Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia9999

czym dopajac dziecko na mleku modyfikowanym...????

Polecane posty

Gość mamusia9999

Witam wszystkie mamy, mam takie pytanko moja corka ma 2 miesiace i niestety tylko miesiac udalo mi sie ja karmic piersia teraz dostaje mleko modyfikowane i wyczytalam ze dziecko na tym mleku trzeba dopajac. Codziennie probuje w nia wcisnac troche herbatki rumiankowej dla niemowlakow ale mala za bardzo nie chce tego pic, czasem tylko 20ml a wczoraj na przyklad wogole nie chciala... powiedzcie czym ja poic (wody tez nie chce...) i ile ma tego wypic???

Gość DrMengele
Nie chce pic to nie, jak bedzie spragniona to wode bedzie pic az sie uszy beda trzesly.

w sumie dużego wyboru nie masz woda lub herbatka ( są chyba jeszcze koperkowa lub ziołowa uspokajająca czy cos takiego z melisa ) jak nie chce to moze spróbuj łyżeczką po troszke podawac albo czesciej a malutkie ilosci ( a nie na raz ) moja tez nie chciała pic i tak kombinowałam dopiero w 5 miesiacu sie do soczku z winogronem przekonała a później herbatka jagodowa ..l.. ale tez tylko troche wypije

może zwyczajnie wystarcza jej ilość wody z mieszanki? mój syn- po przestawieniu na butlę eż nie chciał pic. ani wody, ani herbaty ani soku. co jakiś czas- mdz karmieniami- mu proponowałam ale on gardził. dopiero latem zaczął pić i wtedy pił wszystko- choć dawałam mu głównie wode. czasem dzieci mają mniejsze pragnienie i nie trzeba ich dopajać

Gość DrMengele
Uczucie pragnienia pochodzi z pnia mozgu, jak dziecko samo oddycha to samo potrafi zdecydowac czy pic czy qrwa nie. Chyba ze wasze nie oddychają.

Ja dopajam mojego malucha ( 6 tyg.) herbatka rumiankowa albo kupiłam glukoze i wode dosładzam nią . jak wypije 20 ml to wystarczy bo nie ma sie najeść woda tylko napić i tak co jakis czas dawaj po troszke.

Gość madziaOslo3
ale 20ml to w zupełnosci wystarczy dla takiego maluszka,masz duzy wybór herbatek od 1dnia badz miesiąca jakie mozesz podawac:)U nas w norwegi dopajamy tylko wodą i to z kranu ale w polsce tego nie proponuje no chyba ze mieralną bądz przegotowaną ale to bym mineralną wybrała lepiej(w norwegi jest woda filtrowana i jodu dodają aby ząbki były mocniejsze)Tutejsi lekarze tolarują TYLKO WODE,poniewaz ona jest najwazniejsza i niezbędna a nie jakies soki czy herbatki bo na dobrą sprawe w dzisiejszych czasach wszystko jest chemią a woda to woda..a takie herbatki w duzej ilosci niszcza ząbki tak samo jak soczki bo duzo cukru mają..ale od czasu do czasu czemu nie:)Radziłabym tylko małą nauczyc pic wode póki jest malutka jak sie przyzwyczai do wody a nie soków bedzie zdrowsza