Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taaaaaaisaaa

Pytanie czy mozna tak mieszkac?

Polecane posty

Gość Taaaaaaisaaa

kupilam pomieszczenie gospodarcze. 17m. Niestety jest to za male aby zamienic to na pomieszczenie mieszkalne. W ADMINISTRACJI wyrazili zgode na wode. Podciagnieta jest woda z dolu od sasiadki. Jest to w wierzowcu na 11 pietrze. Sa zalozone liczniki wodomierz i na prad. Czy jesli sie zamieszka nie zlamie powaznego prawa? zna sie ktos na tym ?

Gość ladaco
to zależy

Gość ladaco
a kanaliza jest podłączenie

Gość Taaaaaaisaaa
tak kanalizacja jest wszystko jest.

Gość ladaco
a gaz...

Gość ladaco
i Administracja sie zgadza

Gość ladaco
to dla 1 osoby jest

Gość ladaco
od biedy można by takie pomieszczenie zaadoptować

Gość Taaaaaaisaaa
chcielibysmy kuchenke elektryczna. gazu nie trzeba. To mozna tak zamieszkaC?

Gość
no to teraz zgoda na pismie od administracji na uzytkowanie w celach mieszkalnych i powinno byc ok

Gość Taaaaaaisaaa
tak bazienko ale administracja nie da mi takiego pisemka bo to pomieszczenie jest z amale na mieszkanie po prostu maly metraz.. i dlatego w tym jest problem :(

Gość ladaco
ten pokój by musiała Administracja odebrać czy zgodny jest i ch przepisami i czy nie stwarza zagrożenia pożarowego, wentylacje trza sprawdzić, po prostu czy Administracja odebrała to pomieszczenie i masz na nie przydział.

Gość ladaco
no to jak Administracja sie nie zgadza bo za małe to pipa

Gość o ja cieeeeeee
hm wiesz jak szukałam mieszkania to widywałam w ogłoszeniach malutkie kawalerki 19 metrowe w blokach więc dowiedz się dokładnie jakie minimalne wymiary musi mieć lokal zaadoptowany na mieszkanie

Gość Taaaaaaisaaa
wentylacja jest jak nalezy wszystko jest porobione. Nie uda sie zrobic na mieszkalne bo po prostu za maly metraz. Na prawde chcialabym zamieszkac tu na jakis czas:(

Gość Taaaaaaisaaa
dowidzialam sie musi miec 18m. A moje chyba nawet nie ma 17. Tak bylo podane kiedy kupowalismy to. Ale tak to chyba z 15m ma, Ale jest zrobiona antresola wiec nie jest takie male.Na gorze by byl pokoj na dole lazienka i kuchnia.

Gość Taaaaaaisaaa
no i jak zwykle moj temat bez odezwu :( a ja nie moge w necie o tym nic znalesc:( myslalam ze chociaz wy mi pomozecie :( :(

Gość amaletta
na pewno sie tam nie zameldujesz...ale zamieszkać możesz, nikt ci nie zabroni, zwłaszcza jak się nikogo pytać nie bedziesz :D

Gość Taaaaaaisaaa
no tak zameldowac sie na pewno nie moge.. ale jesli zamieszkam i ktos z sasiadow jak bedzie zlosliwy i powie administracji to grozi mi jakas kara?

Gość Rum-cajs
ale moment, od kogo kupiłaś to pomieszczenie , kto był poprzednim właścicielem , czy wodę, prąd i gaz pobierasz po licznikach, czy masz umowy z dowcawcami mediów ?

Gość ta niedobra pupa
spytaj lepiej na forum prawnym... www.forumprawne.org Jeszcze muszą udowodnić ci, że mieszkasz tam na stałe.... Sąsiedzi rzeczywiście bywają złośliwi...

Gość Taaaaaaisaaa
kupilam to wlasnie od takiej pani ktora mieszka na 10pietrze.. moj tesciu ja znal i dlatego tak to kupilismy. wodomierze sa zalozone i podliczniki czy jakos tak.

Gość Rum-cajs
czyli podobnie to wygląda jakbyś kupiła w piwnicy pomieszczenie gospodarcze albo pralnię przebudowaną na mieszkanie , czyli rozumiem, że z tą kobietą będziesz się rozliczać za media , ponieważ są założone podliczniki , muszę przyznać , że PANI nieźle to wykombinowała ale prawdopodobnie nie masz adresu na korespondencję , w banku nie złożysz konta nie mając adresu zamieszkania i kredytu również nie otrzymasz

Gość Rum-cajs
i jeszcze jedno pytanie, czy ta kobieta miała tytuł prawny do tego pomieszczenia, czy na dziko sobie zarobiła ?

Gość Taaaaaaisaaa
jestem zameldowana u rodzicow. Tu chcialam zamieszkac na jakies 2-3lata gora. Nie bede sie z ta pania rozliczac tylko normalnie placic administracji. za wode i prad. Jak kazdy w bloku. Czy pan sie zna? czy moga mi dac kare za takie cos? na prawde nie chce niczego zlego robic

Gość Taaaaaaisaaa
to jest wlasnosciowe pomieszczenie miala pelne prawo i za 11tys. kupilismy to. I to jest nasza WLASNOSC. my zalozylismy wode i zalatwilismy w administracji na to zgode zalozylismy wodomierze orac licznik na prad. bo wczesniej nic tu nie bylo gole sciany bo pani prowadzila sobie takie dla siebie biuro

Gość Rum-cajs
najważniejsza sprawa, czy ten lokal posiada własny numer, czy na ten lokal będzie przychodzić korespondencja , czy można podpisać umowy z dowcawcami mediów ?

Gość Taaaaaaisaaa
nie ma niestety zadnego numeru :(

Gość amaletta
nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł cie ukarać..prawo spółdzielcze chyba nie przewiduje takich rozwiązań. W razie czego odpowiadasz, że "uzytkujesz pomieszczenie na cele gospodarcze" i tyle

Gość Rum-cajs
niestety ale kupiliście lokal zaadaptowany do zamieszkania , jeszcze warto sprawdzić na planie budowlanym ten lokal aby nie było niespodzianek w stylu bliskości komina , żebyście się nie zatruli czadem ... itd. pierwszy raz słyszę aby to administrator budynku pobierał opłaty za media ,