Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamałej

czy jak juz dziecko nie jest ubrane na rózowe to jest chłopczykiem

Polecane posty

Gość mamamałej

dwa razy słyszałam na moją małą fakt ze miał sweterk w kolorze szarym ale bez przesady bedzie ze sie tłumacze ale ona naprawde ma wyjątkowo dziewczece rysy twarzy :D ale nie,nie jest na różowo

Gość hehe ja tez nie bede ubierac
dziewczynki na rozowo,jesli bede miec dziewczynke:)

Gość a ja uwielbiam taniec
moja ma bardzo malo wloskow, mimo iz ma juz 14mies. dlatego moze troszke bardziej przypomina niektorym chlopca.

Niekoniecznie. Mój był ubrany na różowo i był chłopczykiem :P Zanim doszła do nas moda "na lalę barbie" według tradycji to mali chłopcy nosili kolor różowy, dziewczynki zaś błękitny.

nie przejmuj sie, moja byla kiedys w rozowym dresiku i uslyszalam, ze to chlopczyk. a jeden facet kiedys zapytal "w jakim wieku jest chlopczyk" mimo, ze corka byla akurat w sukience:O ale faceci ogolnie sa nie w temacie jesli chodzi o ubieranie dzieci:O:D:P

a jeszcze dodam to co już pisałam w innym temacie ze moja córka wystąpiła kiedyś w różowej sukience z włoskami spiętymi w kucyki a i tak uslyszalam "śliczne dziecko. A to chłopiec czy dziewczynka?" Także należy podchodzić z uśmiechem do takich pytań.

Gość a ja mam chłopczyka
oczywiscie nie ubieram na rózowo :D wręcz przeciwnie typowo męskie rzeczy ma - a ludzie i tak pytają "to chłopczyk czy dziewczynka?".... myslę - że to po prostu dlatego ze chcą zagadać a nie wiedza jak :)

Gość a ja mam chłopczyka
a najlepszy był numer na chrzcinach robiłam z kuzynką takie podwójne - ona ma dziewczynkę - ubrałyśmy podobnie - tak uzgodniłysmy - tyle że ja miałam dodatki błękitne ona różowe i perełki tzn np niebieska tasiemka w czapeczce... niebieski wzorek na kocyku itp i ksiądz podchodzi do mnie i zaczyna chrzcić mojego SYNKA jako DZIEWCZYNKĘ - normalnie myślałam ze padnę - nawet wątpliwości nie miał :D

Gość kantatidra
kornelkowa mama ma rację , w niektórych rejonach Polski chłopców ubierano na rózowo , dziewczynki na niebiesko Nie przejmuj sie tak , przeciez ubieranie tylko na rózowo jest nudne

Gość a ja mam chłopczyka
ale ja na co dzień nie ubieram ani na różowo ani na niebiesko.... lubię czerwony - bo mały jest blondynkiem niebieskookim i ładnie wygląda.... mamy też sporo bluz w "brudnych" takich meskich kolorach i wzorach w auta... dźwigi itp no dziewczynki bym w cos takiego nie ubrała na pewno - a ludzie i tak pytają :D

mojego synka notorycznie mylą z dziewczynką choć ubrany typowo chłopięco pamiętam latem mały dres granatowy z nadrukiem auta ciągnie auto a babka o jaka ładna dziewczynka :D

Gość Agattta24
Rozowy to paskudny, cukierkowy kolor - ja czekam na synka, ale jak bym miala corcie nie ubieralabym jej na rozowo. Jak bardzo cie irytuja i obchodza komentarze innych - obcych ludzi - doloz jej jakas czerwona kokardke do sweterkow czy spioszkow, albo zolta - jakis taki detal dziewczecy i masz z glowy :)

ja tez mało mam różowych ciuszków dla mojej dziewczynki :)i tez juz nie raz ktoś mnie spytał czy to chłopiec czy dziewczynka :D choc ma delikatne dziewczece rysy i geste brazowe wloski :) nie wiem czemu tak sie utarło że jak dziewczynka to ma byc na rozowo, mnie akurat najmniej podobaja sie rozowe ciuszki, wole czerwone, zielone zolte itp. Rózowe ciuszki ma moja mala tylko te ktore dostala na prezent od kogos, wlasciwie to kazdy kupil cos rozowego :D poza tym, ja kupujac rzeczy dla niuńki mysle równiez o ewentualnym kolejnym dziecku, chcialabym skorzystac z tych rzeczy ktore ma ona rowniez i przy drugim dziecku, wiec kupuje raczej rzeczy ktore nadawaly by sie i dla dziewczynki i dla chlopca :)

Gość mama synka 19 miesięcy
Mój synek jest zawsze ubrany jak chłopczyk i jeszcze nie zdarzyło się by ktoś NIE SPYTAŁ czy to przypadkiem nie DZIEWCZYNKA?;):D Dlatego wydaje mi się, że nie chodzi o ubiór dziecka, a o urodę. Mój synek jest tak ewidentnie ubrany "na chłopca", że dla mnie to wręcz śmieszne pytać o płeć w jego przypadku, a jednak i tak wszyscy myślą, że to dziewczynka;)

Jak dla mnie dziewczynka taka po urodzeniu powinna być ubierana na różowo słodko i ślicznie wygląda a chłopak to już może mieć każdy kolorek oprócz różowego;)

Jak dla mnie dziewczynka taka po urodzeniu powinna być ubierana na różowo słodko i ślicznie wygląda a chłopak to już może mieć każdy kolorek oprócz różowego;)

Gość mama synka 19 miesięcy
dodam tylko, ze czasami lubie przebierac go w rozowe spodniczki oraz zawiazywac kokardke we wlosach. wyglada wtedy tak slicznie i dziewczeco. :) moze powinnam jednak ubierac go jak chlopca? jak myslicie?