Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mazda81

pozwalacie dzieciom grać?

Polecane posty

Ile dziennie pozwalacie dzieciom grać na komputerze? Czy może nie dajecie limitów? Moi siostrzeńcy grają nałogowo, ale staramy się ich spędzać z komputera, żeby robili także inne rzeczy. Generalnie nie ma z tym problemu, bo nie są jacyś aspołeczni, w związku z tym dostają gry w prezencie, bo to im sprawia największą frajdę. Kupujecie dzieciakom gry, czy same sobie zbierają na gry, z kieszonkowego? A jak kupujecie, to gdzie?

Gość ja mam 9 letniego syna
uwielbia grać - w tygodniu ma limity - tzn najpierw lekcje sprzątanie w pokoju no i kolacja musi być zjedzona :D max to 2h... niestety weekendy syn spędza u babci i tam limitów nie ma.... ale chyba nie jest specjalnie uzależniony bo zawsze przedkłada kolegów i zabawe na dworze nad komputer.... co do zakupu gier to ja wymieniam u znajomych w sklepie z grami uzywanymi - po przejściu jednej gry biorę następną itd - zawsze kontroluje co w tej grze jest - dla jakiego jest wieku.... czasem też ściągam mu gry z internetu.... na takie kupowanie na wałsność płytek np w media markt po prostu szkoda mi kasy.

Gość Iza_30
Ja swojemu dziecko mozliwosc grania na kompie pokaze jak najpozniej. Sama jestem informatykiem i spedzam pry komputerze długie godziny. Moja szwagierka pokazała gry komputerowe 4-letniemu dzieku - efekt: zupełnie przestała nad nim panowac. Jak mały musi odejsc od gry to jest płacz, awantura i histeria. Na pytanie czemu to zrobiła odpowiedziała: bo jak sie bedzie dziecko czuło w rozmowie kolegami? Dziecko musi poznac wszystkie nowosci aby nie było gorsze". Niezle nie?

Dziecko powinno poznawać także nowinki techniczne, ale nie należy z tym pozwalaniem przesadzać, bo potem wyrośnie taki mały cyborg. Najlepiej wprowadzać jakieś określone godziny w których dziecko może się w ten sposób bawić i restrykcyjnie przestrzegać wyznaczonego czasu. Całkowite zabranianie moze przynieś odwrotny skutek.