Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sex_bomb_in_da_house

Mamy pomóżcie w problemie z cellulitem

Polecane posty

Gość sex_bomb_in_da_house

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na pytanie, czy mogę stosować zabieg antycellulitowy i przeciw rozstępom Borowina i Torf do ciała z Bielendy będąc w ciąży? Niby są tam same naturalne składniki ale niestety skład jest podany jedynie po angielsku, przez co nie mogę dokładnie się zorientować czy nie ma tam czegoś, co mogłoby zaszkodzić mojemu dzidziusiowi. Na stronie producenta też nie ma takiej informacji. Nadchodzi powoli lato a w tym czasie będzie szczyt mojej ciąży, nie chciała bym non stop kryć nóg w długich spodniach i spódnicach, bez większego oporu chciałabym móc pokazać nogi słoneczku. Bardzo proszę o pomoc. Aga

Chyba nie za bardzo, ponieważ nakładając na ciało borowinę to musisz owinąć się folią i najlepiej jeszcze koc podgrzewany żeby zadziałała, bo bez foli i koca to zabieg jest bez sensu. Lepiej sobie odpuść i weź się porządnie za siebie jak urodzisz. Pozdrawiam

Gość raczej nie mozesz
po pierwsze kremy na celulit czesto zawierają kofeinę a tą lepiej unikać w ciąży po drugie borowina ma substancje podobne do żeńskich hormonów (między innymi dlatego stosuje się ją w chorobach kobiecych i w zabiegach odmładzających) no i jak wspomniała poprzedniczka w ciązy należy unikać przegrzewania więc zawijanie w folię odpada możesz natomiast stosować preparaty które mają wspomóc krążenie w łydkach, są to specjalne żele czy kremy na "tzw zmęczone nogi" z mentolem, mentol ma poprawiać krążenie i redukować obrzęki