Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eerika71

salon kosmetyczny w czasie ciąży?

Polecane posty

Gość Eerika71

witam,czy w czasie ciąży można korzystac z zabiegów kosmetycznych? jeśli tak to jakich? i gdzie najlepiej we wrocławiu? pozdrawiam:))

Gość kukuleczkaa
generalnie nie powinno się stosować żadnych zabiegów, słysxzalałm tylko, że mikrodermabrazja jest dozwolona. co do masaży to też jeśli masz łojotok lub wypryski to poczekaj do rozwiązania. chyba,ze trafisz na specjalne masaże i zabiegi przeznaczone dla kobiet w ciąży.ale szczegółów nie znam:)

najlepiej żeby personel był przeszkolony i żeby gabinet posiadał jakis certyfikat.wtedy na pewno nie zrobią człowiekowi krzywdy:) godne polecenia jest Studio Essenza przy kamiennnej. ma te wszystkie papierki, wiec potrafi się zając i kobietą i jej brzuszkiem:))

Gość w czasie ciąży rozsądna
przyszła mama, zajmuje się rozwojem i zdrowiem swojego dziecka a nie tym jak sama wygląda. Wstyd !

jedno nie wyklucza drugiego!oczywiście, dziecko jest najwazniejsze, jednak bycie w ciąży nie znaczy, że trzeba się zaniedbywać. to, ze dba sie o wyglad nie znaczy,ze robi sie to kosztem dziecka!

Gość mikrobiolo
a czy za papierkami zawsze idą umiejętności?

Gość barbarra
i tak i nie. wszystko zalezy od salonu i zalogi.ale jesli panie maja ukonczone studia kosmetyczne, mozemy chyba liczyc na profesjonalizm:)

Gość Eerika71
dzieki guarrana!skorzystalam z twojej rady i wybralam sie na tą kamienną. masaz stóp i pleców, do tego manicure, pedicure...- poczulam sie jak mlody bog, a raczej mloda bogini:)

bardzo prosze;) ja wczoraj bylam w essenzie u fryzjera. ze średniego brązu zmieniłam się na chłodną blondynkę i jestem bardzo zadowolona.wygladam jakos tak jasniej i mlodziej:)

Gość only-maru
a to tam też fryzjer jest? to w końcu gabinet kosmetyczny czy fryzjerski?

Eee bez przesady. Można iść np na jakiś zabieg nawilżający czy coś takiego. Moja znajoma robiła sobie nawet jakiś peeling kwasem jak była w ciąży, kosmetolog jej powiedziała, że nie jest to jakiś specjalny problem. Oczywiście trzeba zachować umiar w tym i nie przesadzać, omijać zabiegi na ciało i na brzuch, ale twarz czemu nie. W końcu też używa się kosmetyków jak się jest w ciąży.

no w essenzie jest i gabinet kosmetyczny i fryzjer i w sumie też sala do ćwiczeń w takich kapsułach- sa tam i na podczerwień i na podciśnienie.ale nigdy na nich nie ćwiczyłam, wiec sie nie wypowiadam:)