Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejowhiu

Wrócilam z UK do Polski rok temu, i tera znowu musze wyjechac, bo pracy nie ma..

Polecane posty

Gość ejowhiu

Wrócilam, pełna nadzieji, że znajde prace. I nic.. Pracy jak nie było, tak nie ma.. Żałosne to jest. Jestem po studiach anglistycznych inawet w szkole pracy nie moghe znalezc na caly etat. Narobilo sie tychanglistiow, co wiecej sa juz tacy co i maja studia z filologii angielskiej i niemieckiej w jednym... Porażka.. Chyba znowu wróce do Uk.., bo tutaj co jedyne mi pozostaje to udzielanie korkow. Na studia podyplomowe mnie nie stac, bo ledwo co oplacam mieszkanie.

Gość UberRejent
No to wracaj do UK :) Ja nie wroce do PL dopoki nie bede mial sporych oszczednosci, ale jak tak sie zastanawiam czasami, to mnie na dobra sprawe nic juz nie ciagnie. Kazde 10 lat pracy tutaj = emerytura 1700zl, kazde 10 lat pracy tutaj i oszczedzania = 50 lat pracy i oszczedzania w PL :o Oczywiscie $$$ nie sa najwazniejsze w zyciu, ale bez nich sama wiesz jak jest;)

Gość no a nie mzoesz
zalozyc takiej malej szkolki asngielkiego, u mnie w miasteczku jest babaka i ma kleintow od 12 do 20 ,6 razy w tygodniu.

Gość Kaskaa 27
Ja tez wracam do UK . W Polsce znalazlam prace tylko na umowe zlecenie i wyciagam miesiecznie 900 zl i na nic mnie tutaj nie stac a w UK moglam sobie na wiecej pozwolic i zaoszczedzilam tez cos .Niestety w Polsce dalej jest dziadostwo!

Gość hyrdjugd
a ja wrocilam i nie zaluje,prace tez znalazlam,moze mialam szczescie?

Gość UberRejent
hyrdjugd po prostu jestes zdolna :) Pracodawca docenil Twoje walory, dzieki czemu znalazlas bardzo dobrze platna prace :)

Gość polscy pracodawcy krzywo
patrza na rodakow powracajacych z zagranicy

Gość bele de jour
mi kiedys jeden koles wprost powiedzial, ze pracy nie znajde bo bylam zagranica i pewnie mam za duze wymagania finansowe,.

Gość ja tez bym nie wrocila

Gość rguki5rl
boze jak mnie denerwuja takie pieprzenie glupot.Ja wrocilam,mieisac wywylalam cv i mam prace taka jaka chcialam.Praca nie ejst oczywiscie super platna bo 2700 na reke ale nie narzekam.Przestancie straszyc.

Gość jgbugu
rguki5rl, a jakie to stanowisko?

Gość Kaskaa27
ja na 2 rozmowach uslyszalam ze czemu wrocilam z UK i ze czytajac moje Cv widac ze mam wiecej doswiadczenia zawodowego w Anglii niz w Polsce oczywiscie nie zostalam tam zatrudniona ... takze zgodze sie ze polscy pracodawcy krzywo patrza na osoby wracajace z zagranicy

Gość bele de jour
moja kolezanke, ktora wrocila ze Szwecji kobieta w UP zapytala wprost po co wracala.

Gość zosiasamoooooosia
a co panią z UP obchodzi po co wróciła i po co te pytania??Jak ktos dupska nigdzie nie ruszył to nie wie.

Ja też bardzo szybko znalazlam prace po powrocie z UK.Praca w Anglii w ogole nie byla problemem dla mojego obecnego pracodawcy,tym bardziej,ze pracowalam w biurze,tak jak i tu.Na kilkanaście wyslanych CV,mialam jakies 8 zaproszeń na rozmowę.Nie wiem,czy to szczescie czy kwestia kwalifikacji,ale naprawdę po powrocie nie spotkalam sie z jakimis trudnosciami w szukaniu pracy.Co do pracownikow PUP,bylam tam na stazu i niestety,ale wiekszosc tam pracujacych to sfrustrowani ludzie,ktorzy zarabiaja grosze i nosa nie wychylaja z kraju..No dobra,pewnie są wyjątki,ale wiekszość osób,ktorych ja poznalam w urzedzie,to niestety ludzie niedowartosciowani,klepiący codziennie te samą robote..Mnie tez pytali,po co wracalam,ale mowilam,ze kto nigdy nie wyjechal,ten nie zrozumie..:-)