Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlondynkazLaptopem

LaptopNaKomunie

Polecane posty

Gość BlondynkazLaptopem

Doradzcie jaki prosty tani ale w miare porzadny laptop kupić chrześnicy na komunię?

Gość to są panowie typu bears
porządny to nie tani. dam ci dobrą radę - nie dawaj dziecku takich prezentów, potem będzie miało pretensję, ze na 18. urodziny nie dostało domu i samochodu 🖐️

Gość bez nicka i podszywów
samochód od razu kup ... ehh gdzie te czasy co dzieciaki dostawały tylko rowery albo biżuterię ....

Gość adi_P
najlepiej będzie jak pałac z lokajem pokojówką kierowca ogrodnikiem dasz swojej chrześnicy wtedy bedziesz coś fajnego a nie tam laptop

Gość Monis__________
Ludziom to sie w glowach poprzewracalo. I pozniej dziwicie sie, ze dzieciaki wyrosly na materialistow? To Wy dorosli ich tego uczycie.

Gość greentin
a co was to obchodzi? dziewczyna nie pyta sie czy dac laptopa tylko jakiego dac

greetin ale my tu po co jesteśmy by uświadomić jej, że nie jest to dobry pomysł :O

tyle dzisiaj nos smarkałam, że mi z niego krew poleciała :(

jeśli kogoś stać... nie mówcie, że swoim chrześniakom kupiliście / kupicie z okazji komunii Biblię :) nieco zalatuje mi hipokryzją

nieznana, ode mnie mój nie pamiętam co dostał, ale na pewno nie laptopa :O

a, już mi się przypomniało - urządzenie wielofunkcyjne - skaner, drukarka i ksero, kosztowało mnie niecałe 200 zeta (promocja była :P).bo komputer już wtedy miał.

ale na pewno coś :D mój ode mnie nie dostanie laptopa, bo mnie nie stać... ale gdyby było mnie stać na luzie kupić taki sprzęt (tzn. nie na raty, nie na kredyt, bez wielkich wyrzeczeń) to - mówię szczerze - kupiłabym :)

w ogóle mój chrześniak nie dostał i w najbliższym czasie nie dostanie prezentu który byłby droższy niż 200 zeta.

nieznana, a ja wolałabym odłożyć mu na lokatę pieniądze. poważnie. zresztą to tylko gadżet. i ja po moim głupim chrześniaku widzę, co robią komputery i internet z takimi dzieciakami. sieczkę im w głowie robią. niestety, rodzice mu pozwalają... :O

mój chrześniak to kochany dzieciak :) czasami siedzi przy kompie, ale jeśli jest ciepło i nie pada to tylko piłka, rower, rolki... ;) a sprzęt komputerowy już ma, więc pewnie wyskrobię jakąś kasę... tzn. już nawet mam odłożone 500 zł, chyba wystarczy?

no a mój właśnie niestety kurde żesz nie :O na dodatek jest strasznie wkurzający, ma dość egoistycznie podejście do zycia (ze wszystko niby dla niego i wszyscy na jego zawolanie), jest pyskaty, do tego gruby i ciągle się obżera słodyczami i pije słodkie napoje :O działa mi na nerwy 😡 i nawet nie tyle on, co sytuacja mi działa na nerwy. gdybym mogła go wziąć na wychowanie do siebie, to by się skończyło pyskowanie, komputer, głupoty z głowy by wyleciały, chodziłby jak w zegarku. niestety, wchodzi w trudny wiek, a jego rodzina jest nie do końca wydolna wychowawczo... :(

Gość Monis__________
Pokazac Wam co z dzieciaka potrafi zrobic komputer i gry??? Mam tu na mysli przypadki gdy rodzice nie kontroluja co robi dziciak na kompie a pozniej robia wieeelkie halo z zachowania tego dziecka w stosunku do nich.

nieznana, 500 zł to nie jest jakaś powalająca kwota, ale teraz o tym pomyślałam, o tej lokacie. może w ten sposób? albo załóż na niego konto, by tam odkładać coś dla niego? myślę, że to jest dobre wyjście, bo jak dorośnie, to będzie miał na początek jakiś kapitał, i sam będzie mógł zadecydować, co zrobi.

Monis pokaż nam...

Gość Monis__________
Odkladac kase na jakiegos chrzesniaka??? Czy nie sadzisz ze to przesada???

żebym to ja miała z czego odkładać :p mały mieszka ze mną w jednym domu (bliźniaku), więc na bieżąco coś mu tam zawsze kupię :p

Monis matka chrzestna to prawie jak matka. jeśli są zażyłe stosunki między nimi - nie widzę powodu, by tego nie robić. co innego jak np mam ja chrzestnego, co on to chyba nawet nie pamięta, jak mam na imię :O

Gość Monis__________
Nie przesadzajmy... Czy to ze ktos jest chrzestnym to jest jednoznaczne z prezentami-takimi???? Dlaczego I komunia sw. stala sie parada prezentow i licytacjami kto ma drozszy prezent? Na szczescie niekazdy dzieciak ma postawe roszczeniowa w stosunku do chrzestnych...

Gość Elizzzzzzz
ja bym az tak sie nie wczuwala w role matki chrzestnej, i na pewno bym nigdy nie porownywala chrzestnej do matki rodzonej...

Moniś :) ja akurat jestem praktykującą katoliczką i nie utożsamiam komunii z prezentami, tak jak i nie utożsamiałam ślubu z weselem :D ale fakt faktem - trzeba dzieciaczkowi coś dać... przecież w moich czasach też były prezenty (a było to niemal 20 lat temu) i jakoś mnie nie zdeprawowały :p

Gość Monis__________
Nieznana black ok, ale ja uwazam ze takie prezenty jak laptop czy quad to gruba przesada-takie mam zdanie na ten temat.A co pozniej dac z okazji slubu??? Dom??? Samochod???

Gość BlondynkazLaptopem
może i przesada może nie , nie mam swoich dzieci i nie bede miec, domu i rodziny też nie, przeprowadziłam się 400 km , Mała była , jest i będzie całym światem ... chociaż dla niej mogę zrobić wszystko bo dla swoich najbliższych już nie mogę nic ... bo nie żyją ... chociaż tyle moge ... sprawic radość komuś innemu ....

Gość Monis__________
Sprawic radosc dajac laptopa??? He?