Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bonus prezentowy

Jak obliczyć ilość dni od owulacji ???

Polecane posty

Gość bonus prezentowy

Witam jeżeli owulację miałam prawdopodobnie w okolicach 25, 26 lutego to dzisiaj który jest dzień po owulacji ? czy liczę od 27 i jest 10 dzień czy liczę od 25 i jest dzień 12 ? z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość bonus prezentowy
i jeszcze jedno pytanko: skąd mogę ściągnąć informację o metodzie roetzera ? i jaki termometr polecacie ?

polecam przeczytanie informacji na stronie www.npr.pl oraz www.naturalnemetody.fora.pl Fazę poowulacyjną liczy się od pierwszego dnia wyższej temperatury (czyli skoku). Ze względu na krótki czas pomiaru i funkcję pamięci ostatniego pomiaru poleca się termometry elektroniczne Microlife.

Gość bonus prezentowy
Okoani czyli ja nawet nie mogę teoretyzować ile dni jestem po owulacji gdyż nie mierzyłam temp i nie wiem kiedy był skok, tak ? :) przeglądałam dość długo stronę 28dni ale jakoś tak wszystko tam pogmatwane i nie ma jasno i proste wyjaśnione od podstaw a mi właśnie o podstawy głównie chodzi.... :(

Gość bonus prezentowy
www.npr.pl zerknęłam i jest całkiem ciekawa :) bo właśnie mi nie o fora bardziej chodzi tylko o konkretne informacje :) dzięki, poczytam sobie a jakby co możesz pomóc w rozwianiu wątpliwości ? :)

Jakbyś miała jakies pytania to pisz, zresztą bardzo pomocne jest też właśnie forum z drugiego linka. Ja swoją "przygodę" z NPR zaczynałam właśnie od dokładnego przeczytania informacji ze strony npr.pl, a później wszelkie wątpliwości rozwiewałam na forum. Także z czystym sumieniem mogę polecić obie strony. Dokładnie tak, jak piszesz - bez pomiarów możesz tylko teoretyzować, bo na owulację wskazuje własnie skok temperatury (śluz, szyjka są pomocniczne).