Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mająca pomysłu

dziecko nie chce przyjmować leków

Polecane posty

Gość nie mająca pomysłu

Mam ogromy problem :( Otóż moja 2,5letnia córeczka nie chce przyjmować lekarstw.Próbowałam już wszystkiego groźbą, prośbą nagradzaniem i karaniem.Nie pomaga nic.Próbowałam tez przez strzykawkę ale wszystko wypluwa a jak juz wleję siłą i przytrzymam buzię zeby nie wypluła to za chwilkę to zwymiotuje(ona sama prowokuje te wymioty).Niestety jest bardzo chorowita i jak trzeba podać antybiotyk to niestety trzeba zastrzyki :(. Co robić ? Bardzo prosze o pomoc .

Gość DrMengele
Propofol, respirator i sonda do nosa.

nie wiem jak ci pomóc oze przemyc w soku do picia albo w czyms do jedzenia

też tak miałam :( do tej pory mam problemy z połykaniem większych proszków, takie jak rutinoscorbin to jeszcze połknę. Nie wiem skąd takie obrzydzenie do leków się bierze. Najwyżej rozkrusz jej proszka i zmieszaj z czymś. Ja tak robiłam i robie nawet jak pisze, żeby nie dzielić

Gość nie mająca pomysłu
Mała czopków boi się panicznie.. w czopkach dostaje tylko na zbicie temperatury jest płacz i szarpanie się ze oan nie chce . Co do rozkruszania to nawet jak rozkruszę to ona nie wypije a jak wleje siłą to zwymiotuję ;( juz nie wiem co robić :(

Gość nie mająca pomysłu
Do DrMeglene. Przestań gadac głupoty ! co mam dzieciakowi dać narkozę żeby podac mu lek ? Jak nie masz ni do powiedzenia mądrego to najlepiej nie odzywaj się wcale.!

Gość mnie zawsze w takich przypadka
ch przepisywal lekarz zasytrzyki.mama miala ze mna ten sam problem jak bylam mala

Gość Lekarstwo trzeba właśnie
podawać strzykawką, ale lać małymi porcjami po wewnętrznej stronie policzka. Wtedy dziecko nie ma jak wypluć.

Gość ...........oj............
dokładnie. też byłam takim dzieckiem tylko że ja uwielbiałam cukier i mogłam go jeść łyżeczkami więc dostawałam rozkruszony lek wymieszany z cukrem na łyżeczce.

Gość nie mająca pomysłu
z tą strzykawką nie jest tak łatwo bo samej jest mi ją cięzko trzymać siłą zeby się nie ruszała do tego otwierac buzkę i jeszcze wlewać powoli lek :(

Gość nie mająca pomysłu
może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? proszęę o pomoc :(

Gość nie mająca pomysłu
PODnoszę !

Gość skąd znam ten problem
Też mam ten problem. Mój dwuipółletni syn nie chce przyjmować leków. Nie pomagają prośby, groźby, obiecywanie nagród... Podawanie leku na silę w jego przypadku też się nie sprawdza, od razu wymiotuje...Próbowałam dodawać do pokarmów lub napojów, ale okazało się, że teraz nie chce jeść, a tym bardziej pić... I też nie mam pomysłu w jaki inny sposób mogę mu pomóc.

Rozpuśc w ulubionym napoju , al ew małej ilości leku. Pomalutku wypije.