Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meridianka32

Czy wicie, że wycofali Meridie z aptek?

Polecane posty

Gość meridianka32

Bo tak poinformowała mnie lekarka:)

Gość ciekawe jakie to miasto
czas najwyższy

Gość meridianka32
a czemu miasto? przeciez wycofali ze wszystkich:)

Gość meridianka32
poprosiłąm o przepisanie, ale lekarka powiedziała, że ja wycofano, ale ponoc ma wrócic do aptek...ponoć zrobili badania na osobach starszych z problemami kardiologicznymi i wyszły one niekorzystnie. Z drugiej strony jednak, kto przepisuje ten lek takim osobom!!!! Jakies to dziwne.

Gość ciekawe jakie to miasto
miasto to z innego wpisu :-D A tak naprawdę to nie wycofali, tylko Ministerstwo Zdrowia zaleca, żeby informować pacjentki o tym, że meridia to wielkie g... Ale lekarze i farmaceuci idą na skróty, nie zapisują i nie sprzedają :-P

przecież jak robili badania na ludziach w wieku 70 lat to chyba jasne że wyjdzie szereg niepożądanych działań a dowiem sie dziś jak pójdę do pracy co i jak ale są i zamienniki

Gość meridianka32
a jakie zamiennki? Bo jak prosiłam u Pani w aptece o tańszy zamiennik to mi powiedziała, że jest ale ponoc działa słabiej , bo takie uwagi miała od klientek...:( dziwne... podaj nazwe tych zamienników.

Gość zawalowka
wyobrazcie sobie ,ze mnie w pol roku po przebytym zawale KARDIOLOG przepisał zelixe O malo nie wykitowalam!!! Inny kardiolog powiedzial,ze to w ogole swinswo samo przez sie i zawsze zostawia jakies ubytki na zdrowiu

Gość meridianka32
żelixa jest dopuszczona do sprzedaży w Polsce?

Gość zawalowka
byla, bo teraz chyba wycofuja

Gość niiiiiiiiiiiii
Moja lekarka też powiedziała, że dostali pismo i nie mogą przypisywać meridii, bo w grupie osób, które ją zażywały o ponad 20% wzrosły choroby ciśnieniowe i zawały.

Gość niiiiiiiiiiiii
A zeliksa i meridia to jest to samo.

zelixa, lindaxa, afibon, ectiva, minimacin, minimectil, obesan, sibutral, zelium

Gość a co to jest
???

Gość jest zelixa meridia afibron
wszystko podobno to samo bralam afibron i meridie niby to samo a jednak po afibronie bylam caly czas glodna a po meridii o dziwo nie a dziwicie sie ze chca wycofac skoro przepisuja je gownarom co waza po 65 kg maja 17lat i chca sudnac??? poz tym w srodku jest ulotka dlugaaa bardzo dluga nalezy ja przeczytac skoro malas zawal wzielas tabletke nie czytajac ulotki jestes dla mnie debilem

Gość meridianka32
hmmmm. na zdrowy rozum, to nic dziwnego, że wzrosnie cisnienie a co za tym idzie zawał...tu potrzeba ćwiczyć, ćwiczyć ćwiczyc. To wysiłek, który nie kazdy wytrzyma. ja mam z natury niskie cisnienie...mi nie skakało tak bardzo.

Gość meridianka32
myszka83---> a pamiętasz, który najtańszy?:) Ja jestem była palaczką- po rzuceniu palenia mam problem z nadwaga:(

Gość do meridianka
a ile masz tej nadwagi??? duzo kg???

Gość meridianka32
ok.15kg.:(

Gość zawalowka

Gość a ja byłam całkiem zdrowa
jak zaczęłam brac meridie i w sumie brałam ją przez tydzień bo serce chciało mi wyskoczyć, więc nie mówcie, że jest niebezpieczna tylko dla osób już horych! ja yłam zdrowa a po tygodniu brania tego świństwa wylądowałam w szpitalu z cisnieniem 200/140 i arytmią serca, wiec to chyba nie jest normalne... dodam, że to co schudłam przez ten tydzien przybrałam razy 3;/

Gość zawalowka
może i glupia, ale jak przepisal to kardiolog, ktory na moje zapytanie czy to bezpieczne- powiedzial " jak najbardziej, sam to biore"' i zachwytem opowiadal jaki to cudowny lek i ilu ludziom pomogl, a jesli chodzi o cisnienie to mialam sama od siebie niskie, mnie kazal wlasnie je mierzyc zeby nie bylo ponad 130

Gość a robilas badania przed br
aniem meridii?????? skoro po tyg wyladowalas w szpitalu???? nie oszukujmy sie to dziala jak amfetamina tylko troche slabiej

Gość krdiolog bardzo madry
i ty rowniez ze nie przeczytalas ulotki

Gość meridianka- zelixa meridia
to jest to samo tylko pod inna nazwa meridia najdrozsza bo byl to pierwszy lek a co za tym idzie badania itd. ja place za meridie 30tabl. cos ok 65zl za afibron 30 tabl. placilam cos ok 35zł zelixa jest chyba najtansza ale nie jestem pewna jezeli juz jakis lekarz przepisze ci recepte to powiedz zeby ci dal sierowanie na podst. badania mocz krew i miez regularnie cisnienie no 15kg. to juz troche jest ale nie stety jezeli nie polaczysz tego z dieta MŻ i jakimis lekkimi cwieczeniami kilogramy6 powroca

Gość zawalowka
wlasnie ze przeczytalam i pytalam , a on mi powiedzial, że w kazdej ulotce sa dzialania uboczne i kazdy lek niesie ryzyko, a co dziwniejsze pytalam drugiego kardiologa, bo mialam obawy i TEZ MOWIL ZE MOGE BRAC!!! dopiero trzeci zareagowal ostro Nie mysl ze zlapalam ten lek jak miche miodu, bo 2 mies sie zastanawialam! A swoja droga to juz nawet lekarzom nie można wierzyc!!!

Gość bzzzz....
meridianka Bozesz dziewczyno 15 kg to sa tylko 3 miesiace rozsadnego jedzenia i niesttey ale zbeys nie wrocila do starej wagi to po tabletkach tez trzeba zmienic nawyki zywieniowe wiec nie wiem po co ludzie biore te gowna .... Meridia czy zelixa powinny byc brane przez osoby ktore naprawde maja powazny problem waza ponad 100 kg i nie potrafia schudnac albo bardzo wolna chudna. Dzisiaj ludziom to sie na prawde w glowie przewrocilo. Chce schudnac to biore pastylke i z glowy ale co tam nie wazne jakie sa efekty uboczne wazne ze latwo. To samo w szkole z jakimis dopalaczami .....