Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jamajka200

Jaki telewizor kupić?

Polecane posty

Cześć! Może ktoś z Was się zna i mi doradzi, planuje kupić na raty telewizor. Pytanie tylko na co zwracać uwagę, jaki lepszy LCD czy LED i czym się one różnią i jaką firmę polecacie, bo nie chce żeby sprzedawca mi wcisnął jakiś bubel. Z góry dzięki za pomoc!

Gość ja mam LCD
teraz kupila bym led ale przeraza mnie jeszcze jego cena kupie za jakies 2-3 lata jak beda w tej cenie co teraz lcd led jest wezszy ma lepszy obraz i pobiera mniej pradu ja mam lcd toshiba i nie narzekam znajomy co sie troche zna na tym powiedzial ze dobry wybor mi odpowiada kupilam go w zeszlym roku za 2000zł 32cale z dod. ubezpieczeniem na 3 lata od uszkodzen technicznych bo mam male dziecko a noz widelec zachce sie powalic mlotkiem w tv co do jakosci obrazu znajomi maja panasonica 37 cali o takich samych parametrach jednak obraz rozni sie u mnie jest wyrazniejszy

Gość ggfd
polecam philips . MAm 10 lat i jeszcze ani razu sie nie zepsuł . LCD bedzie lepsze

Za kilka lat to już będzie (mam nadzieję) OLED. już jest całkiem spory wybór jeżeli chodzi o LEDy. A patrząc po jakości obrazu to zwykłe LCD sporo odstają

Ostatnio jak byłam w media to wystawiali nowe LEDy LG :D Muszę przyznać, że robią piorunujące wrażenie :)

A jak w porównaniu z plazmą i w drugą stronę, z LCD zwykłym? duża różnica?

Dobra, przyznam, że jak typową babę, bardziej design mnie przyciągnął, bo wyglądają wręcz wspaniale :) Jednak te serie Borderless Infinia robią wrażenie :) A obraz owszem, różni się, sądziłam, że nie będzie różnicy między LEDem a zwykłym LCD, ale jednak jest... To tak jakby kolory bardziej wychodziły z ekranu, wszystko takie wyraźne było :)

LED ma lepszy kontrast i lepszy czas reakcji, co widać wyraźnie. Do tego dorzucamy jeszcze technologie w stylu 200 Hz i spot control/local dimming i mamy przepis na bardzo dobry TV :)

Gość gość
Parę razy w życiu coś z elektroniki kupowałem przez internet i różnie bywało. Ostatnio kupowałem kino domowe na stronie www.bimtech.com.pl i poszło sprawnie. Wszystko dotarło w idealnym stanie, bez jakiś usterek, dobrze opakowane, także nie miało prawa ucierpieć przy wysyłce.