Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmeeggiiee

zaparcia w ciazy

Polecane posty

Gość mmeeggiiee

witam kochani mam niezbyt przyjemny temat do wystawienia a forum :( męcza mnie ciągłe zaparcia w ciązy, do tego kolor mojgo stolca ma zielony kolor ( wiem wiem nie przyjemne to co napisałam), na zaparcie uzywaz czopków glicerynowych, lecz czytalam ze nie wolno ich uzywac zbyt długo. Mam pytanko czy znacie jakies domowe sposoby na zaparcia, i dlaczego stolec ma taki a nie inny kolor?( czy to przez żelazo w tabletkach)??? ??? nie chce zazywac syrop.ów i innych leków bo i tak zazywam ich zbyt dużo( luteina, fenoterol i te wszystkie witaminy i suplementy itd. proszę o radę!!!

Gość mmeeggiiee
wiem ż to bardzo intymny temat ale prosze o rade

Gość pani doktorowa
zaparcia masz od żelaza, odstaw żelazo a jedz brokuły, paprykę, buraki, no i będzoie po problemie (hemoglobina pójdzie w górę a zaparcia się skończą)

Gość pani doktorowa
odpisałam i nie wiem czy poszło czy nie wiec piesze raz jeszcze ( w razie czego bedzie dwa razy) odstaw żelazo a jedz brokuły, buraczki, paprykę - diata czerwono zielona hemoglobina się podniesie a zaparcia się skończą

Gość do meggie
Ja też miałam w ciąży zaparcia. W ogole cala ciaze mialam b. nieprzyjemna ze wzgledu wlasnie na nieprzyjemne zaparcia, wlasciwie mialam na przemian biegunki i zaparcia, na dodatek mdlosci przez prawie cala ciaze. Moja ginekolog twierdzila, ze kazda ciaza jest inna i nic sie nie poradzi na to... Przepisywala mi jedynie nospe , zabronila brac ranigastu i tym podobnych rzeczy i tak sie meczylam cala ciaze :( Przez to nie wyobrazam sobie teraz kolejnen ciazy, bo poprzednia byla dla mnie męką...

Gość ja całą
ciążę stosowałam czopki, do tego piłam siemię lniane na czczo i śliwki suszone. bezpieczne dla dzidziusia.

Gość agro77
jesz suszone owoce na perystaltyke jelit. mozesz pic siemie lniane. tak kazala mi moja doktorka.

Gość mmeeggiiee
nie odstawie zelaza bo ostatnio na badanu krwi okazało sie ze mam spadek elaza moja gin przepisala mi jeszcze mocniejsze zelazo wiec jem zeby nie dopuscic do anemi i to po 2 tabletki dziennie! a zaparcia i zielone kupki zaczeły sie wtedy gdy mialam niedobór zelaza, hmmm śliwek nie moge bo czytalam ze zawieraja duzo cukru a ja zas musze sie ze słodkim grrr

Gość mmeeggiiee
ale pocztam o lnie bo akurat mam bo moj mąz ma straszna zgage i to pije:)

Gość milka881
na zaparcia zatwardzenia etc polecam dicopeg junior. Lek jest bez glutenu i można brać go w ciązy. To nie jakieś legendy czy mity a prawda , bo sam mi lekarz zalecił gdy się na takie dolegliwości skarżyłam.

Gość Milcio
Dodatkowe żelazo można przyjmować w postaci tabliczek Milcio. Jeśli jest skłonność do zaparć, jest Milcio z dodatkiem suszonych śliwek. Najważniejsze, że zawarte w nim żelazo jest połączone z naturalnym białkiem zwierzęcym, przez co podaje się go o wiele mniej a więcej przyswaja.

Gość Milcio
Milcio jest naturalnie bezglutenowy