Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haszczakkkkk

wyplata czy dobrze wyplacona?

Polecane posty

Gość haszczakkkkk

w lutym mialam zwolnienie lekarskie od 20lutego poniewaz jestem w ciazy. ale zrobilam na reke pracodawcy i przechodzilam caly miesiac chociaz zwolnienie uwzglednil. Dostawalam zawsze 1600/1700 wyplaty teraz dostalam 1659zł i odznaczone chorobowe 650zł. czy oszukał mnie?

Gość dziewczyno przeciez
L4 jest platne za kazdy dzien niezdolnosci do pracy, czyli powinnas dostac 100% za 8 dni. Czyli powinnas dostac wiecej niz normalna wyplata. Druga sprawa ?? wzielas L4 i pracowalas... bezsensu. Po co sie na to godziłas ?? wyrolował Cie. Albo niech oprocz L4 zaplaci Ci też za przepracowane dniówki

Gość haszczakkkkk
no wlasnie tak myslalam ze mnie oszukal zgodzilam sie bo powiedzialam mu to nagle i nie mial pracownika na moim miejscu,.. wiec myslalam ze mi to wynagrodzi jakos a on mi wystawil taka kwote...czyli wchodzi ze dostalam za caly miesiac 1000zł....a normalnie pracowałam

Gość haszczakkkkk
ciazowe l4 jestt placone 100%... zgodzilam sie na to aby pracowac poniewaz myslalam ze zarobie duzo wiecej poniewaz jeszcze poszlam w dni w ktore mialam normalnie zwolnienie...

Powinnas miec dwa razy zaplacone,raz normalna wyplate i dodatkowo za L-4.

Gość dziewczyno przeciez
L4 ciążowe i wypadkowe (przy pracy) jest płatne 100% za każdy dzień. " Nagle mu to powiedzialam" - co Cie to obchodzi, nie twoja sprawa, ty chcialas dobrze a on Cie oszukal. Chociaz niczego nie udowodnisz, bo pracodawca na L4 nie ma prawa dopuścić Cie do pracy!!

Gość haszczakkkkk
on nie zmusil mnie po prostu sami doszlismy do takiego wniosku i on jeszcze w sumie sie cieszyl.. i ja tez w sumie bo myslalam ze dostane duza wyplate.. czyli od 20lutego zaplacil mi 650zł czyli to tylko za samo chorobowe a za caly miesiac 1000zł czyli powinnam dostac conajmniej jeszcze 500zł tak!?

Gość albo masz L4 i lezysz w domu
albo chodzisz do roboty i pracodawca twojego L4 na oczy nie widzi, innej opcji nie ma!!!

Gość haszczakkkkk
no od marca nie chodze juz do pracy lekarz mi zabronil .. ale od 20lutego pracowalam chociaz mialam zwolnienie poniewaz myslalam ze zarobie duzo wiecej!... a dostalam tyle ile przy normalnej wyplacie

Gość taka jedna mała ja
przy ciąży dostaje się 100% za zwolnienie, ale jest to średnia liczona z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc, w którym poszłaś na zwolnienie więc zasiłek chorobowy w ciąży zależy od tego ile zarabiałaś w poprzednich miesiącach

Gość Przecież nie możesz
jednocześnie być na zwolnieniu wykluczającym Twoją pracę i pracować :O Zgadzając się na przychodzenie do pracy, pomimo zwolnienia, uznałaś jakby jego nieważność. Pracodawca Cie nie oszukał- zapłacił Ci za normalny miesiąc pracy, bo tak de facto pracowałaś.