Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Królik Po Berlińsku

Jak to jest być ładną?

Polecane posty

Gość Królik Po Berlińsku

Bo gdybym pewnego dnia obudziła się ładna, to bym do końca życia przyglądała się swojemu ciału. Wyobrażam sobie, że taka dziewczyna idzie pod prysznic i wszystko ma idealne: zgrabne, ładne ciało, długie, proste nogi, gęste włosy, śliczna cera, buzia, duże usta, spojrzenie z 'tym czymś', że nie musi używać dziesięciu fluidów i pudrów żeby wyglądać znośnie. Gdzie nie dotknie, ma gładko. Duże, jędrne piersi. Z każdej strony wygląda ładnie. Moja siostra cioteczna jest jedną z ładniejszych jakie widziałam. Nawet uszy ma idealne. I stopy ... A ja? w każdej części ciała DEFEKT. Wszędzie coś nie tak. Nienawidzę zimy, a boję się lata. Trzeba się rozebrać i wszystko widać. Yhyyy, przegrałam życie.

Gość mmmnnmm
Ja mam wszystko (co naprawdę doceniam) oprócz dużych piersi... No cóż, nie można mieć wszystkiego :) Każdy ma w sobie coś ładnego

Gość Królik Po Berlińsku
Ja nie mam nic ładnego :(

Gość Królik Po Berlińsku
Jak wyglądasz? Co Ci się w Tobie nie podoba?

Gość mmmnnmm
Kurde :D Wybacz, skopiowałam Twój nick i zamiast wkleić do psotu wkleiłam w swój nick

Gość idiotki sa wsrod nass
to masz pecha. jak sie nie czujesz ladna to nigdy nia nie bedziesz, nawet jak bedziesz miala wszystko idealne. To, kim jesteśmy i jak nas ludzie postrzegaja zalezy od nas samych. jezeli Ty uwazasz sie za paskude, to taka jesteś. przegrasz życie, na pewno. jeżeli nie zmienisz siebie!!

Gość mmmnnmm
Poza tym - uroda wielu osób to nie zasługa natury. Ja np miałam krzywe zęby, które sobie wyprostowałam, a przez wiele lat były moim kompleksem. Poza tym wyrzeźbiłam sobie wcięcie w talii. Dbam o skórę. Gdyby nie balsamy, wcale nie byłaby gładka

Gość Królik Po Berlińsku
Mam szerokie biodra, wielkie szerokie stopy, małe brzydkie cycki, bardzo brzydką cerę z przebarwieniami, małe usta, krótką szyję... i pewnie wiele innych rzeczy. No ok, mam ładne oczy, jeśli chodzi o buzię w sumie nie narzekałabym gdyby nie trądzik. Ale chodzi mi o te dziewczyny, które są całe idealne. Ta moja siostra.. wstydzę się przebywać w jej towarzystwie, czuję się jak co najmniej bezdomna. Taka zaniedbana jakaś, nie wiem jak to określić.

Gość mmmnnmm
idiotki sa wsrod nass - dobrze mówisz. Znam pewną śliczną dziewczynę, która z powodu kompleksów (wydumanych) jest cicha, nie ma własnego zdania i nikt się z nią nie liczy. Nigdy nie była na randce, bo "kto by ją chciał?" (jej słowa)

Gość mmmnnmm
Trądzik? To jest do naprawienia.

Gość Królik Po Berlińsku
Niestety wychodzę z założenia, ze ' i tak nigdy nie będę ladna, i tak nic się nie zmieni' i nie robię ze sobą nic. Mam 22 lata. Od lat jestem zakompleksiona, wydaje mi się, że już na wszystko za późno :(

Gość znawca................
czy na swiecie nie ma wiekszych problemow?

Gość mmmnnmm
22 lata? Chcesz ten piękny wiek zmarnować na rozczulanie się nad swoimi niedoskonałościami? Dziewczyno! Zapisz się na siłownię, idź do dermatologa, kosmetyczki, wprowadź zmiany w odżywaniu, wstawaj wcześniej i idź pobiegać, kup sobie fajne kosmetyki, ciuchy :) Wyobraź sobie, że za 10, 20 lat będziesz żałować (czego jestem pewna), że nie zrobiłaś nic aby CZUĆ się lepiej. Jeśli będziesz się lepiej czuła, otoczenie to dostrzeże, a to dodatkowo poprawi twoją samoocenę

Gość Królik Po Berlińsku
... że te przebarwienia i rozszerzone pory sa nieodwracalne, że skoro tyle czasu nie uprawiam żadnych sportów to już nie ma sensu zaczynać. Nie mam kondycji. Chodzi mi też o wychowanie. Tak sobie myślę, że gdybym miała dzieci, dbałabym o to, by córka czuła sie dziewczyną, by dbała o zdrowie, o ruch fizyczny przede wszystkim. U mnie czegoś takiego nie było. Zawsze byłam pulchnym dzieckiem a jak chciałam iść na jakieś sportowe zajęcia to tata powtarzał, że się nie nadaje, to nie dla mnie, nie mam predyspozycji. Wiem, że wiele zależy od nastawienia ale to właśnie najtrudniej zmienić.

Gość zastanawiam sie nad ...
nie pisz tak, bo zacznę sie przyglądać sobie i kompleksów się nabawie. Nie zauważyłam , że mam niesymetryczne cycki do póki nie przeczytałam 'bravo girls' jak jedna laska pytała się czy to normalne

Gość idiotki sa wsrod nass
to małymi kroczkami próbuj.... np. - zacznij sie balsoamować - malować - ćwicz 10 min dziennie. moze jakis aerobic ? - zainwestuj w siebie. moze język obcy? - więcej się uśmiechaj - spacerki

Gość mmmnnmm
Wprowadzaj zmiany po mału. Zacznij od czegoś, co nie wymaga od Ciebie wysiłku. Może odwiedź fryzjera? :)

nie ma brzydkich kobiet są jedynie niezadbane ... :D

Gość mmmnnmm
przede wszystkim sprobuj od cwiczen z elektrowstrzasami- ja po roku schudla o cale 4f kg. dodatkowo polecam np kapiele w roztworze kwasu solnego wysoko skoncenrtowanego- zobaczysz,twoj problem zniknie:).wez sie za siebie dziewczyno,no mowie ci

Gość mmmnnmm
Jak już robisz podszywy to chociaż się postaraj :P

Gość Królik Po Berlińsku
Ale ja mam takie kompleksy, że wwstydzę się ludzi. Siłownia, aerobic grupowe nie wchodzą w grę. Fryzjer- jarzeniówki i moje pryszcze- nigdyyy. Kosmetyczka to samo. Jestem skończona i już ;)

Gość mmmnnmm
W takim razie: 1) idź do dermatologa 2) ćwicz w domu

Gość Królik Po Berlińsku
Czasem podejmuję decyzję o zmianie- ćwiczę, dieta, dbanie o siebie ale zawsze przychodzi zwątpienie jak dziś, że inne są od stóp do głowy idealne i po co mam się męczyć skoro nawet po kilku latach pracy nie będę w połowie tak ładna jak one.

Gość mmmnnmm
Te inny ostro nad sobą pracują :)

Gość mmmnnmm
jo,przepraszam,klikam z pda,fakendozja. przepraszam was dziewczyny za literowki,no. a co do twojego problemu,to moze wez sie za jakis spokojny,kobiecy sport? nie mowie tutaj o jodze,badz aerobiku,ale np taki podnoszenie 200kg sztangi po 30 razy raz dziennie? od razu bedziesz miala dluzsza szyje?

Gość mmmnnmm
inne*

Gość mmmnnmm
Podszywie, po pierwsze: polskie znaki, po drugie - spacja PO znakach interpunkcyjnych, nie przed :D

Gość mmmnnmm
W ogóle co za "jo"? Nie jestem ze wsi ;) TAK!

Gość chodząca niedoskonałość
Berliński króliku, mam podobnie. Gdybym miała czas (i gdyby mi się chciało ;P ) mogłabym wymienić defekt każdej KAŻDEJ części mojego ciała. Przykładowo : szerokie stopy, krótkie palce u rąk, brzydki, łopatowaty kształt paznokci, kwadratowa dłoń, odstający brzuch, szeroka talia, cienkie włosy, krzywy i szeroki nos, krostki i przesuszenia, mało jędrne piersi, umięśnione i masywne łydki, itd... Jest tego naprawdę dużo, ale wszystkim naraz się nie zadręczam;)

Gość też przegrałam
W moim otoczeniu myślą, że jestem ładna, a tak naprawdę to jestem paskudna :O Jak kąpię się lub biorę prysznic, to nie mogę na siebie patrzeć, bo jest mi niedobrze :O Tak naprawdę to jestem ohydna :O