Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gulka26

sab simplex- stosował ktos?

Polecane posty

czy on jest taki "mleczny"? zamówiłam z Czech i zastanawiam sie czy tak ma wyglądać

Gość fvdfd
tak ja-pomagał ale tylko ten niemiecki

Gość fvdfd
tak,ma taką barwę ale ten czeski to podróba-nie jest dobry

za pozno się o tym dowiedzialam, muszę spróbować. Ile kropelek dawałas?

stosowałam sab simplex, ale niemiecki - super, moja mała przestała po nim mieć kolki. Tak, jest takim mleczny, gęsty o smaku zblizonym do pomarańczowego. Z tego co słyszałam czeski nie pomaga (francuski odpowiednik podobnież tez nie), tylko niemiecki

infakol mojej córce komletnie nie pomagał, mimo że wielu ludzi (w tym lekarze) tewierdzi, ze to niby to samo, tylko różni się ilością simeticonu. Nie wiem na czym to polega, ale infakol kompelnie nie pomagał, a po sab simplex (niemieckim) momentalnie była wielka różnica

sab simpex dawałam trzy razy dziennie przed jedzeniem (na malutkiej łyżeczce), ale z tego co słyszalm, to raczej nie da się tego przedawkować. Jest to substancja, która "przepływa" przez dziecko jak przez rurkę i jest wydalana niemal w tej samej postaci. To bardzo bezpieczny lek bez wpływu na inne rzeczy u malucha

Gość Kto pyta nie błądzi...
Ja też podawałam synkowi sab simplex - ten niemiecki. Na początku za każdym razem wkraplałam 15 kropel do mleka, później jak już mały przestał miewać kolki tylko wieczorem przed spaniem, tak na wszelki wypadek wkraplałam 10 kropel. Teraz synek ma 2 miesiące i sab simplex odstawiłam do szafki bo już nam nie potrzebny:)

Gość saleminka8
ciekawi mnie czym sie rózni niemiecki,czeski i polski odpowiednik,skład ten sam a dużo osób twierdzi,ze np.niemeicki pomaga a czeski nie...wiadomo,ze odrazu nie pomoze a po zasie regularnego stosowania

Gość saleminka8
ja stosowałam sab simplex z czech 2 miesiące potem zaczęłam stosować bobotic-identyczny skład i róznicy nie widziałam :P

dałam mojej Małej jakiś czas temu i .. spi. Nie słyszę, by "bączki" wychodziły. Mam nadzieję, że nie będziemy musiały długo czekać na działanie

Gość sdfvvdf
to się różni tym,że każdy z tych leków ma inne substancje pomocnicze..