Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka34235

Dni płodne i niepłodne!

Polecane posty

Gość myszka34235

Okres dostaje na początku miesiąca... Między 3 a 4... Trwa on zazwyczaj 5 dni... Powie mi ktoś kiedy mam płodne i niepłodne dni?

Gość myszka34235
Nie wiem... nie rozumiem w ogóle jak obliczyc te dni :( Z tego co podałam nei można nic obliczyć?

nie, nie da sie wyliczyc. dni płodne się wyznacza a nie wylicza. z wyliczania to połowa Polski pochodzi.

Gość myszka34235
a jest tak,ze po okresie kilka dni sa dni nieplodne na 100% ?

Gość myszka34235
?

Gość nie jest tak

mogą być ale niekoniecznie. WSZYSTKO zalezy od tego kiedy masz owulację. jak masz wcześnie to mozesz miec płodne od razu po okresie, a przy bardzo krótkich cyklach zdarza się ze i w trakcie okresu już sa płodne. no różnie jest naprawde. wyliczanie nic nie da.

Teoretycznie 100% niepłodne to są dni PO owulacji, a dokładnie od 4 dnia wyższych temperatur, z racji tego, że komórka jajowa obumarła. Niepłodność PRZEDowulacyjna jest względna, bo nie wiesz czy w danym cyklu organizm Ci nie zeświruje i owulacja moze nastąpić o wiele wcześniej niż zazwyczaj. Dlatego te kalkulatory i obliczenia mają jakąś tam sprawdzalnosć jedynie u dziewczyn z idealnie równymi cyklami (o szansach na to chyba mówić nie muszę). Odesłałam Cie do innego tematu - tam napisałam jak wyliczyć szerokie widełki, w których mieści się faza płodna. Dokładne wyznaczenia możliwe są już tylko w przypadku stosowania metod objawowo - termicznych.