Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania2

prosze o pomoc

Polecane posty

tydzien temu zapomniałam tabletki odstep miedzy jedna a druga wynosił 15,5 godziny na drugi dzien bylo zblizenie bez zabezpieczenia a wtedy do konca brania tabletek zostalo 4 a pojutrze powinnam dostac miesiaczke czy ryzyko ciazy jest prosze o odpowiedz

hej czy ktos mi odpowie czy jest ryzyko ciązy czy nie bo sama juz nie wiem jedni moeia ze jest inni ze nie ma przy tak duzej róznicy godzin w braniu tabletek prosze o odpowiedz

helo jest tu ktos sorki ze caly czas pisze ale chce poznac wasze zdanie

Gość bojabojaboja
Wg schematu zapominania tabletek po to, żeby być cały czas bezpieczna skoro zażyłaś pominiętą tabletkę, to teraz nie robisz 7dniowej przerwy. Od razu zaczynasz kolejne opakowanie po przyjęciu 4 tych ostatnich. Inny sposób gdybyś nie zażyła tej pominiętej tabletki, to zrobienie wtedy przerwy łącznie z tym dniem w którym ją pominęłaś. Tak się robi w przypadku zapomnienia o pigułce w 3cim tygodniu przyjmowania. Wszystko jest w ulotce. Mam nadzieje, że wytłumaczyłam jasno.

Gość bojabojaboja
No i jeszcze w ramach małego wytłumaczenia czemu tak a nie inaczej - pominięcie tabletki w 3cim tygodniu jest najbardziej niebezpieczne jeśli chodzi o skuteczność antykoncepcji, jeśli zrobiłabyś przerwę po tych 4 tabletkach, ryzyko ciąży jest bardzo wysokie.

no własnie zrobilam przerwe i nadotatek wspołzylam jeszcze pare razy bez zabezpieczenia pieknie dzuiekuje za odpowiedz pozdrawiam

prosze o odpowiedz na wyzsze pytanie czy skoro sie nie zabespieczalismy a do zblizenia doszlo kilka jeszcze razy w ostatnim tygodniu to napewno ryzyko jest duze dodam ze dzisiaj ewentualnie jutro powinnam dostac miesiaczke pozdrawiam

Gość bojabojaboja
Ania czy to był tak jak napisałam pigułka z 3ciego tygodnia ta zapomniana? Bo to ma największe znaczenie?

tak bo umnie trzeci tydzien brania tabletek zaczal sie w piątek a z niedzieli na poniedziałek wspolzylam a a ta z piatku tabletke wzielam o kolo 12 a zawsze biore o 22

Gość bojabojaboja
No to tak jak napisałam, ryzyko ciąży w 3cim tygodniu jest największe. Nie byłoby go w ogóle gdybyś dzień zapomnianej tabletki wzięła za pierwszy dzień przyspieszonej przerwy albo połączyła opakowania, a tak to niestety. Radzę zrobić test nawet jeśli krwawienie się pojawi.

serdecznie pani dziękuje za informacjeteraz juz wiem ze ryzyko jest dlatego ze jak kiedys pisalam zdazylo sie kilka razy zapomniec 2 razy bylo wiecej niz 12 godzin a tak to roznica miedzy jedna a druga wynosila 6-7 godzin milego dnia zycze

a jeszcze jedno tabletki biore od prawie 10 lat biore regividon a ostatnia miesiączke mialam taka skompom ze zamiast 5 dni to mialam 3 dni czy to ma jakies znaczenie w tamtym miesiacu tez zdazylo mi sie pozno wziasc tabletke