bo od czasu do czasu trzeba go wyczyśćić.i czy to sa dobre pralki

też bym sobie kupiła nowa pralkę. Bosch świetna firma tylko nieco drga, ale od czego są promocje na magicznej planecie?? Tylko nie wiem jak będzie lepsza ?? ładowana od góry czy od frontu???

komnata, to zależy od tego jak dużą masz łazienkę. ja postawiłabym na takiego siemensa - http://magicznaplaneta.pl/siemens-pralka-siemens-wm-16s890eu,id-25198 - sprzęt tej samej klasy co bosch, no i jak mówisz jest w promocji. plus takich pralek jest taki, że swobodnie nad nią można powiesić bojler/szafkę, czy postawić kosz na bieliznę. a ładowane od góry, choć mniejsze, jednak nie powinny mieć nic na blacie..

Trudno jest wybrać dobrą pralkę, dlatego w tym celu należy się udać w dobre miejsce. Według mnie takim miejscem jest Avans - sklep tradycyjny lub ten internetowy. Fachowe doradztwo, dobre ceny i szybka dostawa gwarantują udany zakup pralki i nie tylko :)

Gość anna.aksz
Avans jest ok, ale jeśli chodzi o pralki to nie olecałbym Boscha, to jest przepłacanie, lepiej kupić małą amicę, np AWN510D

Gość awuduos
one sa chyba na raty w euro, w miesiac za 20 zł :)

Gość jovittak
Wydaje mi się, że te mniejsze, otwierane od góry są cichsze. Ostatnio oglądałam nowe modele pralek kompaktowych whirpoola, to przy 1200 obrotach miała coś koło 71dB przy wirowaniu.

Gość jovittak
właśnie sporo słyszałam, że długo się trzymają. i te pralki compactowe mają dużo praktycznych opcji, poza tym, że są ciche piorą w niskiej temperaturze i dzięki technologii 6-ty zmysł kolory, ubrania nie blakną.

Gość Iva852
Też słyszałam, że są fajne.. a wiesz może jakie są w nich opcje?

Gość renata_renata_renata
W listopadzie zeszłego roku kupiłam LG F1289ND. Ma 44 cm głębokości, 1200 obrotów, pojemność 6 kilo, klasa A++. Zapłaciłam za nią niecałe 1500 zł. Chodziła dość intensywnie w okresie przedświątecznym, ale żadnych problemów nie było.

Gość jovittak
Mają opcję Bez zagnieceń- myślę, ze idealna dla osób,które nie lubią prasować;-) Jest też Program Super Szybki, ja często mam problem, kiedy chcę założyć coś, co długo leżało w szafie a tu można odświeżyć ubrania w 15 minut.

Gość jovittak
Technologia Zen, czytałam o niej- 51dB przy praniu i 72 w czasie wirowania.Długo już z niej korzystasz?

Gość kobieta_tu_i_tam
Mi bardzo się przydaje opcja Cycle End. świetna!!:-)

Gość vanpielka
To faktycznie cichutka ta pralka, funkcja przydatna jak się nastawia pranie w nocy albo ma dzieci w domu.

Gość jovittak
O właśnie, w nocy nie usłyszymy narzekań sąsiadów a w dzień dzieci nie obudzimy;-) A co do funkcji Cycle End to fajna właśnie do prania w nocy, można zaoszczędzić.

Gość Elżuńka
Jakie jeszcze funkcje mają te pralki compactowe?

Gość jovittak
Oprócz tego, co już napisałam jest jeszcze np. cykl odświeżania. Jak zapomnimy wyjąć ubrań z pralki to przez max 11 godzin bęben będzie się obracał co 7 minut żeby pranie nie straciło swojej świeżości.

Gość giieniaa
Z małych pralek mogę polecić kompaktową pralkę Whirpool. Ładowana od góry, 40 cm szerokości, bezszczotkowy silnik lepiej tłumi hałas.

Gość wojtulinka
To odświeżanie może się przydać nie tylko, jak zapomnimy, ale tez jak coś nam wyskoczy - ileż to razy zdarzyło mi się, że musiałam wyjść z domu a pranie było w połowie cyklu.

Gość gość
Nigdy Candy, moja zaczęła się psuć po 5 miesiącach. Minęło już półtora roku od zakupu a Ona już 5 raz w naprawie jest. Ta pralka jest strasznie głośna, nie polecam. Mąż wściekły, bo miała być cicha, Candy jest przereklamowana. Tata ma HotPoint i jest bardzo zadowolony, Sama sprawdzałam głośność i tego cacka nawet nie słychać.

Gość gość
nie tam bosch, też mnie tak namawiali ale w końcu postawilem na amikę i do dzis dobrze pierze, bez przepłacania

Gość Elmira5611
Mam wąską łazienkę, więc brałam LG z serii wąskich i bez problemu mi się zmieściła. Pojemność 6 kilo na trzy osoby wystarczy w zupełności.

Gość juzia322
Patrzyłam ostatnio na te slimy od LG. Ciekawe, że przy głebokości poniżej 50 cm mają bęben na 6 kilo. Fajna opcja.

Gość gość
na ładowanych od góry się nie znam ale są pralki wąskie już i mimo to mają sporą ładowność, a co do sprzętu takiego zajrzyj sobie na avans.pl może tam jakieś będą, z firm wydaje mi się że amica i elektroluks są ok.

Gość gość
na ładowanych od góry się nie znam ale są pralki wąskie już i mimo to mają sporą ładowność, a co do sprzętu takiego zajrzyj sobie na avans.pl może tam jakieś będą, z firm wydaje mi się że amica i elektroluks są ok.

Gość gość
Ja też mam malutką łazienke, kupowałam sobie na avans.pl taką pralkę wąziutką, ale ładowność ma taką samą jak zwykłe szerokie pralki. Poszperaj tam.