Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam Was jak to jest

OD KIEDY KUBEK NIEKAPEK?

Polecane posty

Od kiedy Wasze dzieci nauczyly sie samodzielnie pić herbatke czy tam wode z kubka niekapka?? Mój umie z niego pić, ale jest leniwy i musze mu trzymac, czasem pomoże mi podtrzymujac reka, ale jak ja puszcze to on tez puszcza i mu wypada. Ma 8 miesiecy.

niby można od 6 miesiąca. Mój synek ma skończone 7 miesięcy i jeszcze nie potrafi pić z niekapka, a ja nie chcę go na siłę zmuszać.

Gość zapytajka 26666
Moja corcia ma roczek i juzod 9 miesiaca sama pije.Z nie kapka nie cche ale ze zwyklej butelki.

Gość madziaOslo3
mój synek od kiedy skończył 10mc pije z niekapka,stara butelka była schowana a na widoku nowa,jak mu sie chciało pic to sam pił co było pod ręką,trzeba było chowac kubki z kawą itd:P Ja nie miałam w ogole z tym problemu,proponuje kubek aventa.Twój maluszek jest leniwy mamuśko:P po prostu zostaw na widoku zeby sam mógł podniesc i sie napic,jak go pochwalisz bedzie to robił czesciej:)a od pół roku uwazam ze to troche za szybko,dzieci sie ksztuszą jeszcze wtedy,przeciez to ma juz wieksze dziurki...najwazniejsza moim zdaniem jest nauka poprzez zabawe.chwalic chwalic i jeszcze raz chwalic za nowe umiejetnosci dziecka:)pozdrawiam

Włąśnie mam niekapek z Aventa ale ma trzy dziurki i wlaśnie mały się czasami zakrztusza. U mnie zostawienie kubka na widoku spowodowało by ze zamiast się napić syn by to porozlewał.

ja dałam jak synek miał 7 miesięcy ale na dobrezaczął z niego pić jak skończył 11 miesiecy. teraz jesteśmy na etapie nauki picia przez słomkę :)

Ja zaczynałam dawać w wieku 6 miesięcy, a opanowane mieli już w wieku 8 ;)

Gość madziaOslo3
do pytam was jak to jest: jak to porozlewałby??!przeciez to sa niekapki:P co prawda zawsze cos tam kapnie ale przeciez nie tak zeby porozlewac do kałuży,przynajmniej ten nasz:)pozdrawiam