Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bronkaa83

pas poporodowy

Polecane posty

Gość bronkaa83

Czesc mam pytanie :) Po jakim czasie można nosić pas poporodowy ściśągający? Moja położna powiedziała ze po 3 tygodniach po porodzie

ja słyszalam ze trzeba poczekac do konca pologu czyli ok 6tyg.jesli porod byl naturalny, nie wiem jak jest po cesarce ale pewnie dłuzej trzeba poczekac

oj to chyba zdecydowanie za wczesnie, przeciez macica musi sie sama stopniowo obkurczyc, chyba niezdrowo ja tak od razu gniesc... nam na oddziale po porodzie w pierwszej dobie to połozne zakazywaly zakladac nawet majtek siatkowych :p

Gość co za bzdury
ja nie nosiłam w ogóle, rodziłam przez cc

a ze tak zapytam...daje cos zakladanie tego pasa?bo sciskanie sie nie nalezy za bardzo do przyjemnosci:/

a co do wchlonieica brzucha nie wiem ja mialam ogormnaisty przytylam ponad 38kg dzis jest palski jak u corki stolarza tak ze nie wiem czy zasluga pasa, cwiczyc nie cwiczylam bo przez 6 mieisecy nie moglam a pozniej m iise juz nie chcialo

Gość ahhhhhh
a czy pó łroku po porodzie pomógłby jeszcze taki pas na zwisający brzuch?????

ja jakies 2 mce po porodzie kupilam sobie i taki pas poporodowy zapinany, tylko na brzuch oraz taki jakby gorset - zaczynajacy sie pod biustem a konczacy sie na udach:p ten pierwszy ladnie spłaszcza brzuch ale jest cholernie niewygodny, nie moge w nim zbyt dlugo wytrzymac, zakladam raz na kilka dni jak wychodze a ten gorset znow jest wygodniejszy nie ma zadnych zapiec,nie uwiera ale za to niezbyt fajnie miec takie cos na sobie :p zalatwianie potrzeb fizjologicznych jest utrudnione :p a efektów noszenia jakos nie widze , pewnie przez niesystematycznosc ;)

Chwila to mówimy tu o pasie poporodowym,czy bandażach elastycznych,które są w cholerę niewygodne w noszeniu bo się poluźniają i osuwają. Trzeba je stale poprawiać i nie dają takiego usisku ja pas,dlatego są mniej inwazyjne. Niby dlaczego nie można nosić gorsetu? Ja mam taki,który wciąga się jak body. Jest na szelkach,więc się nie osuwa i odpina się w kroku,dlatego nie ma problemu w załatwieniu potrzeb :) do tego nie wygląda,aseksualnie jaki inna bielizna korygująca. Gorset ten jest sprawdzony i dopuszczony do obrotu. Właśnie dla kobiet po porodzie. Po 6 miesiącach też może zdać egzamin. Moja mama mająca 56lat schudła 30 kilo i od pewnego czasu nosi ten gorset,aby wciągnąć brzuszek i skorygować kształty. Też jest b. zadowolona.

kupilam te pasy zeby mi sie brzuch "wciagnąl" ale noszenie ich jest tak niewygodne, ze wytrzymac nie moge, czesto mam po nich bole brzucha...dlatego zakladam tylko jak gdzies ide a po domu sie nie chce meczyc:( ale chyba musze sie przelamac i zaczne znow..

ja rajstopy uciskowe nosilam 2 miesiace prze rozwiazaniem i 2 po w samym srodku lata, a pas od 1 dnia po cc do 2 mieisecy po, ale jak pisalam ze wzgledu na kregoslup, brzuch mam dzis palski choc w planie mam do schudniecia jeszcze 4 kg wiec nie wiem czy na brzuch pas podzialal czy nie

BRAWO!!!!gorset dodałam od siebie,a nie jako odpowiedź na forum.Proszę czytać ze zrozumieniem. I tak polecam skonsultować się z lekarzem lub połozną środowiskową. wystarczy jeden telefon i wątpliwości rozwiane.Ja osobiście w sprawach mojego zdrowia wierzę opiniom tylko specjalistów.

Gość gość
Po 5 dniach od cięcia położna powiedziała, że można, a nawet trzeba, ściskać brzuch. Inaczej po prostu zostanie.

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Hej Ja natomiast po pierwszym dziecku w ogóle nie używałam takowych pasów ani gorsetu i brzuch sam w miarę szybko się uformowal do normalności..potem trochę ćwiczeń i było ok. Jednakże tym razem chyba przetestuje pas. Optycznie brzuch mam nawet nieco mniejszy ale zaciekawiły mnie takie metody - mam nadzieje ze dzięki niemu efekt będzie przyspieszony ;-) Ps dziś idę na zdjęcie szwów, może się swegos dowiem na temat ściągaczy

Gość gość
Nosilam tydzien po porodzie ortopeda mi kazal bo moja moednica po ciazy byla przeciazona i bardzo mnie bolala. Jak mialam ten pas to ulga niesamowita.

Gość gość
ok... dowiedziałam się co myśli na temat pasa położna - twierdzi, że zakładanie pasa niedługo bądź zaraz po porodzie jest głupotą ponieważ pas noszony na brzuchu utrudnia lub uniemożliwia pracę mięśni brzucha a co za tym idzie w niczym nam nie pomoże a brzuch pozostanie zwisający... Powiedziała że jeśli chcę to można założyć po połogu tj po 6 tyg - ten termin jest najwcześniejszym kiedy można założyć pas jeśli w ogóle :) Po dłuższym namyśle i przeanalizowaniu różnych opisów w necie postanowiłam zrobić jak poprzednio czyli naturalnie wrócić do stanu sprzed ciąży.. Dziewczyny w końcu są ćwiczenia które można wykonywać już parę dni po porodzie (jeśli nie ma przeciwwskazań) tak najszybciej doprowadzimy nasze ciałka do porządku :) pozdr

Gość gość
Ja ostatnio zmówiłam sobie gorset wyszczuplający w sklepie pod adresem www.orirose.pl Póki co jestem zadowolona: bielizna dobrej jakości, ceny konkurencyjne i szybka realizacja zamówień. Polecam!

Gość gość
Ja jestem po 2 ciałach pas nosiłam od razu po powrocie do domu tzw gorset po porodzie kupiony w aptece były rozmiary koszt ok 50zl i mój brzuch z przed ciąży niczym nie różnił się tym po ciąży dzięki temu pasów. On podtrzymuje skórę przede wszystkim wiadomo została jakaś waga przebrana na brzuchu skóra coś w tym rodzaju wiadomo był wielki brzuch a tu nagle wszystko wyszło pas podtrzymał to dzięki czemu wszystko dobrze się obkurczylo moja mama też to nosiła po cesarce parę tygodni po i też bardzo pomogło płaski brzuch ma i ja tez mimo iż nic nie ćwiczę :)

Gość gość
Stanęłam nosić pas ciążowo-poporodowy - https://medtex.eu/pl/dla-kobiet-w-ciazy/, przez 6 tygodniów po porodach, porody były przyrodnicze i bez komplikacji. W ogóle taki pasek bardzo dobrze pomaga i do formy przyjść i odczuwać sobie pewniej)